Tasokasta take away -ruokaa Tampereen seudun laaturavintoloista - Visit Tampere

Tasokasta take away -ruokaa Tampereen seudun laaturavintoloista

26.05.2020

Vaikka ravintolat onkin hetkellisesti ruokailijoilta suljettu, ei hyvästä ravintolaruoasta ole onneksi tarvinnut luopua. Tampereen laaturavintolat ovat nimittäin uudistuneet nopsakasti ja kekseliäästi noutoruokaa loihtien. Kaupungin take away -tarjonta onkin nyt monipuolisempaa ja tasokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin. Ravintolakattauksesta löytyy nautittavaa niin lounaalle, illalliselle, juhlintaan, brunssille kuin piknikillekin – joko noutoruokana tai kuljetettuna.

 

On ollut innostavaa huomata, että ravintoloissa on puhallettu yhteen hiileen ja kehitelty kiperässä tilanteessa todella luovia, monipuolisia ja lystikkäitäkin ruokaratkaisuja musiikkimaisemineen, cocktail-ohjeineen, lainatuoleineen ja -pöytineen päivineen.

Ravintoloiden noutoruokakirjossa on monimuotoisia käytäntöjä. Osa annoksista toimitetaan kuumana, osa on valmistettu kotona lämmitettäväksi. Tarjolla on ollut myös sellaisia ruokabokseja, jotka antavat innokkaille kotikokeille mahdollisuuden pienimuotoiseen kokkailuun ammattilaisten esivalmistelemista raaka-aineista. Etenkin pyhäpäivien mukaan teemoitetut noutoruoat tilataan usein sähäkästi loppuun, joten mieleisensä boksin, annoksen tai menun löytäessään kannattaakin toimia ripeästi.

Monille ravintoloitsijoille omien työntekijöiden säilyttäminen on todella tärkeä asia. Osa ravintoloitsijoista onkin rohkeiden noutoruokapeliliikkeiden ansiosta voinut ottaa takaisin lomautettuja työntekijöitään. Saatatkin nähdä salihenkilökuntaa pyöräilemässä ruokalähetteinä tai saada heiltä suositusjuomavinkkejä take away -annoksille. Monet ravintoloitsijat kurvailevat myös itse annoksia kiidättäen. Pidetään pyörät pyörimässä!

 

Laadukkaita ravintola-annoksia useammankin ruokalajin mitalta

 

Ravitsemisliike Aistin tiimi touhuaa keittiössään edelleen tuttuja makujaan niin alkuruoka-, pääruoka- kuin jälkiruokarintamallakin, mutta nyt vain mukaan noudettavassa muodossa. Ravintolan take away -listalta löytyy lukuisia annoksia mistä valita ja koota vaikka pitempikin menukokonaisuus noudettavaksi ja kotona nautiskeltavaksi.

Italialainen ravintola Piemonte ehti olla jo tovin suljettunakin, mutta asiakkaat alkoivat toivoa noutoruokaa siinä määrin, että ravintolan pannut ja kasarit kuumenivat nopsakasti ja keittiö alkoi laatia italialaisia makujaan noutoruokamuodossa. Verkkokaupan valikoimassa on useita erilaisia annoksia, joista mieleisensä menukokonaisuuden koostaa. Piemonten annoksia on saatavilla myös K-Supermarket Kuninkaankulmasta ja Ylöjärven K-Supermarket Linkistä.

Laukontorin laidan LiV kokkaa myös annoksia vaikka pitemmänkin menun mitalta. Runkona toimii pääruoan, juuston ja jälkiruoan sisältävä “menupohja”, jota voi halutessaan vielä täydentää erilaisilla alkuruoilla. Annoskokonaisuus on helppoa koostaa verkkokaupan ostoskoriin.

 

Kotimaisuus, lähituottajat, luomu, luonto – Annoksia ajatuksella

 

Kaupungin noutoruokatarjonnassa on annosvaihtoehtoja, joita nauttimalla tukee sekä kaupungin kärkiravintoloita että paikallisia pientuottajia.

