Teatterisyksy 2019 - Visit Tampere

Teatterisyksy 2019

13.08.2019

Tamperetta ei ihan suotta kehuta Suomen Teatteripääkaupungiksi, valikoimaa nimittäin löytyy suurmusikaaleista komediaan ja kauhuun! Uusi syksy tuo tullessaan uutuuksia kaupungin lukuisien teattereiden lavoille – ota tästä talteen parhaat tärpit ja valmistaudu säkenöivään syksyyn!

 

Tampereen Teatteri

Tampereen Teatterin syksyssä nähdään odotettu suurmusikaali Notre Damen kellonsoittaja, ihka ensimmäistä kertaa Suomessa! Notre Damen kellonsoittaja jatkaa Tampereen Teatterin upeiden musikaalituotantojen sarjaa. Musikaali saa Suomen kantaesityksen 13. ja 14. syyskuuta päänäyttämöllä. Muita syksyn ensi-iltoja on Leea Klemolan ja Klaus Klemolan uutuusnäytelmä Arktiset leikit, joka kertoo menestymisen vaikeudesta, leikkikaverien merkityksestä ja haastavasta yrityksestä edelleen rakastaa Suomen kansaa. Lisää saikkua, kiitos! jatkaa Saikkua, kiitos! -hitin menestyksekästä komediareseptiä ja irrottaa takuulla parantavat naurut. Lisäksi on luvassa hyytävää kauhua, kun 3. lokakuuta Stephen Kingin klassikkoteos Piina saa ensi-iltansa. Myöhemmin syksyllä ohjelmistossa nähdään Dostojevskin klassikkoteokseen pohjautuva yhden miehen tulkinta Riivajat sekä Ingvar Ambjørnsenin romaaniin Brodre i Blodet perustuva Elling, joka on draamakomedia arjessa selviytymisen ankaruudesta. Katso koko Tampereen Teatterin syksyn ohjelmisto täältä.

 

Tampereen Työväen Teatteri

Tampereen Työväen Teatterin syksy tuo ripauksen ysäriä Suurelle näyttämölle 5. syyskuuta alkaen, kun räiskyvä musikaalikomedia Poikabändi vie meidät tähtitehtaaseen nimeltä Toijala ja sieltä maailmanmaineeseen ponnahtavan poikabändi ToiBoysin tarinaan! Juhannusta juhlitaankin tänä vuonna lokakuussa, kun 15. lokakuuta ensi-illassa nähdään pätkätyösukupolven tulkinta Hannu Salaman Juhannustanssit-romaanista. Muita syksyn näytelmiä on mm. Sirkku Peltolan kirjoittama ja ohjaama Koiran morsiamet, joka on näytelmä rakkauden tarpeesta, yksinäisyydestä ja epätavallisesta ystävyydestä, August Strindbergin kirjoittama Neiti Julie, Seela Sellan, Puntti Valtosen sekä Safka Pekkosen tähdittämä draamanäytelmä Yhtä matkaa, sekä Sofokleen Antigone, joka on historiamme ensimmäisiä säilyneitä näytelmiä. Lisäksi lämminhenkinen komedia, Cervantesin klassikkoon pohjautuva Don Quijote saa ensi-iltansa 24. lokakuuta. Lapset ja lapsenmieliset pääsevät seuraamaan syksyllä hyytävän hauskaa näytelmää Pikku vampyyri, joka perustuu Pikku vampyyri -kirjasarjaan. TTT:n syksyn ohjelmisto kokonaisuudessaan löytyy täältä.

 

Komediateatteri

Tänä syksynä Komediateatterissa päänäyttämöllä nähdään uutena esityksenä Vilpitön mieli, joka on tositapahtumiin perustuva hulvaton seikkailu, jossa väärennetyn taiteen myynnillä leveästi elänyt Jouni valloittaa koko Etelä-Suomen. Jouni Rannan ja Marko Erolan kirjan pohjalta kirjoittanut ja ohjannut Panu Raipia. Musiikeista vastaa Costello Hautamäki. Rooleissa nähdään kova kolmikko: Jani Karvinen, Petra Karjalainen ja Ola Tuominen. Lisäksi päänäyttämöllä nähdään parin vuoden tauon jälkeen Päämäärä Tuntematon, joka kertoo ajasta, kun Jatkosodan käynyt Väinö Linna kirjoittaa suurteostaan Tuntematon sotilas. Lisäksi Jorma Uotinen tuo näyttämölle lauluja rakkaudesta, kaipuusta, ystävyydestä ja kuolemasta Avec Jorma -esityksellään. Koko perheelle on luvassa Suomen näyttämöillä ensimmäistä kertaa nähtävä SOS – Salainen osasto 7 -seikkailu. SOS on tunnetun brittikirjailijan Enid Blytonin kuuluisa seikkailukirjasarja nuorille. Lisäksi luvassa on jälleen kova stand-up kattaus! Katso koko Tampereen Komediateatterin ohjelmisto täältä.

