Teatterisyksy 2018 - Visit Tampere

Teatterisyksy 2018

14.08.2018

Tamperetta ei ihan suotta kehuta Suomen Teatteripääkaupungiksi, valikoimaa nimittäin löytyy suurmusikaaleista komediaan ja kauhuun! Uusi syksy tuo tullessaan uutuuksia kaupungin lukuisien teattereiden lavoille – ota tästä talteen parhaat tärpit ja valmistaudu säkenöivään syksyyn!

 

Tampereen Teatteri

Tampereen Teatterin syksyssä jatkaa huippusuosittu Andrew Lloyd Webberin fantastinen suurmusikaali Cats!  Tampereen Teatterille on myönnetty lupa valmistaa maailmankuulusta musikaalista oma, ainutlaatuinen versio ja tähän upeaan tilaisuuteen on tarttunut ohjaaja Georg Malvius. Ohjelmistossa on kissamaisen ketteryyden lisäksi myös koskettavia tarinoita. Ensimmäistä kertaa Suomessa esitettävä Sademies on tunteikas ja hauska tarina itsensä löytämisestä, erilaisuudesta ja erityisyydestä. Kaikille tuttu elokuvaversio Sademiehestä on palkittu neljällä Oscarilla. Rakkaudennälkäisille syksyn klassikoksi soveltuu varmuudella Tolstoin eeppinen tarina intohimosta, rakkaudesta ja velvollisuudesta, Anna Karenina. Mikäli taas haluaa koetella nauruhermojaan, sekin onnistuu! Kiviä taskussa –ilottelu jatkaa vierailuesityksenä Tampereen Teatterissa, ja syksyn komediauutuutena nähdään Ulkomaalainen, jossa eräskin Charlie päätyy esittämään ulkomaalaista omalla maallaan, ja siitäkös soppa syntyy!  Koko kattavan ohjelmiston löydät täältä.

 

Tampereen Työväen Teatteri

Tampereen Työväen Teatterin syksyn ehdoton helmi on musiikkispektaakkeli Billy Elliot, joka saa ensi-iltansa 18.10. Koskettava ja rakastettu musikaali kertoo kaivoskaupungin pojasta, jolla on unelma, ja nyt se nähdään suurempana kuin koskaan Suomessa! Suomen kantaesityksenä puolestaan nähdään The Nether, joka kysyy kuka olisit, jos saisit olla kuka tahansa, millainen tahansa? Mitä tekisit, jos kaikki olisi sallittua – eikä kukaan saisi tietää? Näytelmä pureutuu aikaan, jossa internetistä on tullut The Nether, ja käyttäjä saa valita kuka ja millainen on. Kantaesityksenä nähdään myös hulvaton Tämä on ryöstö, suoraan Lontoosta Tammerkosken rantamille saapuva komedia, Näytelmä joka menee pieleen –esityksen tekijöiltä. TTT:n syksyn ohjelmisto kokonaisuudessaan löytyy täältä.

 

Ahaa Teatteri

Ahaa Teatteri on tamperelainen lasten- ja nuortennäytelmiin erikoistunut ammattiteatteri, ja yksi niistä harvoista, jonka ohjelmistoon kuuluu vakituisesti yli 13-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu teatteriesitys. Syksyn 2018 ohjelmistossa jatkaa huippusuosittu Betoniviidakko – humoristinen, koskettava, kiusaamista ja unelmia käsittelevä rap-musiikkinäytelmä alakouluikäisille. Musavideomaisesti etenevän näytelmän biisit säveltää ja sanoittaa itse Paleface. Syksyn uutuutena lavan valtaa Hattaraa ja pelkotiloja. Näytelmä koostuu koomisista ja rohkeista tarinoista, joiden päähenkilöinä ovat nuoret eri puolilta Suomea. Tarinoiden lisäksi näyttämöllä kuullaan myös nuorten oma ääni haastattelunauhoilla. Emmi Itärannan huippusuosittuun Teemestarin kirja –romaaniin perustuva Veden muisti puolestaan on ikään kuin viesti tulevilta sukupolvilta. Se raottaa nykyajan elintapoja, luonnonvarojen loppuun kuluttamista sekä muovijätteen aiheuttamia ongelmia tulevaisuudesta käsin. Lähempänä joulua pääsee koko perhe virittäytymään joulun tunnelmaan näytelmässä Tonttuopisto, jossa musiikki, tutut joululaulut ja yllätykset siivittävät matkaa tonttukokelaiden kohelluksista Joulupukin oikeiksi apureiksi! Tutustu Ahaa Teatterin koko ohjelmistoon täällä.

 

Tanssiteatteri MD

Tanssiteatteri MD:n ohjelmistossa nähdään kaksoisensi-ilta 26.10., kun esitykset Kenttä ja Sisaret avaavat kauden. Nämä ovat Susanna Leinosen ja Alpo Aaltokosken uudet nykytanssiteokset Tanssiteatteri MD:n tanssijoille. Lasten ilona puolestaan MD:n lavalla pörrää syksyllä Pikku Kakkosestakin tuttu Ystäväni Pikku Pörriäinen ystävineen.  Lisää tietoa löytyy MD:n sivuilta.

