Tasokasta take away -ruokaa Tampereen seudun laaturavintoloista - Visit Tampere

Tasokasta take away -ruokaa Tampereen seudun laaturavintoloista

01.07.2020

Vaikka ravintolat saavatkin nyt pitää ovensa auki asiakkaiden illastaa ja kilistää, kokataan monien kaupungin ravintoloiden keittiössä edelleen take away -ruokaakin. Valikoimasta löytyy nautittavaa niin lounaalle, illalliselle, juhlintaan, brunssille kuin piknikillekin – joko noutoruokana tai kuljetettuna.

Laadukkaita ravintola-annoksia useammankin ruokalajin mitalta

Ravitsemisliike Aistin tiimi touhuaa keittiössään edelleen kovasti kehuttuja take away -makujaan niin alkuruoka-, pääruoka- kuin jälkiruokarintamallakin. Valikoimasta löytyy lukuisia annoksia mistä valita ja koota vaikka pitempikin menukokonaisuus noudettavaksi ja kotona nautiskeltavaksi.

Italialainen ravintola Piemonten take away on ollut sellainen menestystarina alusta asti, että sen annetaan jatkua edelleen. Ravintolan verkkokaupan valikoimassa on useita erilaisia annoksia, joista mieleisensä menukokonaisuuden koostaa.

Sorsapuiston laidan Sasor sekä Sorin aukion laidan uutukainen sisarravintola Sorella palvelevat take away -annoksin likimain koko annosvalikoiman mitalta. Näiden ravintoloiden kautta voikin suunnata suoraan vaikka puistopiknikille, sillä mukaan saa ostaa myös juomia 5,5% asti. Sorellasta löytyy mieto kuohuviinikin, joka sopii eväsretkitouhuun mainiosti.

 

Kotimaisuus, lähituottajat, luomu, luonto – Annoksia ajatuksella

Kuva: Kajo

Kajo kokkaa kotimaisista ja pitkälti lähituottajien raaka-aineista, eikä ole tinkinyt tästä noutoruokaa kokatessaankaan. Oodi luonnolle -menukokonaisuutta voi tilata edelleen noudettavassa muodossa. Paketti on suunniteltu siten ettei sitä tarvitse herkutella heti, vaan sen voi napata mukaan esimerkiksi mökille ja viimeistellä sekä nautiskella kun itselle parhaiten sopii. Tilausvahvistuksen kylkiäisinä toimitetaan myös juomasuositukset menulle.

Kauppahallin ravintola LEO kokkaa myös edelleen luomu-annoksiaan mukaan noudettaviksi.

 

Ruokabokseista keittiömestareiden kotiruokaa useammaksikin päiväksi

Sisko ja sen Veli -pub on ryhtynyt ruokaisaksi ja myy take away -juomien ohella myös noutoruokaa, Juhlatalon Viikkoboxia. Kyseessä on noin 4:n annoksen setti kotiruokaa. Vaihtoehtoja on aina kaksi. Viikkoboksit tilataan maanantai-iltaan mennessä ja noudetaan pubista keskiviikkona. Kotiinkuljetus järjestyy niin sanotusti talon puolesta vähintään kahden Viikkoboxin tilaajille. Toimitus Tampereella max. 6 km keskustasta.

Lempäälässä sijaitsevan maalaiskartanopuitteisen Vaihmalan Hovin keittiössä kokataan edelleen tuhteja Perjantaiboxeja, jotka sisältävät monenlaista ruokaa herkkuaterioiden tarpeiksi. Perjantaiboxit voi joko noutaa tai tilata kotiinkuljetuksella 15 km säteellä ravintolasta.

 

Rentoa ruokaa ja runsaita makuja paikka paikoin kauemmaskin

Kauppahallin 4 Vuodenaikaa operoi erilaisia annos- ja ruokaboxeja ajoittain. Kannattaa olla tarkkana, sillä nämä tilataan yleensä nopsakasti loppuun!

