Teatterikevät 2018 - Visit Tampere

Teatterikevät 2018

26.03.2018

Tampere on tunnettu ja ylpeä kattavasta teatteritarjonnastaan! Täällä teatterista pääsee nauttimaan ympäri vuoden ja tarjolla on kaikkea klassikkonäytelmistä ja suurmusikaaleista uudemman polven stand-upiin ja rockspektaakkeleihin. Tähän artikkeliin olemme koonneet kevätkauden 2018 teatterien tarjonnan, joista voit valita suosikkisi ja lähteä nauttimaan huipputeatterista! 

 

Tampereen Teatteri

 

Tampereen Teatterissa syksyltä jatkuvat suosittu Cats -musikaali, kotimainen Ilkka Remeksen Musta sydän, Maria Jotunin draama Huojuva talo, naurattava Näytelmä joka menee pieleen, Tyttö ja varis sekä Ulkomaalainen.

Kevätkauden 2018 uutuuksina aloittavat:

Hullu

Teatteri Telakka vierailee Frenckellissä. Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaama esitys perustuu hänen samannimiseen romaaniinsa, joka julkaistiin vuonna 2012. Hullu on tarina siitä, kun järki lähtee kävelylle ja palaa kuukauden kuluttua takaisin. Se kertoo hivuttautumisesta luisumista vastaan, kun vetokoukku on katkennut. Siinä kuvataan useiden vaiheiden kautta etenevä matka, joka päättyy hullujenhuoneelle. Frenckell-näyttämö.

Kauheat lapset

Mustaa komediaa ikäkausista, aikakausista, muutoksesta ja muuttumattomuudesta. Näytelmän on ohjannut ja käsikirjoittanut Anna Viitala, jonka sovitus Shakespearen Juliasta ja Romeosta sai ensi-iltansa maaliskuussa 2018 Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä. Frenckell-näyttämö.

Miehenkäyttöopas

Linnateatterin uutuuskomedia porautuu kymmenen arkisen tilanteen kautta miehisyyden ytimeen ja katsoo maailmaa, jos ei nyt enkelin, niin ainakin suomalaisen miehen silmin. Ennakkoluulot saavat kyytiä oikein kunnolla, kun lavalla kohdataan muun muassa lapsen tasolle taantuva keski-ikäinen mies sekä mies, joka uskaltaa tuntea ja rakastaa ja muistaa jopa anopin syntymäpäivän. Frenckell-näyttämö.

Siinä näkijä missä tekijä

Tamperelaisen Teatteri Siperian ja helsinkiläisen Projektori-ryhmän yhteistyössä valmistama näytelmä on sovitus Hannu Salaman samannimisestä romaanista. Näytelmä kuvaa maanalaisen vastarintaliikkeen toimintaa Tampereen Pispalassa jatkosodan aikana. Esitys kertoo paitsi kommunistien taistelusta fasistisena pitämäänsä virallista Suomea vastaan, myös laajemmin toisinajattelijoiden vaientamisesta eilen ja tänään. Se kysyy, onko virheistä opittu vai toistaako historia itseään, ja muistuttaa että virallisen totuuden alla on aina toisia totuuksia. Frenckell-näyttämö.

 

Tampereen Työväen Teatteri

 

Tampereen Työväen Teatterin syksyllä suosiota niittäneistä näytelmistä pääsee kevätkaudellakin nauttimaan: ohjelmistossa jatkavat Agents-musiikkikomedia Jykevää on rakkaus,  Vuonna 85 -musikaalista tutun hahmon oma Mauno Peppone extended, suurmusikaali Viulunsoittaja katolla, komediaklassikko Luulosairas, ikääntymisestä komediaa ammentava Parasta ennen, stand-up -iloittelu Luolamies sekä parisuhdekomedia Mars Vs. Venus?.

Kevään 2018 uusina näytöksinä nahdään:

Tytöt 1918

Musikaali nuoruudesta, raivosta ja rakkaudesta. Tytöt 1918 on tarina nuorten tamperelaistyttöjen intohimosta ja taistelutahdosta, viattomuudesta ja julmuudesta, rakkaudesta ja vihasta, ilosta, naurusta, häpeästä ja osattomuudesta. Sisällissotaa on tutkittu paljon, mutta edelleen esiin nousee uusia tapahtumia ja ihmiskohtaloita. Sodan hävinneiden naisten historia on ollut erityisen vaiettua. Ankarista kokemuksista ei ole kerrottu edes omille jälkeläisille.

Pasi Was Here

Räväkkä esitys entisille nuorille, 80- ja 90-lukujen nuorille sekä nykynuorille. Pasi Was Here on näytelmä kaikista niistä lapsuuden parhaista kavereista, jotka myöhemmin kasvoivat erilleen. Se on esitys ystävistä, jotka melkein unohtuivat kuuluttuaan johonkin aiempaan elämänvaiheeseen, mutta joita kannamme aina mukanamme. Taitavien näyttelijöiden työskentely on kuin hillitöntä kumparelaskua Stiga-kelkalla: saamme nauttia vauhdin hurmasta, kun hahmot, mielentilat, ikäkaudet ja vaatteet vaihtuvat!

Adalmiinan helmi

Adalmiinan helmi on Topeliuksen rakastettu satu prinsessasta, jolla on yllin kyllin kaikkea. Kaiken loistonsa keskellä Adalmiina tuntee itsensä lohduttoman yksinäiseksi ja karkaa kotoa. Mitä sitten tapahtuu…? Anne Rautiaisen ohjaus loihtii näyttämölle visuaalisesti rikasta sadun taikaa ja huumoria sekä tunnistettavia pohdintoja rajojen asettamisesta ja siitä, mikä elämässä on lopulta kaikkein tärkeintä.