Kuva: Kajo

Kajo kokkaa kotimaisista ja pitkälti lähituottajien raaka-aineista, eikä ole tinkinyt tästä nyt noutoruokaa kokatessaankaan. Myös suoraan luonnosta kerätty villi vihreä maistuu annoksissa. Kajosta on etukäteen tilattavissa viikottain vaihtuvia kolmen ruokalajin herkkusettejä noudettuna tai kotiin kuljetettuna.

Vaikka ravintola C onkin suljettu toistaiseksi, saa sen ravintoloitsija-keittiömestari Ilkka Isotalon luomuisista ja lähiraaka-aineita arvostavista kokkauskuvioista nautiskella edelleen annokset kauppareissulla mukaan noukkien. Niitä nimittäin myydään K-Supermarket Kuninkaankulmassa. Annoksissa maistuvat niin paikallisen kalastajan erilaiset eväkkäät kuin Rekolan tilan juureksetkin. Myös Arthouse Cafe Kehräsaaren suursuosittua laksakeittoa on saatavilla.

Kauppahallin ravintola LEO kokkaa myös edelleen luomu-annoksiaan ja toimittaa ne sähköpakullaan kotiin asti keskustan lähialueille. Kysyttäessä kauemmaksikin.

 

Ruokabokseista keittiömestareiden kotiruokaa useammaksikin päiväksi

 

Eräät huippukokit ovat puolestaan nähneet asiakkaiden tarpeen saada kerralla reilumman määrän käsintehtyä, laadukasta keittiömestareiden kotiruokaa.

Kuva: Periscope

Esimerkiksi Arto Rastaan ravintola Periscopen karanteeniboxit sisältävät noin 7 kiloa erilaisia lämmitysvalmiita ruokia lisukkeineen. Vaihtuvista ja teemoitetuistakin boxiantimista piisaa purtavaa perheen koosta riippuen hyvinkin monelle päivälle. Periscopen viimeinen boxi on tarjolla 29.5. Ravintola avautuu kesäkuun alussa.

Kuva: Sampo Pystynen

Bertha on ryhtynyt tarjoamaan “takaoviruokana” kolmen ruokalajin laadukasta take away -menua perjantaisin ja lauantaisin. Menu sisältää kylmän alkuruoan ja jälkiruoan sekä lämpimän pääruuan. Menu on saatavilla myös kasvisversiona. Kaikki ruoat ovat laktoosittomia ja gluteenittomia. Ruokapakkaukset siis noudetaan ravintolan takaovelta, milloin niitä ei sitten tilata kotiinkuljetuksineen päivineen. Uuninkestävissä rasioissa herkut voi tuikata suoraan ”tulille”. Yhdestä pakkauksesta riittää ravintolan mukaan neljälle henkilölle tai kahdelle erittäin nälkäiselle teinille. Ruuat on suunniteltu säilymään vähintään viisi päivää jääkaapissa, joten ruokailuvarenttiakin on.

 

Laatulihaa grilliin ammattilaisten ohjein ja ottein

 

Mehevistä ja makurunsaista lihoistaan tunnettu Huber on laittanut lihakaupan pystyyn! Ravintolasta myydään perjantaisin vaihtuvia dry aged -herkkuja esimerkiksi naudan entrecote’sta lypsylehmän fileeselkään 70 euron kilohintaan. Myynti on käynyt mehevänä, sillä kukapa ei tahtoisi laatulihaa grilliinsä tirisemään! Huberista saa erilaisten lihojen ohella myös lohturuokasettejä. Ravintelista saa mukaan myös valmistusvinkit, joilla ruokailunautinto on taattu.

 

Monen ravintolan maut samasta keittiöstä – Pöytä ja tuolit mukaan Hämeenpuisto-piknikille

 

Gastropub Tuulensuu on muovautunut Gastropub-perheen noutoruoka- ja noutojuomapisteeksi! Vaikka Gastropub Kaleva, Deli 1909 & Winebar ja Tapas Bar Inez eivät ruokailevia asiakkaita juuri nyt voi palvellakaan, saa Tuulensuun keittiöstä sekä niiden että Tuulensuun omalta listalta poimittuja annoksia. Koko maku- ja tyylikimara on siis saatavilla samasta keittiöstä. Ajoittain tarjolla on myös lystikkäästi teemoitettuja paketteja. Juomia myydään mukaan 5,5%:n vahvuuteen asti. Hämeenpuistoon ruokailemaan suuntaavat saavat myös lainata ravintolan pöytiä ja tuoleja puistoruokailunautinnon maksimoimiseksi.