 

Sketsiteatteri Palatsi

Uusi sketsikomediaan keskittyvä Sketsiteatteri Palatsi on aloittanut Tuulensuun palatsissa Tampereella. Ohjelmistoon kuuluu tänä syksynä kolme nauruhermoja herisyttävää showta. Pulkkinen palaa Tampereelle tömäkämpänä settinä kuin koskaan aiemmin Pulkkinen Live Plus -esityksellään. Money Makers on yllättävä työelämän kiemuroita ruotiva show, jossa seikkailevat niin duunarit kuin porvaritkin sekä viihdetyömaailman omintakeiset hahmot. Lisäksi nähdään tänä pikkujoulukautena hahmoiloittelu Pukki Palatsissa, jossa kaikki elämän toiveet ja tunteet lastataan yhteen iltaan. 

 

Ahaa Teatteri

Ahaa Teatterissa nähdään syyskuussa BetteD, joka kertoo Onervasta, joka ihannoi täydellisyyttä ja se mitä tapahtuu Onervalle, voi tapahtua kelle tahansa. Ohjelmistossa jatkaa mm. klassikko Kiljuset – herrasväki teatterissa. Katso syksyn ohjelmisto täältä.

 

Tanssiteatteri MD

Tanssiteatteri MD:n ohjelmistossa nähdään ensi-illassa Aavevieraat, joka on visiona omalaatuinen ja intensiivisen poeettinen nykytanssiteos, joka osoittaa yhteisön muusta maailmasta eristäytymisen vaaran ja toisaalla läheisyyden tarpeen. Katso koko ohjelmisto MD:n sivuilta.

 

Musiikkiteatteri

Tänä syksynä Musiikkiteatteri tuo Yo-talon lavalle Leevi and the Leavingsista kertovan Vasara ja Nauloja -esityksen. Suurmenestys, Raparperitaivas-musikaali, antoi esimakua, ja nyt mennään vielä pidemmälle Göstan maailmaan. Lisäksi mm. Yo-talossa sekä Sokos Hotel Tornissa nähdään Show Must Go On, joka on Queen-yhtyeen musiikkiin perustuva spektaakkeli huippulaulajineen, bändin tyylille uskollisine pukuineen ja valoineen. Esitys on samalla kunnianosoitus kaikkien aikojen karismaattisimman laulajan, Freddie Mercuryn muistolle. Teatteri esiintyy ympäri Suomea, joten kannattaa tarkistaa esityskalenterista myös esiintymispaikka.

 

Teatteri Siperia

Teatteri Siperian syksyn ensi-illassa nähdään PerforManse, esitys, joka kutsuu tamperelaiset yhdessä sillan alle juhlistamaan 240-vuotiasta Tamperetta. Esitys valjastaa Ratinan sillan arkkitehtuurin sirkusvälineeksi, näyttämöksi ja juhlapaikaksi. Lisäksi lapsille on luvassa marraskuussa ensi-iltansa saava hauska ja leikkisä lastenesitys Apo Apponen, joka perustuu Juhani Känkäsen samannimiseen kirjasarjaan. Näytelmäsovituksessa arkisista asioista kehittyy suuria seikkailuja ja hauskoja tilanteita, jotka pitävät yleisön hymyissä suin läpi esityksen. Katso koko ohjelmisto teatterin omilta sivuilta.

