Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tasokasta take away -ruokaa Tampereen seudun laaturavintoloista

01.07.2020

Vaikka ravintolat saavatkin nyt pitää ovensa auki asiakkaiden illastaa ja kilistää, kokataan monien kaupungin ravintoloiden keittiössä edelleen take away -ruokaakin. Valikoimasta löytyy nautittavaa niin lounaalle, illalliselle, juhlintaan, brunssille kuin piknikillekin – joko noutoruokana tai kuljetettuna.

Laadukkaita ravintola-annoksia useammankin ruokalajin mitalta

Ravitsemisliike Aistin tiimi touhuaa keittiössään edelleen kovasti kehuttuja take away -makujaan niin alkuruoka-, pääruoka- kuin jälkiruokarintamallakin. Valikoimasta löytyy lukuisia annoksia mistä valita ja koota vaikka pitempikin menukokonaisuus noudettavaksi ja kotona nautiskeltavaksi.

Italialainen ravintola Piemonten take away on ollut sellainen menestystarina alusta asti, että sen annetaan jatkua edelleen. Ravintolan verkkokaupan valikoimassa on useita erilaisia annoksia, joista mieleisensä menukokonaisuuden koostaa.

Sorsapuiston laidan Sasor sekä Sorin aukion laidan uutukainen sisarravintola Sorella palvelevat take away -annoksin likimain koko annosvalikoiman mitalta. Näiden ravintoloiden kautta voikin suunnata suoraan vaikka puistopiknikille, sillä mukaan saa ostaa myös juomia 5,5% asti. Sorellasta löytyy mieto kuohuviinikin, joka sopii eväsretkitouhuun mainiosti.

 

Kotimaisuus, lähituottajat, luomu, luonto – Annoksia ajatuksella

Kuva: Kajo

Kajo kokkaa kotimaisista ja pitkälti lähituottajien raaka-aineista, eikä ole tinkinyt tästä noutoruokaa kokatessaankaan. Oodi luonnolle -menukokonaisuutta voi tilata edelleen noudettavassa muodossa. Paketti on suunniteltu siten ettei sitä tarvitse herkutella heti, vaan sen voi napata mukaan esimerkiksi mökille ja viimeistellä sekä nautiskella kun itselle parhaiten sopii. Tilausvahvistuksen kylkiäisinä toimitetaan myös juomasuositukset menulle.

Kauppahallin ravintola LEO kokkaa myös edelleen luomu-annoksiaan mukaan noudettaviksi.

 

Ruokabokseista keittiömestareiden kotiruokaa useammaksikin päiväksi

Sisko ja sen Veli -pub on ryhtynyt ruokaisaksi ja myy take away -juomien ohella myös noutoruokaa, Juhlatalon Viikkoboxia. Kyseessä on noin 4:n annoksen setti kotiruokaa. Vaihtoehtoja on aina kaksi. Viikkoboksit tilataan maanantai-iltaan mennessä ja noudetaan pubista keskiviikkona. Kotiinkuljetus järjestyy niin sanotusti talon puolesta vähintään kahden Viikkoboxin tilaajille. Toimitus Tampereella max. 6 km keskustasta.

Lempäälässä sijaitsevan maalaiskartanopuitteisen Vaihmalan Hovin keittiössä kokataan edelleen tuhteja Perjantaiboxeja, jotka sisältävät monenlaista ruokaa herkkuaterioiden tarpeiksi. Perjantaiboxit voi joko noutaa tai tilata kotiinkuljetuksella 15 km säteellä ravintolasta.

 

Rentoa ruokaa ja runsaita makuja paikka paikoin kauemmaskin

Kauppahallin 4 Vuodenaikaa operoi erilaisia annos- ja ruokaboxeja ajoittain. Kannattaa olla tarkkana, sillä nämä tilataan yleensä nopsakasti loppuun!

Koskikeskuksessa sijaitseva Los Pollos on tunnettu mehevästä kokonaisena grillatusta kananpojasta. Sitä ja ravintolan kaikkia muitakin annoksia voi tilata kotiin tai konttorille. Valikoimasta löytyy mainioita makuja myös piknik-meininkiin.

Kumma Junk Bar & Loungen streetimpi versio ruokatarjonnasta on verkkokaupan kautta näpsäkästi ostoskoriin poimittavissa. Juomapuoltakaan ei ole unohdettu. Alkoholittomat juomat kiitävät kotiin kuljetettuna, holilliset taas saa noukittua kyytiin ravintolalta. Kuljetus yli 20 euron ostoksista.

Irkkupubi O’Connell’s kokkaa muhevia pubiruokiaan myös mukaan noudettavaksi. On mm. hampurilaishenkisiä Sloppy Joe -haukkailtavia, erilaisia curryja, salaatteja sekä pariloituja sandwicheja. Tilaukset voi tehdä puhelimitse.

Panimoravintola Plevna palvelee edelleen myös noutoruoin. Take away -listan muhkeita annoksia voi joko käydä noutamassa paikan päältä tai tilata kotiin. Ilmainen kotiinkuljetus järjestyy noin 5 km säteellä Tampereen keskustasta klo 11-14.30. Olutkauppakin palvelee tuttuun tapaan, joten mukaansa voi ruoan hakureissulla noukkia myös ruokajuomat!

