Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tekemistä joululomalle Tampereella

Joululomalle löytyy tekemistä Tampereelta poikkeuksellisinakin aikoina. Tähän artikkeliin on koottu ajanvietettä joulun jälkeen, yksin tai yhdessä. Tarkistathan tiedot yritysten omilta sivuilta. Huomioi myös Pirkanmaan suositukset koskien koronavirusta.

 

Kulttuuria ja taidetta

 

Ahaa-teatterin Tivoli -pieni näytelmä suurista tunteista esityksiä on erinomainen ohjelmanumero joululomalle lasten kanssa. 

Koko perheelle suunnattu Joulushow Soilu vie katsojat talvisiin tunnelmiin ja jännittäviin tilanteisiin kesyttömän ja arvaamattoman luonnon armoille. 

Joululahjaksi saatua museokorttia pääsee käyttämään jo välipäivinä Vakoilumuseossa. Maailman ensimmäisessä Vakoilumuseossa voi tutustua fiktiivisten agenttien esikuviin ja vakoilun rooliin historiassa.

Mobilian autokylässä pääsee matkalle upeiden vanhojen autojen maailmaan ja koska suomalaiset ovat rallikansaa, tietenkin Rallimuseoon.

Keskustan rakennusten joulunajan upeat valoinstallaatiot täytyy nähdä omin silmin. Seitsemän rakennusta koristetaan ennennäkemättömällä valaistuksella.

 

Lue lisää joulunajan konserteista ja teatteriesityksistä!

 

Monipuolista ja vauhdikasta tekemistä sisätiloissa

 

Pakohuoneet mahdollistavat vuodelle mieleenpainuvan lopun tai alun pienemmälläkin porukalla. Room Escape Tampereen pelihuoneet ovat esteettömiä ja sopivat myös perheen pienimmille. Room Escape on avoinna myös joulun välipäivinä. Getaway Tampereella on useita erilaisia Tampere-aiheisia pakohuoneita ja pelejä kuten Idmanin piilopirtti ja Manserock. Aikamatkailua ja vankilapakoa pääsee kokeilemaan WayOut TamperellaViihdekeskus Crazyssa on pakohuoneiden lisäksi mahdollisuus purkaa vaikkapa korona -stressiä vihahuoneessa. Mielenkiintoisia ja jännittäviä seikkailuja tarjoavat myös Mysteeri ja Prison Island Tampere.

Irti Maasta -keskuksessa kiipeilet yksin tai kaverin kanssa. Tampereen erikoisuutena on interaktiivinen boulderseinä, jossa kiipeilijä pääsee kokeilemaan kykyjään lepakkojahdissa, tai testaaman taitojaan erilaisissa labyrinteissä.

3D-virtuaalipuisto Pikselissä Kauppakeskus Ratinassa pääset kokemaan arjen rajoja rikkovia virtuaalikokemuksia yhdessä ystäviesi kanssa.

Trampolin Park Wild trampoliinipuistossa on useita erilaisia trampoliineja hyppimiseen, temppuiluun ja peleihin. Esimerkiksi trampoliinisuora on oiva alusta liikesarjojen harjoitteluun ja Olympia trampoliineilla voit hyppiä joko seinille tai vaahtoaltaaseen.

Särkänniemen Akvaariossa voit kurkistaa pinnan alle ja tutustua matelijoihin, sammakkoeläimiin ja noin kahteen sataan kalalajiin.

Joululomalla pääsee tietenkin myös shoppailemaan. Sekä kauppakeskus Ratinan, että Lempäälän Ideaparkin liikkeet ovat avoinna, asiakkaiden turvallisuuteen panostaen. Ideaparkista löytyy myös Viihdekeskus Skidipark ja Karting rata!