Koskikeskuksessa sijaitseva Los Pollos on tunnettu mehevästä kokonaisena grillatusta kananpojasta. Sitä ja ravintolan kaikkia muitakin annoksia voi tilata kotiin tai konttorille. Valikoimasta löytyy mainioita makuja myös piknik-meininkiin.

Kumma Junk Bar & Loungen streetimpi versio ruokatarjonnasta on verkkokaupan kautta näpsäkästi ostoskoriin poimittavissa. Juomapuoltakaan ei ole unohdettu. Alkoholittomat juomat kiitävät kotiin kuljetettuna, holilliset taas saa noukittua kyytiin ravintolalta. Kuljetus yli 20 euron ostoksista.

Irkkupubi O’Connell’s kokkaa muhevia pubiruokiaan myös mukaan noudettavaksi. On mm. hampurilaishenkisiä Sloppy Joe -haukkailtavia, erilaisia curryja, salaatteja sekä pariloituja sandwicheja. Tilaukset voi tehdä puhelimitse.

Panimoravintola Plevna palvelee edelleen myös noutoruoin. Take away -listan muhkeita annoksia voi joko käydä noutamassa paikan päältä tai tilata kotiin. Ilmainen kotiinkuljetus järjestyy noin 5 km säteellä Tampereen keskustasta klo 11-14.30. Olutkauppakin palvelee tuttuun tapaan, joten mukaansa voi ruoan hakureissulla noukkia myös ruokajuomat!

Purebite kokkaa raikkaita Aasian ja pohjolan makuja miksaten. Valikoimassa on nopeasti valmistuvia wokkeja, salaatteja sekä aasialaisia kesärullia. Annoksia voi noutaa tai tilata niin keskustan alueelle kuin kauemmaksikin. Ravintoloitsija operoi pitemmälle suuntautuvat kuljetukset itse.

Aloha Ramenin take away -maut ovat kuin kulhomatka pois eristysajan arkitodellisuudesta. Ramen on ravintolan päätuote, mutta mukaan tai kuljetettuna keittiöstä sinkoutuu myös mm. dumplingeja ja bowleja.

Japanilaisten makujen parissa operoi Fujimi, jonka sushi valmistuu käsityönä myös koteihin kiidätettäväksi tai mukaan noukittavaksi.

Winebridgen Chef Panneen vaihtuvassa annostarjonnassa on parhaillaan aasialaisia noutoruokamakuja. Viinivinkit annoksille saa ravintoloitsija-viiniguru Timo Jokiselta.

 

Mättömeininkiä ja muhkeita burgereita

Rautatieaseman takana toimivan Bonker Moodcourtin meksikolainen tacoravintola Tacos’n’ Tequila ja vegaanisia hampurilaisherkkujaan operoiva HOAX ovat edelleen reipastahtisessa take away -toiminnassa.

Akseli Herlevin gourmet-hampurilaisketju Naughty BRGRin tuhmat burgerit ovat erittäin korkean kotimaisuusasteen noutosyötäviä.

Burgereita piisaa pilvin pimein myös Zarillojen take away -tarjonnassa. Verkkokauppakoriin voi klikata burgereiden lisäksi myös esimerkiksi fajitaksia, siipiä ynnä muuta rentoa haukkailtavaa.

 

Lounasruokaa sekä brunssiherkkuja

Suomalaisen Klubin ravintolan lounasruoat kiitävät edelleen myös suoraan lähialueen asukkaiden koteihin. Kuljetustoive tuli alunperin suoraan ravintolan senioriasiakkailta, jotka olivat huolissaan ruokailumahdollisuuksistaan. Suomalaisen Klubin ravintola kokkaa ajoittain myös teemoitettuja ruokia ja lisukkeita, joita voi valikoida ja tilata ennakkoon.

Bistro Kattila palvelee viikottain vaihtuvin lounaslistoin. Valikoimassa on myös klassikkoannoksia mukaan otettavaksi. Myös teemoitettuja ruokakokonaisuuksia on saatavilla.