Purebite kokkaa raikkaita Aasian ja pohjolan makuja miksaten. Valikoimassa on nopeasti valmistuvia wokkeja, salaatteja sekä aasialaisia kesärullia. Annoksia voi noutaa tai tilata niin keskustan alueelle kuin kauemmaksikin. Ravintoloitsija operoi pitemmälle suuntautuvat kuljetukset itse.

Aloha Ramenin take away -maut ovat kuin kulhomatka pois eristysajan arkitodellisuudesta. Ramen on ravintolan päätuote, mutta mukaan tai kuljetettuna keittiöstä sinkoutuu myös mm. dumplingeja ja bowleja.

Japanilaisten makujen parissa operoi Fujimi, jonka sushi valmistuu käsityönä myös koteihin kiidätettäväksi tai mukaan noukittavaksi.

Winebridgen Chef Panneen vaihtuvassa annostarjonnassa on parhaillaan aasialaisia noutoruokamakuja. Viinivinkit annoksille saa ravintoloitsija-viiniguru Timo Jokiselta.

 

Mättömeininkiä ja muhkeita burgereita

Rautatieaseman takana toimivan Bonker Moodcourtin meksikolainen tacoravintola Tacos’n’ Tequila ja vegaanisia hampurilaisherkkujaan operoiva HOAX ovat edelleen reipastahtisessa take away -toiminnassa.

Akseli Herlevin gourmet-hampurilaisketju Naughty BRGRin tuhmat burgerit ovat erittäin korkean kotimaisuusasteen noutosyötäviä.

Burgereita piisaa pilvin pimein myös Zarillojen take away -tarjonnassa. Verkkokauppakoriin voi klikata burgereiden lisäksi myös esimerkiksi fajitaksia, siipiä ynnä muuta rentoa haukkailtavaa.

 

Lounasruokaa sekä brunssiherkkuja

Suomalaisen Klubin ravintolan lounasruoat kiitävät edelleen myös suoraan lähialueen asukkaiden koteihin. Kuljetustoive tuli alunperin suoraan ravintolan senioriasiakkailta, jotka olivat huolissaan ruokailumahdollisuuksistaan. Suomalaisen Klubin ravintola kokkaa ajoittain myös teemoitettuja ruokia ja lisukkeita, joita voi valikoida ja tilata ennakkoon.

Bistro Kattila palvelee viikottain vaihtuvin lounaslistoin. Valikoimassa on myös klassikkoannoksia mukaan otettavaksi. Myös teemoitettuja ruokakokonaisuuksia on saatavilla.

Ravintola Henriksin suosittua lauantaibrunssia saa nyt myös kylmänä mukaan napattavassa muodossa. Se on passeli vaikkapa piknik-syötäväksi. Kahdelle ruokailijalle mitoitettu setti koostetaan brunssin monipuolisesta alkuruokatarjonnasta sekä jälkiruoasta.

Pitkälti lähiraaka-aineista kokkaava ylöjärveläinen bistro Miss Ada valmistaa noudettavien ja kuljetettuina koteihin kulkevien lounasannostensa ohella myös lauantain brunssiboksia. Piknik- tai biitsievästelyyn mainiosti sopivat pastat ja salaatit voi tilata ennakkoon ja noutaa vaikkapa Miss Adan ruokarekasta.

Ravintola Mylläreistä voi tilata korillisen piknik-herkkuja mukaan kesäiselle eväsretkelle vaikkapa viereiseen Sorsapuistoon. Moninaisia makuja riittää vähintään neljälle henkilölle. Hintaan sisältyvät myös ruokailuvälineet sekä palautettava piknik-kori. Muista tilata herkkukori jo edellisenä päivänä!

 

Ruokajuomat ravintolasta tai lähipanimolta – Kotona kotimaista

Koska monella ravintolalla on myös alkoholijuomien ulosmyyntioikeudet, voi passelit ruokajuomat ostaa kyytiin samalla reissulla. Jos ei samasta ravintolasta, niin ehkä viereisestä tai sitten suoraan panimolta. Juomia mukaan myyvät esimerkiksi Gastropub Tuulensuu, Hopping Brewsters Beer Company, Kievari Kahdet Kasvot, Kumma Junk Bar & Lounge, Gastropub Soho, Kaleva Brewing Company, Panimoravintola Plevna, Pyynikin Käsityöläispanimo, Sasor, Sisko ja sen Veli, Sorella sekä Pub Kultainen Apina.

 

Lisää take away -tarjontaa Tampereen seudulla:

Cafe Pispala, Gastropub Nordic, Il Posto, Kortteliravintola Pyy, Maka Sushi, Malabadi, Onni ja Leo, Sitko.

 

 

Tietopaketti on tuotettu yhteistyössä paikallisen Kohokohdat.fi:n kanssa.

 

Take away ravintoloita Tampereen seudulla