 

Rentoa ruokaa ja runsaita makuja paikka paikoin kauemmaskin

 

Koskikeskuksessa sijaitseva Los Pollos on tunnettu mehevästä kokonaisena grillatusta kananpojasta. Sitä ja ravintolan muita take away -listan annoksia voi tilata kotiin tai konttorille. Ravintolatiimi tekee täsmäiskutoimituksia hyvinkin kauas. Kanaa on kiidätetty aina Hämeenlinnaan asti! HUOM! Los Pollos on viikon 22 ajan suljettu. Take away jatkuu uudistuneena ja monipuolistuneena ravintolan avautuessa 1.6. palvelemaan myös paikalla ruokailevia asiakkaita.

Panimoravintola Plevna palvelee noutoruoin ja kuljetuksin. Take away -listan muhkeita annoksia voi joko käydä noutamassa paikan päältä tai tilata kotiin kuljetettuna. Olutkauppakin palvelee tuttuun tapaan, joten mukaansa voi noukkia myös ruokajuomat!

Purebite kokkaa raikkaita Aasian ja pohjolan makuja miksaten. Valikoimassa on nopeasti valmistuvia wokkeja, salaatteja sekä aasialaisia kesärullia. Annoksia voi noutaa tai tilata niin keskustan alueelle kuin kauemmaksikin. Ravintoloitsija operoi pitemmälle suuntautuvat kuljetukset itse.

Aloha Ramenin take away -maut ovat kuin kulhomatka pois eristysajan arkitodellisuudesta. Ramen on ravintolan päätuote, mutta mukaan tai kuljetettuna keittiöstä sinkoutuu myös mm. dumplingeja ja bowleja.

Japanilaisten makujen parissa operoi Fujimi, jonka sushi valmistuu käsityönä koteihin kiidätettäväksi tai mukaan noukittavaksi.

Winebridgen Chef Panneen vaihtuvassa annostarjonnassa on niin aasialaisia makuja kuin eurooppalaisia klassikoitakin. Viinivinkit annoksille saa ravintoloitsija-viiniguru Timo Jokiselta.

 

Mättömeininkiä ja muhkeita burgereita

 

Rautatieaseman takana toimivan Bonker Moodcourtin meksikolainen tacoravintola Tacos’n’ Tequila ja vegaanisia hampurilaisherkkujaan operoiva HOAX ovat reipastahtisessa take away -toiminnassa. Ravintolan Mättömobiililla ruoka kiitää kauemmaksikin erillisin täsmäiskuin.

Akseli Herlevin gourmet-hampurilaisketju Naughty BRGRin tuhmat burgerit ovat erittäin korkean kotimaisuusasteen noutosyötäviä.

Kauppahallin Ohana Grillen maailmallakin kehutut burgerit ovat kotiin tilattavissa.

Burgereita piisaa pilvin pimein myös Zarillojen take away -tarjonnassa. Verkkokauppakoriin voi klikata burgereiden lisäksi myös esimerkiksi fajitaksia, siipiä ynnä muuta rentoa haukkailtavaa.

 

Lounasruokaa noudettuna ja suoraan kotiin

 

Suomalaisen Klubin ravintolan lounasruoat kiitävät suoraan lähialueen asukkaiden koteihin. Kuljetustoive tuli alunperin suoraan ravintolan senioriasiakkailta, jotka olivat huolissaan ruokailumahdollisuuksistaan. Suomalaisen Klubin ravintola kokkaa ajoittain myös teemoitettuja ruokia ja lisukkeita, joita voi valikoida ja tilata ennakkoon.

Bistro Kattila palvelee viikottain vaihtuvin lounaslistoin. Valikoimassa on myös klassikkoannoksia mukaan otettavaksi ja ruokia myös isompina erinä ennakkotilauksesta. Samasta verkkopalvelusta voi tilata myös Bistro Mustavuoren hampurilaiset. Myös teemoitettuja ruokakokonaisuuksia on saatavilla.