 

Teatteri Telakka

Syksyn pääohjelmistossa nähdään Teemu Mäen ohjaama ja Tanssiteatteri Minimin sekä Tanssiteatteri Tsuumin kanssa tehty yhteistuotanto Homo Secundus – Sekundaihminen. e on musiikkipitoinen, liikunnallinen näytelmä, joka sisältää humoristisia yhteiskunnallisia kannanottoja. Syksyn toinen ensi-ilta on Tanjalotta Räikän ohjaama ja Pekko Käppi & K:H:H:L-yhtyeen säestämä independent-tuotanto Jussi & Jussi. Jussi & Jussi pohjautuu osin historiaan, osin vilkkaaseen mielikuvitukseen. Innoituksensa se on saanut kahden taivassalolaisen pappilarengin, Heikki Pekanpojan ja Heikki Mikonpojan tarinasta. Katso Teatteri Telakan esityskalenteri täältä.

 

Teatteri Mukamas

Teatteri Mukamas on vuonna 1979 perustettu tamperelainen ammattinukketeatteri, jonka esitykset saavat useimmiten innoituksensa saduista. Nuket, näyttelijät, varjot, elävä musiikki ja modernit nukketeatteritekniikat yhdistyvät kiehtovasti teatterin esityksissä. Syksyllä 2019 on luvassa kaksi uutta kantaesitystä. Alakoululaisille suunnattu Asunto A 40 avaa komeasti juhlavuoden syyskuussa ja tuo jatkoa menestyksekkäälle yhteistyölle Tšekkiläisten taiteilijoiden kanssa. Pöllö hukassa? -esitys vie pienet katsojat metsäretkelle. Musiikillinen esitys saa Tampereen ensi-iltansa lokakuussa. Koko ohjelmistoon pääset täältä.

 

 

Tampereella on myös monia pienempiä teatteriproduktioita, improvisaatioteatteria ja muuta – kannattaa siis katsastaa myös tapahtumakalenterista teatterivinkit!

Suunnitteletko teatterimatkaa Tampereelle? Tutustu majoitusvaihtoehtoihin täällä!

Ravintolasuosituksia puolestaan voit löytää täältä.

Visit_Tampere_Hämeensilta_and_Tammerkoski_in_summer_Laura_Vanzo

Tampereen Teatteri

Keskustori 2, 33100 Tampere
Lue lisää
Tampereen Työväen Teatteri Olli Pekka Latvala (10)

Tampereen Työväen Teatteri

Hämeenpuisto 32, Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Tampereen Komediateatteri Tampere Comedy Theatre Laura Vanzo

Tampereen Komediateatteri

Lapintie 3a, 33100 Tampere
Lue lisää
Paasali Web

Sketsiteatteri Palatsi

Hämeenkatu 30, Tampere
Lue lisää
Ahaa Teatteri Betoniviidakko

Ahaa Teatteri

Hatanpään valtatie 6, Tampere
Lue lisää
Tanssiteatteri MD Visittampere

Tanssiteatteri MD

Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, 33200 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Musiikkiteatteri Palatsi Kari Savolainen

Musiikkiteatteri

Kauppakatu 10, 33200 Tampere
Lue lisää
Visit Tampere Teatteri Siperia

Teatteri Siperia

Hämeenpuisto 28 D, 33200 Tampere
Lue lisää
39597223035 49d60374b3 O

Teatteri Telakka

Tullikamarin aukio 3, 33100 Tampere
Lue lisää
MUKAMAS Kansainvälinen Nukketeatterifestivaali 2014 Olli Pekka Latvala (14)

Teatteri Mukamas

Pispalan valtatie 30, Tampere
Lue lisää

Lisää luettavaa

Tampere Filharmonian syksy 2019
Musiikki

Tampere Filharmonian syksy 2019

Sinfonioita, huippuvierailijoita sekä sykähdyttäviä solistiteoksia Filharmonian syksyssä!
Lue lisää
Tampere-talon syksy 2019
Musiikki

Tampere-talon syksy 2019

Koe Tampere-talon elämykselliset hetket syksyllä 2019.
Lue lisää
Fine diningia rennolla otteella
Ravintolat

Fine diningia rennolla otteella

Kansainväliset maut ja paikalliset, tuoreet raaka-aineet ovat paras yhdistelmä Tampereellakin!
Lue lisää
Majoitusta erikoisuuksien etsijälle
Hotellit

Majoitusta erikoisuuksien etsijälle

Etsitkö erikoisempaa majoitusta? Tampereella on tarjolla monia yksilöllisiä vaihtoehtoja.
Lue lisää