 

Komediateatteri

Tänä syksynä Komediateatterissa päänäyttämöllä nähdään draamaa, komediaa ja kauhua! Ohjelmistossa jatkaa Panu Rajalan Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi kirjoittama ja katsojien ylistämä draama Päämäärä tuntematon. Näytelmä kertoo Väinö Linnasta ja näyttelijä Tuukka Huttunen nähdään yksin kaikissa näytelmän yli kahdessakymmenessä roolissa. Nauruhermoja päästään Suurenmoista! –esityksen myötä. Suurenmoista on komedia Florence Foster Jenkinsistä (1868-1944), amerikkalaisesta sopraanosta, joka tuli tunnetuksi kaamean epävireisestä, suorastaan kamalasta äänestään. Tämän esityksen lipunhintaan sisältyy korvatulpat! Kauhun ystäville kerrottakoon, että kauhu paikan päällä iskee kovempaa kuin koskaan! Ghost Stories – Kauhutarinoita, jättihitti Lontoosta, esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Psst! Ghost Stories -Kauhutarinoita sisältää shokkeja, voimakkaita efektejä ja äärimmäistä jännitystä ja esitys on kielletty alle 14-vuotiailta. Lapsillekin on toki tarjontaa, kun jälleen lähempänä joulua pääsee koko perhe ihastelemaan vanhaa kunnon Ransua! Ransun Joulutarina valloittaa sydämet samalla kun matkataan aina Korvatunturille asti.Tarkemmat tiedot ohjelmistosta.

 

Musiikkiteatteri

Tänä syksynä Musiikkiteatterissa hetki lyö! Kirka-musikaali Hetki lyö matkaa Kirkan vanavedessä 60-luvulta lähtien aina 2000-luvulle asti. Kirkan ohella tapaamme suomalaisen kevyen musiikin merkkihenkilöitä kuten Sammyn, Muskan, Dannyn, Katri Helenan, Kassu Halosen, Hectorin ja Pave Maijasen. Koemme esityksessä laulajan pitkän uran eri vaiheita, Euroviisujen ja Syksyn sävelten huumaa, menestystä, rakkautta ja suuria suruja. Kirkan voi nähdä myös viime kaudelta jatkavassa Raparperitaivas – suomirockmusikaalissa. Hulvattoman hauska musikaali esittelee Gösta Sundqvistia muistuttavan Leevin, entisaikojen trubaduurin joka on tahtomattaan joutunut nykyaikaan ja tapaa päivätyössään talonmiehenä monia erilaisia ihmiskohtaloita. Kirkkailla tähdillä jatkaa myös maailman ensimmäinen Ganes-musikaali, joka vie matkalle Remun ja Hurriganes hurjaan maailmaan. Musikaalin taustaryhmässä ja virallisena suojelijana toimii Hurriganesin rumpali-laulaja-legenda Remu Aaltonen! Teatteri esiintyy ympäri Suomea, joten kannattaa tarkistaa esityskalenterista myös esiintymispaikka.

 

Teatteri Siperia

Teatteri Siperian ilmastonmuutosta käsittelevä esitys Eikä kukaan meitä enää etsi jatkaa ohjelmistossa myös syksyllä 2018. Näytelmässä käsitellään vakavaa aihetta Teatteri Siperialle tuttuun tapaan groteskilla huumorilla ja lohdullisesti. Aiemmat näytökset ovat olleet loppuunmyytyjä. Syksyn ensi-illassa nähdään absurdi komedia Kylä, joka kertoo autioituvasta maaseudusta, yhtenäiskulttuurin murenemisesta ja mahdottomista haaveista. Näyttämöllä nähdään Tuukka Huttunen, Marika Heiskanen sekä Juha Junttu. Tarkempia tietoja löytyy teatterin omilta sivuilta.

 

Suunnitteletko teatterimatkaa Tampereelle? Tutustu majoitusvaihtoehtoihin täällä!

Ravintolasuosituksia puolestaan voit löytää täältä.

Visit_Tampere_Hämeensilta_and_Tammerkoski_in_summer_Laura_Vanzo

Tampereen Teatteri

Keskustori 2, 33100 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Musiikkiteatteri Palatsi Kari Savolainen

Musiikkiteatteri

Kauppakatu 10, 33200 Tampere
Lue lisää
Tampereen Työväen Teatteri Olli Pekka Latvala (10)

Tampereen Työväen Teatteri

Hämeenpuisto 32, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Tampereen Komediateatteri Tampere Comedy Theatre Laura Vanzo

Tampereen Komediateatteri

Lapintie 3a, 33100 Tampere
Lue lisää
Ahaa Teatteri Betoniviidakko

Ahaa Teatteri

Hatanpään valtatie 6, Tampere
Lue lisää
Tanssiteatteri MD Visittampere

Tanssiteatteri MD

Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, 33200 Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Tampere Filharmonian syksy
Musiikki

Tampere Filharmonian syksy

Sinfonioita, viulukonserttoja, huippuvierailijoita sekä oopperaa Filharmonian syksyssä!
Lue lisää
Tampere-talon syksy 2018
Musiikki

Tampere-talon syksy 2018

Tampere-talon syksy 2018 on täynnä ikimuistoisia esiintymisiä!
Lue lisää
Fiinimpää ruokailua
Ravintolat

Fiinimpää ruokailua

Kansainväliset maut ja paikalliset, tuoreet raaka-aineet ovat paras yhdistelmä, kuten Tampereella tulet huomaamaan!
Lue lisää
Majoitusta erikoisuuksien etsijälle
Hotellit

Majoitusta erikoisuuksien etsijälle

Etsitkö erikoisempaa majoitusta? Tampereella on tarjolla monia yksilöllisiä vaihtoehtoja.
Lue lisää