 

Brunssit ja aamiaiset

 

Maailman makujen Café Pispala tarjoaa noutoruoka-annosten lisäksi myös maineikasta brunssiaan noutomuodossa. Brunssikokonaisuutensa komponentit voi valikoida oman makunsa ja nälkänsä mukaan. Saatavilla on myös pannukakkuaamiainen eli pancake breku!

Pitkälti lähiraaka-aineista kokkaava ylöjärveläinen bistro Miss Ada valmistaa noudettavien ja kuljetettuina koteihin kulkevien lounasannostensa ohella myös brunssia.

 

Ruokajuomat ravintolasta tai lähipanimolta – Kotona kotimaista

 

Koska monella ravintolalla on myös alkoholijuomien ulosmyyntioikeudet, voi passelit ruokajuomat ostaa kyytiin samalla reissulla. Jos ei samasta ravintolasta, niin ehkä viereisestä tai sitten suoraan panimolta. Juomia mukaan myyvät esimerkiksi Gastropub Tuulensuu, Gastropub Soho, Hopping Brewsters, Kaleva Brewing Company, Oluthuone Panimomestari, Panimoravintola Plevna, Pyynikin Käsityöläispanimo, Sisko ja sen Veli sekä Pub Kultainen Apina.

 

Lisää take away -tarjontaa Tampereen seudulla:

 

4 Vuodenaikaa, Bistro-Cafe Hygge, Il Posto, KUMMA junk bar & lounge, Maka Sushi, Malabadi, Maranga, Onni ja Leo, Paakari, Public House Huurre, Sitko, Stella, Tampella, Vaihmalan Hovi, O’Connells, Sasor.

 

Tietopaketti on tuotettu yhteistyössä paikallisen Kohokohdat.fi:n kanssa.

 

Take away ravintoloita Tampereen seudulla

Visit Tampere Cat Shaped Cream In Coffee At Cat Café Kissakahvila Laura Vanzo

Bistro-Café Hygge

Itsenäisyydenkatu 3, Tampere
Lue lisää
Visittampere Pikkubistro Kattila

Bistro Kattila

Aleksis Kiven katu 13, 33200 Tampere
Lue lisää
Bonker

Bonker Moodcourt

Ratapihankatu 39, 33100 Tampere
Lue lisää
Visittampere Cafe Pispala Laura Vanzo

Café Pispala

Pispankatu 30, 33240 Tampere
Lue lisää
58380645 628067741001720 8851259600792453120 O

Fujimi

Aleksanterinkatu 29, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Friends And Beers In Huurupiilo Laura Vanzo

Gastropub Soho

Otavalankatu 12, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere_Food on a plate at Gastro Pub Tuulensuu_Laura Vanzo

Gastropub Tuulensuu

Hämeenpuisto 23, 33210 Tampere
Lue lisää
Visittampere Hopping Brewsters

Hopping Brewsters

Satamatie 41, Akaa
Lue lisää
Il Posto

Il Posto

Insinöörinkatu 19, Tampere
Lue lisää
Kalevabrewing

Kaleva Brewing Company

Sammonkatu 46, Tampere
Lue lisää
IMG 20181115 WA0011

Kumma Junk Bar & Lounge

Aleksanterinkatu 20, Tampere
Lue lisää
Logo16

Los Pollos

Hatanpään valtatie 1, Tampere
Lue lisää
Maka Sushi

Maka Sushi

Näsilinnankatu 30, Tampere
Lue lisää
81879988 170228021049938 4946077659399454720 O

Maranga

Hämeenkatu 31, 33200 Tampere
Lue lisää
MissAda 4

Miss Ada Bistro & Café

Rauhalantie 2, Ylöjärvi
Lue lisää
Visittampere Naughty Brgr

Naughty BRGR

Aleksanterinkatu 29, 33100 Tampere
Lue lisää
Ohana Grille Kauppahalli Laura Vanzo 3

Ohana Grille

Hämeenkatu 19, Tampere
Lue lisää
Beer Tour Laura Vanzo 6

Oluthuone Panimomestari

Tuomiokirkonkatu 15, Tampere
Lue lisää
Plevna Brewery Pub & Restaurant Panimoravintola Plevna Laura Vanzo 6

