Siirry sisältöön

Tampereella koetaan keväällä ja kesällä urheilujuhlan huumaa, kun ensin kaupungissa järjestetään toukokuussa jääkiekon MM-kisat ja sitten kesä-heinäkuun vaihteessa European Masters Games. Lisäksi urheilufaneja hemmotellaan muun muassa superpesiksellä, veikkausliigalla, yleisurheilulla ja beach volleylla.

Kestävämpiä valintoja Valitse vastuullisemmin -palvelun avulla

Valitse vastuullisemmin -palvelu antaa sinulle välineitä kestävämpiin valintoihin. Palvelussa mukana olevat yritykset ja toimijat täyttävät toimialalleen määritellyt vastuullisuuskriteerit ja ovat siten vastuullisempia valintoja Tampereella vieraileville ja siellä asuville. Vastuullisia toimijoita on esimerkiksi majoitusliikkeissä, kaupoissa, ravintoloissa ja kahviloissa kuin elämystuottajissa.

Kaupunkipyörät hyötykäyttöön

Tampereen parhaat paikat kannattaa ottaa haltuun näppärärillä kaupunkipyörillä. Tampereen kaupunkipyöriä eli Sale-pyöriä  löytyy yli sadalta asemalta ja niiden käyttöaika on 60 minuuttia. Kaupunkipyörän saat käyttöön, kun lataat puhelimeesi Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksen, rekisteröidyt kaupunkipyörien käyttäjäksi ja suoritat maksun pyörän käytöstä.

Ratikka ja lähijunat kuljettavat

Raideliikenne toimii erinomaisesti niin Tampereen sisäisesti kuin lähinkuntiin. MM-jääkiekko-otteluiden lippu toimii samalla Nysse-lippuna ja lippu sisältää matkaoikeuden Tampereen seudun joukkoliikenteessä. Hurauta siis raiteita pitkin kaupunkiin tai kaupungissa pelipaikoille!

Kaupunkiluonnon helmiä

Tampereella luonto on lähellä ja upeita ulkoilumaastoja löytyy ihan vierestä. Pyynikin harjulta voi ihailla järvimaisemia ja Pispalassa kuntomittarina voi käyttää kuuluisia Pispalan portaita. Kaupin ulkoilumaastoissa on tarjontaa pienistä metsäpoluista valaistuihin kuntopolkuihin. Myös maastopyöräily onnistuu mainiosti näissä maisemissa!

Paikallisia janonsammuttajia

Laadukas hanavesi on jano- ja palautusjuomana omaa luokkaansa, mutta jos kurkun kostukkeeksi kaipaa esimerkiksi olutta, kannattaa suosia paikallisia panimoita. Pienpanimot ovat ilmastoystävällisiä ja niitä löytyy Tampereelta useita. Kokeile ainakin Koskipanimon ja Mad Finn -panimon oluita tai suuntaa opastetulle pienpanimokierrokselle.