Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

TOP 5 Jouluelämykset Tampereella Iidan matkassa

Bloggaaja Iida Åfeldtille Tampere on ollut yksi lempikohteista kotimaassa, joten hän halusi ehdottomasti kokea myös kaupungin ainutlaatuisen joulutunnelman. Oletko sinä jo käynyt fiilistelemässä joulua tamperelaisittain näissä Iidan TOP 5 -kohteissa? Vielä ehdit hakea lahjoja ja etsiä joulun tunnelmaa näistä paikoista!

 

1. Tallipiha

Tallipiha on paikka, jossa on aina käytävä, kun tulee Tampereelle. Tallipihalla on pieniä puoteja ja kahvila. Siellä on ihana tunnelma, erityisesti nyt jouluna. Tallipiha on kauniisti valaistu ja sitä sopii ihailla illan pimetessä glögikupposen äärellä. Tallipiha on koko perheen paikka ja pienille kävijöille löytyy leikkipaikka, mistä he pääsevät ihmettelemään ponin ja aasin puuhia!

 

2. Joulutori

Kävin ensimmäistä kertaa Tampereen joulutorilla. Olin aivan mykistynyt ja huokailin vain ihastuksesta katsoessani ympärilleni. Se on varmasti upein joulutori mitä olen nähnyt meillä Suomessa! Joulupukki vilkutteli iloisesti kävijöille, kojuilla kävi kuhina ja ilmassa leijui joulun tuoksu. Torin valaistus on upea ja siitä nautin aivan erityisesti. Viereisiin rakennuksiin on heijastettu valotaidetta. Joulutori on avoinna 22.12. asti. 

Joulutorin Glögiravintolan iglut

Joulutorilla on kaksi lämmitettyä iglua, Taiga ja Tuikku, joihin pääsee nauttimaan vaikka riisipuuroa tai kuumaa kaakaota. Igluun pääsee ajanvarauksella info@tampereenjoulutori.fi aina yksi seurue kerrallaan. Iglu oli itselleni elämys. Oli ihana katsoa iglusta joulutorille ja juoda kaakaota. 

 

3. Jouluvalot

Pimeänä aikana mikään ei ilahduta niin paljon kuin valot. Tampereella tosiaan osataan se homma! Valotaidetta on nähtävissä heijastettuna keskustan kerrostaloihin ja rakennuksiin usean kuukauden ajan. Nyt jouluna valotaide täyttää kaupungin. Kannattaa kävellä joulutorilta Finlaysonin alueen läpi Tallipihalle ja ihastella valoja. Näsinpuistossa, lähellä Näsilinnaa on 1900-luvun väkeä ja Satakunnansillalla Konsulinsaaressa on upeita hevosia.

 

4. Milavidan joulu

Museo Milavida on hieno kurkistus Tampereen historiaan. Se kertoo tehtaanomistaja von Nottbeckin perheen tarinaa. Joulun ajan museossa nähdään heidän aikansa kosmopoliittien joulunviettoa. Palatsin joulu on auki Museo Milavidassa 9.1.2022 asti. Pelkkä rakennus ja sen historia on niin hieno, että vierailu kannattaa!

 

5. Koiramäen joulu

Koko perheelle sopiva Koiramäen joulu on avoinna viikonloppuisin 27.12 asti. Mauri Kunnaksen -kirjoihin pohjautuvassa teemapihassa tunnelmoidaan joulua vanhanajan tyyliin. Koiramäen joulussa on paljon ohjelmaa ja mahdollisuus tavata monia tuttuja eläimiä. 

Vaikuttajayhteistyö: Iidan matkassa-blogi ja –Instagram.

Päivitetty: 14.12.2021