Siirry sisältöön

Täällä tapahtuu!

Tampereella on aina meneillään jotain kivaa. Suuntaa vaikka keikoille, teatteriin, stand up -katsomoon tai ihailemaan improa. Tässä parhaat vinkkimme syksyisiin tapahtumiin!

Särkänniemen Karmiva karnevaali on tempaa mukaansa iltativolitunnelmaan ja karnevaalihenkeen! Upeasti valaistu Särkänniemi on avoinna 6.–8.10. ja 12.–21.10. ja luvassa on sirkus- ja tulitaiteilijoiden upeita esityksiä, värikkäitä tanssijoita ja tietysti zombeja! Lähde kieppumaan illan pimetessä ja muista vilkuilla olkasi yli…

Tampere-taloon kannattaa suunnata sinisten miesten perässä. Mahtava Blue Man Group esiintyy 20., 21. ja 22.10. Tampereella ja luvassa on rokkia, naurua ja juhlintaa. Keskiviikkona 18.10. Tampere-talon lavalle kiipeää kahdesti ONEVIOLIN. Tämä artisti venyttää musiikkityylien rajoja ja sitä, mitä viulumusiikista ajatellaan. Hän tekee uniikilla konseptillaan cover-versioita tunnetuista hittikappaleista käyttäen vain yhdellä viululla tuotettuja ääniä.

Palkittu keikkapaikka G Livelab Tampereen keskustorin välittömässä läheisyydessä tarjoaa joka viikko useita mahtavia musiikkielämyksiä. Syyslomaviikolla lavalla nähdään Ben Granfelt, Tommi Liimatta ja Rinneradio.

Olympiassa on luvassa kunnon bileet! Tuhlaajapojat Tour tuo perjantaina 20.10. Olympian lavalle neljä eri artistia saman illan aikana. Mukana ovat TIPPA, rock band from hell, Arttu Lindeman ja TupeTullikamarin syyslomaviikolla taas esiintyvät Raised Fist, Lapinlahden Linnut ja monia muita.

TTT-klubilla on tarjolla komediaa huonosti käyttäytyvistä äideistä eturivin koomikoiden stand up -keikkaan. Lauantaina 21.10.lavan ottaa haltuun itse Sami Yaffa.

Kangasala-talossa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta ovat syyslomalla esiintymässä Katri Ylander, Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen sekä Džerela Karpatia.

Syksyn teatteriesitykset ja museoiden vaihtuvat näyttelyt löydät artikkeleistamme Teatterisyksy 2023 ja Tampereen seudun museoiden vaihtuvat näyttelyt.

Valoja ja tunnelmointia

Illalla suunta kannattaa ottaa Tammerkosken rantaan. Tampereen historiallinen kansallismaisema näyttää upealta iltavalaistuksessaan! Kehräsaari, Verkaranta, Frenckell, Tampella ja Finlayson – nämä kaikki kohteet kuuluvat osana Tampereen syntyyn teollisuuskaupunkina ja nämä kaikki löytyvät kosken varrelta. Koskelta löytyy myös luontopolku, jonka varrelta löytyy tietoa alueen eläimistöstä ja kasvistosta.

Tallipihalla vietetään Hämäriä tunteja perjantaina 13.10. ja 20.10. klo 18-22. Lähde ihastelemaan Tallipihan tunnelmaa ja kauniita valaistuksia. Terassikahvilassa nautitaan herkkuja ja juomia iltamyöhään. Paikalla on myös vierailevia kädentaitajia tuotteineen, joten pidä silmät auki joululahjalöytöjen varalta.

Väriä ja valoa syksyyn tuo Finlaysonin alueella järjestettävä maksuton Media- ja valotaidetapahtuma Projio. Valotaidetta pääsee ihailemaan 19.-24.10. Samalla voi käydä katsomassa Tampereen elokuvajuhlien lanseeraaman VJ-kilpailun finaalin lauantaina 21.10 klo 19.00–21.00.

Sauna ja Tampere kuuluvat saumattomasti yhteen. Maailman saunapääkaupungista löytyy löylyjä moneen makuun. Tunnelmalliseen saunomiseen sopivia yleisiä saunoja ovat muun muassa Rauhaniemessä sijaitseva saunatemppeli ja Suomen vanhin yleinen sauna, Rajaportti.

Käy katsomassa tunnelmaan sopivat ravintolat Tunnelmalliset ravintolat -artikkelistamme.

Brunssille ja vesille

Ihana Lillan Hotel & Kök tarjoillee herkullista brunssia lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11 ja klo 13. Suosittelemme pöytävarausta. Lisää mainioita brunssipaikkoja löydät artikkelistamme.

Hopealinjojen matkassa pääsee ihastelemaan ruskaa ja kaupungin silhuettia Pyhäjärven suunnasta. Lauantaina 14.10. järjestetään ruskabrunssiristeily. Loppuvuodesta on tietenkin tarjolla pikkujouluristeilyitä.

Luontoa ja aktiviteetteja

Tampereella pääsee harrastamaan erilaisia aktiviteetteja viikoittain. Mitä ei pääse kokemaan missään muualla on köysilaskeutuminen Pyynikin näkötornista. Entä tekeekö mieli kiipeillä puissa? Flowpark Varala antaa tähän mahdollisuuden, jopa kahdenkymmenen metrin korkeudella.

Keskustan lähellä sijaitseva Pyynikin luonnonsuojelualue on mukava paikka rauhoittua ja käydä lenkillä. Alueella on myös luontopolku. Samalla reissulla kannattaa käydä ihailemassa maisemia Pyynikin näkötornista ja herkutella maailman parhailla munkeilla. Tampereen seudun luontopolut löytyy artikkelistamme Patikoimaan Tampereen seudulle.

Ryhmätyötä ja pulmanratkaisua historiallisen tehdasalueen uumenissa, paikoissa joihin ei muuten ole pääsyä, sitä tarjoaa Unfold Finlayson! Tämä seikkailupeli on mainio yhdistelmä pakohuoneista tuttua ongelmanratkaisua, upeita uniikkeja paikkoja ja toiminnallista tarinaa, jonka parissa viihtyy helposti.

 

Tampereen alueen elämyksiä, aktiviteetteja, majoitusta ja kulttuuripalveluita voi ostaa myös verkosta! Löydät verkosta ostettavia elämyksiä täältä. Lisää Tampereen tapahtumia löytyy tapahtumakalenteristamme.

 

Visit Tampere ei vastaa mahdollisista muutoksista tämän koosteen tietoihin, tarkistathan tiedot tarvittaessa järjestävältä taholta.