Ravintola Henriksin suosittua lauantaibrunssia saa nyt myös kylmänä mukaan napattavassa muodossa. Se on passeli vaikkapa piknik-syötäväksi. Kahdelle ruokailijalle mitoitettu setti koostetaan brunssin monipuolisesta alkuruokatarjonnasta sekä jälkiruoasta.

Pitkälti lähiraaka-aineista kokkaava ylöjärveläinen bistro Miss Ada valmistaa noudettavien ja kuljetettuina koteihin kulkevien lounasannostensa ohella myös lauantain brunssiboksia. Piknik- tai biitsievästelyyn mainiosti sopivat pastat ja salaatit voi tilata ennakkoon ja noutaa vaikkapa Miss Adan ruokarekasta.

Ravintola Mylläreistä voi tilata korillisen piknik-herkkuja mukaan kesäiselle eväsretkelle vaikkapa viereiseen Sorsapuistoon. Moninaisia makuja riittää vähintään neljälle henkilölle. Hintaan sisältyvät myös ruokailuvälineet sekä palautettava piknik-kori. Muista tilata herkkukori jo edellisenä päivänä!

 

Ruokajuomat ravintolasta tai lähipanimolta – Kotona kotimaista

Koska monella ravintolalla on myös alkoholijuomien ulosmyyntioikeudet, voi passelit ruokajuomat ostaa kyytiin samalla reissulla. Jos ei samasta ravintolasta, niin ehkä viereisestä tai sitten suoraan panimolta. Juomia mukaan myyvät esimerkiksi Gastropub Tuulensuu, Hopping Brewsters Beer Company, Kievari Kahdet Kasvot, Kumma Junk Bar & Lounge, Gastropub Soho, Kaleva Brewing Company, Panimoravintola Plevna, Pyynikin Käsityöläispanimo, Sasor, Sisko ja sen Veli, Sorella sekä Pub Kultainen Apina.

 

Lisää take away -tarjontaa Tampereen seudulla:

Cafe Pispala, Gastropub Nordic, Il Posto, Kortteliravintola Pyy, Maka Sushi, Malabadi, Onni ja Leo, Sitko.

 

 

Tietopaketti on tuotettu yhteistyössä paikallisen Kohokohdat.fi:n kanssa.

 

Take away ravintoloita Tampereen seudulla

Visittampere Pikkubistro Kattila

Bistro Kattila

Aleksis Kiven katu 13, 33200 Tampere
Lue lisää
Bonker

Bonker Moodcourt

Ratapihankatu 39, 33100 Tampere
Lue lisää
Visittampere Cafe Pispala Laura Vanzo

Café Pispala

Pispankatu 30, 33240 Tampere
Lue lisää
58380645 628067741001720 8851259600792453120 O

Fujimi

Aleksanterinkatu 29, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Glass Of Beer In Tuulensuu Laura Vanzo

Gastropub Nordic

Otavalankatu 3, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Friends And Beers In Huurupiilo Laura Vanzo

Gastropub Soho

Otavalankatu 12, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere_Food on a plate at Gastro Pub Tuulensuu_Laura Vanzo

Gastropub Tuulensuu

Hämeenpuisto 23, 33210 Tampere
Lue lisää
Visittampere Hopping Brewsters

Hopping Brewsters

Satamatie 41, Akaa
Lue lisää
Il Posto

Il Posto

Insinöörinkatu 19, Tampere
Lue lisää
Kalevabrewing

Kaleva Brewing Company

Sammonkatu 46, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Glass Of Beer In Tuulensuu Laura Vanzo

Kievari Kahdet Kasvot

Kauppakatu 14, 33210 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Ravintola Näsinneula Restaurant Dinner Laura Vanzo 59

