Siirry sisältöön

Tampereen terassikesä on startannut! Sekä syötäviä että juotavia herkkuja pääsee nauttimaan ulkoilmassa niin pienillä ja tunnelmallisilla kuin massiivilla ja menevilläkin terasseilla. Valikoima on huima, mutta poimimme tähän muutaman ruokaisan kimaran.

Uutuutena monia makuja samalla terassialueella

Keskustorin Kulttuuriravintola Kiven koko kasvoi liki tuplaten! Samalla terassi sai seurakseen Tampereen version usean ravintolatoimijan ravintolakokonaisuudesta: Keskustorin kesäkeitaan. Heinä-syyskuussa sen mauista vastaavat Bodega Salud, Linkosuon kahvila, Ravintola Hook, UkkoMetso, Sasor Restaurant & Winebar, SAWUkeidas, Sitko ja WEGAN. Kesäkeidas on avoinna 1.7.-19.9.2021.

Telakan ja Pakkahuoneen yhteinen terassi on kahdessa kerroksessa. Kuva: Kohokohdat

Tullikamarin aukiolla Rautatieaseman tuntumassa kohoaa huima kaksikerroksinen torniterassi, joka on Kulttuuritalo Telakan ja Pakkahuoneen yhteisponnistus. Se tarjoilee kaupunkinäkymien lisäksi tietenkin kosolti syötävää sekä juotavaa. Pakkahuoneen Beer garden -tyyppisellä torniterassilla on kymmenien oluiden valikoima. Terassille pystytettiin pop up -keittiö, jota pyörittää Tullikamarin ravintolapalveluista uutena toimijana vastaava Brocco Catering. Telakka taas palvelee omalla puolellaan tuttuine ja kehuttuine makuineen niin keittiön kuin juomavalikoimankin osalta. Istutusten kasvaessa kesän kuluessa kohisten saa terassikin telakkamaista viidakkotunnelmaa.

Juhannuksena avaava Särkänniemi Foodpark tarjoilee Näsijärven tunnelmaa pop-up-ravintoloineen. Pop-Up ravintolansa suurterassille avaavat mm. kulttimaineeseen noussut Haapasalon Hatsapuri, Tapparalegenda Tuukka Mäntylän luotsaama Tampereen Eurolohi ja maailman parhaaksi vegaaniseksi streetfoodiksi kehuttu tamperelainen Eatshares.

Ohjelmalliset terassit

Keskustorin Kulttuuriravintola Kiven ohjelmatarjonta on tänä kesänä poikkeuksellisen runsasta. Muun muassa perjantaisin Kivi groovaa aitoja vinyylejä soittavan DJ Juissin tahdissa. DJ Sara-Maaria luo tunnelmaa Vegem goes Kivi -kasvisruokatapahtumassa tiistaisin. Lisäksi musiikkitarjontaa täydentävät trubaduurit, duot ja triot.

Periscopen yli 700-neliöinen Bali-henkinen terassi Ratinan kauppakeskuksen katolla on upea paistatteluparatiisi, jollaista ei Suomessa ole aiemmin nähty. On loikoiluun sopivia varattavia aurinkopergoloita, verkkopetejä, keinuja, suihku vilvoittelua varten, hulppea baari ja grilli. Terassilla on myös esiintymislava, jolla tullaan näkemään ja kokemaan monipuolista ohjelmaa live-esiintyjistä koviin DJ-nimiin ja joogatunteihin asti. Kaiken kruunaa esteetön näkymä Ratinan stadionille ja huikeat maisemat.

Herkuttelua Damin terassilla. Kuva: Kohokohdat

Kesän uutuus on paraatipaikalla Frenckellin padon partaalla avautunut Dam Bar, rennon ruokaisa kesäkeidas DJ-meininkeineen ja jättiscreeneineen. Keittiöstä nousee annoksia pikkusyötävästä tuhtiin purtavaan, kuten hitiksi nousseisiin smash burgereihin. Screeniltä on seurattu jo MM-lätkää ja pian on vuorossa jalkapallon EM-kisat. Terassille elämyksiä tuovat myös vierailevat esiintyjät sekä kokkivieraat.

Ohjelmallisiin kesäravintoloihin kuuluu myös Mustanlahden Tapahtumasatama, jonka Satamaravintola Kaislan kesäkuun esiintyjiä ovat Erika Vikman, Pete Parkkonen ja Suvi Teräsniska.

Tunnelmaa sisäpihaterasseilla 

Deli 1909 & Wine Barin suojaisa sisäpihaterassi on kätketty keidas laadukkaine ja monipuolisine viinivalikoimineen sekä pikkusyötävineen. Delin tiskistä löytyy naposteltavia niin juustojen, leikkeleiden kuin erilaisten kasvishyvyyksien ja oliivien muodossa. Kesän mittaan terassi tarjoaa myös ohjelmaa, kuten ihanan Viinifiestan.

Olympian Puutarha on suojaisalla sisäpihalla sijaitseva värikylläinen kesäravintola ja terassi. Salainen  keidas on vieläkin monelle tuntematon, vaikka se toimii suositun Muusa-ravintolan kyljessä. Vain raput yläkertaan ja ovet avautuvat puutarhaan, jossa piisaa pergolaa, viherkasveja, boheemia kierrätyshenkistä kalustusta ja eteläamerikkalaista tunnelmaa.

Sisäpihaterassien kesän uutuus on Ravintola Tiiliholvin uusi patiomainen sisäpihaterassi, joka palvelee laatutuottein sekä janoisia että nälkäisiä kesävieraitaan. Keittiön lisäksi ravintolan viinivalikoima on kaupungin ykköskastia, joten terassinautinnot ovat taattuja.

Maistuva ja näyttävä jälkiruoka Dabbalin tapaan. Kuva: Kohokohdat

Lapland Hotel Tampereen ravintola Dabbal Kitchen & Barin sisäpihaterassi on kätketty helmi lappilaisine makuineen. Suojassa tuulilta voi maistella vaikkapa lappilaista olutta ja pureutua bistrolistan ylistettyyn poroburgeriin.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Kohokohdat.fi -kanssa.