Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tekemistä joululomalle Tampereella

17.12.2020

Joululomalle löytyy tekemistä Tampereelta poikkeuksellisinakin aikoina. Tähän artikkeliin on koottu ajanvietettä joulun jälkeen, yksin tai yhdessä. Tarkistathan tiedot yritysten omilta sivuilta. Huomioi myös Pirkanmaan suositukset koskien koronavirusta.

 

Kulttuuria ja taidetta

 

Joululahjaksi saatua museokorttia pääsee käyttämään jo välipäivinä Vakoilumuseossa. Maailman ensimmäisessä Vakoilumuseossa voi tutustua fiktiivisten agenttien esikuviin ja vakoilun rooliin historiassa.

Mobilian autokylässä pääsee matkalle upeiden vanhojen autojen maailmaan ja koska suomalaiset ovat rallikansaa, tietenkin Rallimuseoon.

Tutustu myös virtuaalisiin kierroksiin useissa eri museoissa ja taidenäyttelyissä, turvallisesti kotoa käsin.

Keskustan rakennusten joulunajan upeat valoinstallaatiot täytyy nähdä omin silmin. Seitsemän rakennusta on koristettu ennennäkemättömällä valaistuksella. Julkisivuissa nähdään muun muassa talvisia metsämaisemia ja leijuvia lumihiutaleita.

 

Monipuolista ja vauhdikasta tekemistä sisätiloissa

 

Pakohuoneet mahdollistavat vuodelle mieleenpainuvan lopun tai alun pienemmälläkin porukalla. Room Escape Tampereen pelihuoneet ovat esteettömiä ja sopivat myös perheen pienimmille. Getaway Tampereella on useita erilaisia Tampere-aiheisia pakohuoneita ja pelejä kuten Idmanin piilopirtti ja Manserock. Aikamatkailua ja vankilapakoa pääsee kokeilemaan WayOut TamperellaViihdekeskus Crazyssa on pakohuoneiden lisäksi mahdollisuus purkaa vaikkapa koronavuoden stressiä vihahuoneessa. Mielenkiintoisia ja jännittäviä seikkailuja tarjoavat myös Mysteeri ja Prison Island Tampere.

Irti Maasta -keskuksessa kiipeilet yksin tai kaverin kanssa. Tampereen erikoisuutena on interaktiivinen boulderseinä, jossa kiipeilijä pääsee kokeilemaan kykyjään lepakkojahdissa, tai testaaman taitojaan erilaisissa labyrinteissä.

Trampolin Park Wild trampoliinipuistossa on useita erilaisia trampoliineja hyppimiseen, temppuiluun ja peleihin. Esimerkiksi trampoliinisuora on oiva alusta liikesarjojen harjoitteluun ja Olympia trampoliineilla voit hyppiä joko seinille tai vaahtoaltaaseen.

Särkänniemen Akvaariossa voit kurkistaa pinnan alle ja tutustua matelijoihin, sammakkoeläimiin ja noin kahteen sataan kalalajiin.

Joululomalla pääsee tietenkin myös shoppailemaan. Sekä kauppakeskus Ratinan, että Lempäälän Ideaparkin liikkeet ovat avoinna, asiakkaiden turvallisuuteen panostaen.

 

Aktiviteetteja ulkoilmassa

 

Laskettelemaan kaipaavan ei tarvitse joululomallakaan lähteä kauas. Lähimpään rinteeseen pääsee Tampereen Mustavuoressa. Pälkäneen Sappeessa on auki useita eritasoisia rinteitä. Kumpikin laskettelukeskus on auki normaalisti 19.12. alkaen.

Luisteluun on mahdollisuus Sorsapuiston kentällä. Kaikille avoimella tekojääalueella voi esimerkiksi pikaluistella tai pelata jääpalloa. Kentän yhteydessä on myös kaukalo mailallisille luistelijoille.

Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geopark tarjoaa ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia upeissa maastoissa. Voit nauttia lähiluonnon antimista valmistetuista herkuista, tehdä ostoksia tilapuodeissa ja rentoutua saunassa sekä luonnonläheisissä hoidoissa.

Rohkeimmat voivat kokeilla köysilaskeutumista Pyynikin näkötornista. Harjun päällä, 26 metriä korkean tornin huipulla tuntee olevansa koko maiseman yläpuolella. Aktiviteettina laskeutuminen sopii lähes kaikille. Se ei ole voimalaji, kyse on lähinnä uskaltamisesta.

 

Iloa perheen pienimmille

 

Herra Hakkaraisen talo ja Ihanien tavaroiden kauppa ovat leikkejä ja shoppailua varten avoinna. Leikkihuoneita koristavat joulukoristeet ja taitaa Herra Hakkaraisen olohuoneesta löytyä pieni kuusikin! Mielikuvituksekkaat leikit onnistuvat Herra Hakkaraisen omassa kodissa, Artturin ritareitten salissa, Kaikkien aikojen avaruudessa sekä Vanhassa kaupungissa.

HopLopissa on tilaa leikkiä ja liikkua. Seikkailupuistoissa on innostavia ja turvallisia tiloja hauskoille, koko perheen aktiviteeteille. HopLopissa lapset taitotasosta riippumatta voivat kokeilla rajojaan ja kokea onnistumisen elämyksiä.

Leo’s Leikkimaa, Pohjoismaiden suurin ja suosituin leikkimaaketju tarjoaa huiman määrän erilaisia leikkialueita, kuten Waterfall-liukumäet, Pirate Ship -meritaistelun, trampoliineja sekä Leon oman urheilukentän tiukkoja otteluita varten.

 

Ainutlaatuisia herkkuhetkiä

 

Kissakahvila Purnauskis on kissojen koti, ja asiakkaat ovat vieraina heidän valtakunnassaan. Kahvilassa voi nauttia kissojen seurasta ja kotimaisista, vuodenaikaan sopivista herkuista sekä kansainvälisten keittiöiden valikoiduista antimista.

3D Crush Café on tavallinen kahvila erikoisilla palveluilla. Kahvilassa pääsee kokeilemaan 3D-tulostusta ja -skannaamista, sekä rentoutumaan puputerapiassa.

Särkänniemen Näsinneulan ravintola ja Neula Sky Cafe tarjoavat ainutlaatuisia makuelämyksiä upealla näköalalla.

 

Tutustu Tampereen joulutarjontaan!