Kortteliravintola Pyy

Papinkatu 20, Tampere
Lue lisää
IMG 20181115 WA0011

Kumma Junk Bar & Lounge

Aleksanterinkatu 20, Tampere
Lue lisää
Logo16

Los Pollos

Hatanpään valtatie 1, Tampere
Lue lisää
Maka Sushi

Maka Sushi

Näsilinnankatu 30, Tampere
Lue lisää
MissAda 4

Miss Ada Bistro & Café

Rauhalantie 2, Ylöjärvi
Lue lisää
Visittampere Naughty Brgr

Naughty BRGR

Aleksanterinkatu 29, 33100 Tampere
Lue lisää
Visittampere O'connell's

O’Connell’s Irish Bar

Rautatienkatu 24, Tampere
Lue lisää
Beer Tour Laura Vanzo 6

Oluthuone Panimomestari

Tuomiokirkonkatu 15, Tampere
Lue lisää
Plevna Brewery Pub & Restaurant Panimoravintola Plevna Laura Vanzo 6

Panimoravintola Plevna

Itäinenkatu 8, Tampere
Lue lisää
10256134 822929147735835 8589576135872245899 O

Pub Kultainen Apina

Insinöörinkatu 30, Tampere
Lue lisää
Tampere Summer Views Laura Vanzo 19

Purebite

Hatanpään valtatie 4, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Aisti Laura Vanzo 5

Ravitsemisliike Aisti

Hallituskatu 19, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Restaurant 4 Vuodenaikaa Laura Vanzo

Ravintola 4 Vuodenaikaa

Tampereen Kauppahalli, Hämeenkatu, Tampere
Lue lisää
Visittampere Ravintola Henriks

Ravintola Henriks

Satamakatu 7, 33200 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere_People toasting at Restarurant Huber_Laura Vanzo

Ravinteli Huber

Aleksis Kiven katu 13, 33200 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Kajo Laura Vanzo 2

Ravintola Kajo

Rautatienkatu 12, Tampere
Lue lisää
RavintolaLEO

Ravintola LEO

Hallituskatu 10, 33200 Tampere
Lue lisää
Visittampere Ravintola Malabadi

Ravintola Malabadi

Tammelan puistokatu 26-28, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Ravintola Myllärit Restaurant Laura Vanzo 23

Ravintola Myllärit

Åkerlundinkatu 4, 33100 Tampere
Lue lisää
Ravintola Onni Ja Leo

Ravintola Onni ja Leo

Rautatienkatu 14, 33100 Tampere
Lue lisää
Hungryfortampere

Ravintola Piemonte

Suvantokatu 9, Tampere
Lue lisää
Sasor Final

Ravintola Sasor

Sasor Ravintolat Oy, Yliopistonkatu, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere A Glass Of White Wine And Red Wine Laura Vanzo

Sisko ja sen Veli

Lapintie 6, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Sitko Pizza Bar Pizza Detail Laura Vanzo

SITKO Pizza & Bar

Näsilinnankatu 22, 33210 Tampere
Lue lisää
100883914 164103291797638 7475953597360898048 O

Sorella Dining & Cellar Club

Vuolteenkatu 20, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Vaihmalan Hovi Hotel Laura Vanzo 38 (1)

Vaihmalan Hovi

Vaihmalantie 120, 37500 Lempäälä
Lue lisää
Visit Tampere Winebridge Laura Vanzo 31

Winebridge

Hallituskatu 14-16, Tampere
Lue lisää
Zarillo Keskusta Peni

Zarillo

Otavalankatu 9, Tampere
Lue lisää

Lisää herkullista luettavaa

Makuja ja maisemia Tampereen näköalaravintoloissa 
Syö & Juo

Makuja ja maisemia Tampereen näköalaravintoloissa 

Tampereen ravintoloiden makumaisemat ovat monipuolisia ja säväyttäviä.
Lue lisää
Parhaat ravintolalaivat ja terassit
Yöelämä

Parhaat ravintolalaivat ja terassit

Nauti kylmä juoma veden äärellä tai katsele kaupungin menoa ja vilskettä terassilta käsin!
Lue lisää
Pubit ja Gastropubit
Ravintolat

Pubit ja Gastropubit

Tässä suosikkimme joihin piipahtamista et varmasti kadu!
Lue lisää
Fine diningia rennolla otteella
Ravintolat

Fine diningia rennolla otteella

Kansainväliset maut ja paikalliset, tuoreet raaka-aineet ovat paras yhdistelmä Tampereellakin!
Lue lisää