Panimoravintola Plevna

Itäinenkatu 8, Tampere
Lue lisää
10256134 822929147735835 8589576135872245899 O

Pub Kultainen Apina

Insinöörinkatu 30, Tampere
Lue lisää
Visittampere Huurre

Public House Huurre

Sammonkatu 46, Tampere
Lue lisää
Tampere Summer Views Laura Vanzo 19

Purebite

Hatanpään valtatie 4, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Aisti Laura Vanzo 5

Ravitsemisliike Aisti

Hallituskatu 19, Tampere
Lue lisää
Bertha

Ravinteli Bertha

Rautatienkatu 14, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Restaurant 4 Vuodenaikaa Laura Vanzo

Ravintola 4 Vuodenaikaa

Tampereen Kauppahalli, Hämeenkatu, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Dessert In Ravintola C Restaurant Fine Food Gastronomy Laura Vanzo

Ravintola C

Verkatehtaankatu 14, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere_People toasting at Restarurant Huber_Laura Vanzo

Ravinteli Huber

Aleksis Kiven katu 13, 33200 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Kajo Laura Vanzo 2

Ravintola Kajo

Rautatienkatu 12, Tampere
Lue lisää
RavintolaLEO

Ravintola LEO

Hallituskatu 10, 33200 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Ravintola LiV

Ravintola LiV

Laukontori 6, Tampere
Lue lisää
Visittampere Ravintola Malabadi

Ravintola Malabadi

Tammelan puistokatu 26-28, 33100 Tampere
Lue lisää
Ravintola Onni Ja Leo

Ravintola Onni ja Leo

Rautatienkatu 14, 33100 Tampere
Lue lisää
Paakari Jpeg

Ravintola Paakari

Ruutanantie 3, 36200 Kangasala
Lue lisää
Visit Tampere Periscope Bar Restaurant Ratina Laura Vanzo 19

Ravintola Periscope

Vuolteenkatu 1, Tampere
Lue lisää
Hungryfortampere

Ravintola Piemonte

Suvantokatu 9, Tampere
Lue lisää
72040427 2414996988614111 8429178690574745600 O

Ravintola Stella

Torikatu 2, Valkeakoski
Lue lisää
Visittampere Ravintola Tampella

Ravintola Tampella

Kelloportinkatu 1, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere A Glass Of White Wine And Red Wine Laura Vanzo

Sisko ja sen Veli

Lapintie 6, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Sitko Pizza Bar Pizza Detail Laura Vanzo

SITKO Pizza & Bar

Näsilinnankatu 22, 33210 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Vaihmalan Hovi Hotel Laura Vanzo 38 (1)

Vaihmalan Hovi

Vaihmalantie 120, 37500 Lempäälä
Lue lisää
Visit Tampere Winebridge Laura Vanzo 31

Winebridge

Hallituskatu 14-16, Tampere
Lue lisää
Zarillo Keskusta Peni

Zarillo

Otavalankatu 9, Tampere
Lue lisää
Sasor Final

Ravintola Sasor

Sasor Ravintolat Oy, Yliopistonkatu, Tampere
Lue lisää
Visittampere O'connell's

O’Connell’s Irish Bar

Rautatienkatu 24, Tampere
Lue lisää

Lisää herkullista luettavaa

Tunnelmalliset ravintolat
Ravintolat

Tunnelmalliset ravintolat

Tampereella on laaja tarjonta ravintoloita tunnelmallisiin hetkiin.
Lue lisää
Parhaat ravintolalaivat ja terassit
Yöelämä

Parhaat ravintolalaivat ja terassit

Nauti kylmä juoma veden äärellä tai katsele kaupungin menoa ja vilskettä terassilta käsin!
Lue lisää
Pubit ja Gastropubit
Ravintolat

Pubit ja Gastropubit

Tässä suosikkimme joihin piipahtamista et varmasti kadu!
Lue lisää
Fine diningia rennolla otteella
Ravintolat

Fine diningia rennolla otteella

Kansainväliset maut ja paikalliset, tuoreet raaka-aineet ovat paras yhdistelmä Tampereellakin!
Lue lisää