Tatu ja Patu työn touhussa

Tatu ja Patu kertovat nyt totuuden työstä ja työnteosta – miksi työtä tehdään ja missä. Veljekset uppoutuvat erilaisten ammattien ihmeelliseen maailmaan ja määrittelevät miten mikäkin työ oikeastaan pitäisi tehdä: mitä työ vaatii ja kuka sen parhaiten tekee. Veljesten riemastuttava käsitys saattaa poiketa yleisesti hyväksytystä totuudesta, mutta kyllä työ tekijäänsä opettaa!

Vaahtoa!

Kermaisen kitkerä ja törkeän hauska uutuusnäytelmä kysyy, tekeekö nainen roolin vai rooli naisen. Näyttelijöiden kirjoittama teos tutkii eri ikäpolven naisnäyttelijöiden suhdetta toisiinsa ammatissa, jossa valokeila on kirkas mutta kapea. Kuka saa tämänkin pääroolin? Tähtiin on kirjoitettu kitkeriä kohtaamisia ja teatterin tekemisen hurmaa.

 

Tampereen komediateatteri

 

Komediateatterin ohjelmistossa jatkaa syksyltä Päämäärä tuntematon, Jukka Puotila Show, Mielensäpahoittaja ja poika sekä Pulkkinen live.

Naurua kevätkaudella 2018 lähtevät hersyttelemään:

Pete Poskiparta – mielenmagiaa

Mentalisti Pete Poskiparran uusi show on tulvillaan mielenihmeitä ja komiikkaa. Mielenmagiaa on interaktiivista teatteria, jossa luodaan illuusioita korvien väliin, luetaan ajatuksia, pelataan intuitiolla ja katsotaan mihin superharjaantunut muisti riittää.

Suurenmoista!

Suurenmoista on hilpeä komedia Florence Foster Jenkinsistä, maailman huonoimmasta laulajasta. Florence Foster Jenkins (1868 – 1944) oli amerikkalainen sopraano, joka tuli tunnetuksi kaamean epävireisestä, suorastaan kamalasta äänestään.

Puhtaat valkeat lakanat

Miljoonayleisön kerännyt tv-sarja nyt ensimmäistä kertaa ammattiteatterissa! Komediateatterin kesäteatterissa seurataan Raikkaan perheyrityksen matkaa nousuineen ja laskuineen. Perheen kauniit tyttäret houkuttelevat vävyehdokkaita, AY-liike puolustaa omiaan ja koko karusellia pyörittää raha ja rakkaus.

Pelastakaa Röllimetsä

Pelastakaa Röllimetsä on Allu Tuppuraisen kirjoittama koko perheen satunäytelmä, jossa johtaja Seesteinen ja hänen sihteerinsä Sointu Lerkkanen lähtevät tutustumaan Röllimetsään tarkoituksenaan ostaa se ja muuttaa rahaksi. Tapahtumat saavat kuitenkin jännittävän ja hauskan käänteen, kun he törmäävät merkillisiin satuolentoihin: Rölliin, Maahiskeijuun, salaperäisiin Humpuukeihin ja niiden kummalliseen johtajaan. Tässä jännittävässä tarinassa käsitellään myös kulutushysteriaa hauskalla tavalla. Näytelmää esitetään kesäteatterissa.

Viimeinen laulu

Irwinistä ja hänen urastaan on kerrottu paljon. Ei silti kaikkea. Nyt on tullut aika saada aiheesta myös kotinäkymää. Irwinin vaimolla ja lapsiensa äidillä, Riitalla on tähän kaikkeen oma erityinen näkökulmansa. Samoin sekä Irwinin että Riitan äideillä. Ne avautuvat Viimeinen laulu -musiikkinäytelmässä, joka nähdään kesäteatterissa vierailevana esityksenä.

 

Tanssiteatteri MD

 

Tanssiteatteri MD:ssä jatkuvat syksyltä esitykset Santeri Sammakon seikkailut ja Taikalaatikko.

 

Musiikkiteatteri

 

Musiikkiteatteri jatkaa Suomen suurimpana kiertueteatterina ja Tampereella esityksinä jatkavat syksyllä Raparperitaivas -Suomirock-musikaali, Autiotalossa -rock-musikaali, Golden ABBA show, sekä Show Must Go On -musikaali.

Uutena näytöksenä 2018 nähdään:

Ganes -musikaali

Tammikuussa ensi-iltansa saanut maailman ensimmäinen Ganes-musikaali. Se vie kiehtovalle matkalle Remun ja Suomen legendaarisimman rock-yhtyeen, Hurriganesin maailmaan.

 

Tampereella on myös monia pienempiä teatteriproduktioita, improvisaatioteatteria ja muuta – kannattaa siis katsastaa myös tapahtumakalenterista teatterivinkit!

Suunnitteletko teatterimatkaa Tampereelle? Tutustu majoitusvaihtoehtoihin täällä!

Ravintolasuosituksia puolestaan voit löytää täältä.

 

Visit_Tampere_Hämeensilta_and_Tammerkoski_in_summer_Laura_Vanzo

Tampereen Teatteri

Keskustori 2, 33100 Tampere
Lue lisää
Tampereen Työväen Teatteri Olli Pekka Latvala (10)

Tampereen Työväen Teatteri

Hämeenpuisto 32, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Tampereen Komediateatteri Tampere Comedy Theatre Laura Vanzo

Tampereen Komediateatteri

Lapintie 3a, 33100 Tampere
Lue lisää
Tanssiteatteri MD Tampere

Tanssiteatteri MD

Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, 33200 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Musiikkiteatteri Palatsi Kari Savolainen

Musiikkiteatteri

Kauppakatu 10, 33200 Tampere
Lue lisää