 

Aktiviteetteja ulkoilmassa

 

Laskettelemaan kaipaavan ei tarvitse joululomallakaan lähteä kauas. Lähimpään rinteeseen pääsee Tampereen Mustavuoressa. Pälkäneen Sappeessa on auki useita eritasoisia rinteitä. Kumpikin laskettelukeskus on auki normaalisti 19.12. alkaen.

Luistelemaan pääsee Sorsapuiston tekojääradalla , vaikkei omistaisi luistimia. Kaikille avoimella tekojääalueella toimii Golden Skate luistinhuolto ja -vuokraamo. Alueella on myös kahvio. Luistelemaan pääsee myös Tohloppijärven ja Näsijärven jäälle, kunhan sää sallii. Hiking Travel Hit auraa Näsijärvelle talvisin luisteluradan, jonka päässä Siilinkarin majakalla pääsee useana päivänä nauttimaan myös virvokkeista ja palan painikkeesta raikkaassa ulkoilmassa. Luistimet vuokraat kätevästi Kaupinojan Bikini Barilta. Myös Tohloppijärvelle aurataan luistelurata, paikan päällä on kahvio ja retkiluistinten vuokraus onnistuu. Tohlopilla sijaitsee tiettävästi maan ensimmäinen valaistu retkiluistelurata. Lisäksi vuokraamo ja kahvio palvelevat viikonloppuisin luistelukauden ajan. Tohlopille avattu lisäksi ympärivuotinen kaapelivetorata, jota pääsee talviaikaan käyttämään vaikka lumilaudalla! Tampereen naapurissa Kangasalan Saarikylät tarjoaa myös upeat puitteet retkiluistelulle.

Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geopark tarjoaa ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia upeissa maastoissa. Voit nauttia lähiluonnon antimista valmistetuista herkuista, tehdä ostoksia tilapuodeissa ja rentoutua saunassa sekä luonnonläheisissä hoidoissa.

Rohkeimmat voivat kokeilla köysilaskeutumista Pyynikin näkötornista. Harjun päällä, 26 metriä korkean tornin huipulla tuntee olevansa koko maiseman yläpuolella. Aktiviteettina laskeutuminen sopii lähes kaikille. Se ei ole voimalaji, kyse on lähinnä uskaltamisesta.

Lue lisää vinkkejä talvisiin tekemisiin täältä!

 

Iloa perheen pienimmille

 

Herra Hakkaraisen talossa pääsee seikkailemaan Mauri Kunnaksen kirjoista tuttujen tarinoiden maailmaan erilaisissa leikkiin kutsuvissa huoneissa. 

HopLopissa on tilaa leikkiä ja liikkua. Seikkailupuistoissa on innostavia ja turvallisia tiloja hauskoille, koko perheen aktiviteeteille. HopLopissa lapset taitotasosta riippumatta voivat kokeilla rajojaan ja kokea onnistumisen elämyksiä.

Leo’s Leikkimaa, Pohjoismaiden suurin ja suosituin leikkimaaketju tarjoaa huiman määrän erilaisia leikkialueita, kuten Waterfall-liukumäet, Pirate Ship -meritaistelun, trampoliineja sekä Leon oman urheilukentän tiukkoja otteluita varten.

 

Ainutlaatuisia herkkuhetkiä

 

Kissakahvila Purnauskis on kissojen koti, ja asiakkaat ovat vieraina heidän valtakunnassaan. Kahvilassa voi nauttia kissojen seurasta ja kotimaisista, vuodenaikaan sopivista herkuista sekä kansainvälisten keittiöiden valikoiduista antimista.

Pupukahvila/ 3D Crush Café on tavallinen kahvila erikoisilla palveluilla. Kahvilassa pääsee kokeilemaan 3D-tulostusta ja -skannaamista, sekä rentoutumaan puputerapiassa.

Särkänniemen Näsinneulan ravintola ja Neula Sky Cafe tarjoavat ainutlaatuisia makuelämyksiä upealla näköalalla.

 

Tutustu Tampereen joulutarjontaan!

Päivitetty: 29.11.2021