Siirry sisältöön
Kartta

Tamperetta valaisevat jälleen upeat Valoviikot näyttävin valoteoksin ja osana ohjelmaa on Valogalleria. Kuvataiteilija Tuomo Rosenlundin ja kirjailija Mika Hannulan yhteisnäyttely Urbaani Utopia yhdistää visuaalista ja sanallista kerrontaa Valogallerian kolmentoista teoksen kokonaisuudessa. Valogallerian teokset heijastetaan rakennusten seiniin Tampereen keskustassa 10.3. asti päivittäin pimeään aikaan, noin klo 17–23.

Hemmottelua ja hyvinvointia

Saunapääkaupungin lauteilla voi rentoutua ja nauttia lämmöstä. Tampereella ja lähiseuduilla on mahtava valikoima erilaisia saunoja kansankylpylästä saunaravintolaan, taidesaunaan ja Suomen vanhimpaan toiminnassa olevaan yleiseen saunaan. Uusin tulokas on Rauhaniemeen pystytetty, perinteiseen jurttaan rakennettu ja kahdella puukiukaalla lämpenevä hiljainen Saunatemppeli.

Hyvän ruoan ääreen on mukava kokoontua ja nauttia kiireettömästä hetkestä hyvässä seurassa. Tampereen uusimpia tulokkaita Tampereen ravintolakentällä ovat muun muassa Bistro Eloisa, Ravinteli Haarla ja Nonni. Muista myös Villit ja Viinit ja upeita kuplivia tarjoava Champagne Bar Sante! Lisää ravintolavinkkejä löydät Hungry For Tampere -sivuiltamme.

Ihana ja idyllinen, Viinikan puutalokaupunginosassa sijaitseva Lillan Hotel & Kök tarjoaa tunnelmaa hyvän ruoan merkeissä. Tunnelmallinen ravintolasali kutsuu nauttimaan kynttilänvalosta ja rentoutumaan hyvässä seurassa. Hotellissa on myös 11 uniikkia ja upeaa, vanhaa kunnioittaen uusittua huonetta.

Hotellin pehmeisiin lakanoihin sukeltaminen ja hotelliaamiainen ovat hemmottelua parhaimmillaan. Oletko esimerkiksi vieraillut Radisson Blu Grand Hotel Tammerissa? Näyttävä hotelli on oleellinen osa Tampereen historiaa ja siellä voi yöpyä esimerkiksi Marski-sviitissä. Uudempana kohteena Lapland Hotels Arena tarjoaa uniikkeja elämyksiä muun muassa näkymillä suoraan hotellihuoneesta areenalle. Katolla sijaitseva, hotellivieraiden käytössä oleva sauna kannattaa ehdottomasti myös testata.

Teatterin taikaa, keikkameinikiä ja inspiroivia museoita

Messuille, katsomaan stand-upia, teatteriin, konserttiin, museoon opastetulle kierrokselle… Tampereelta ei tekeminen lopu kesken! Nappaa talteen nämä tärpit ja löydä lisää tekemistä tapahtumakalenteristamme.

Tampereen teatterissapääsee muun muassa Idän Pikajunan kyytiin. Kurkkaa myös Tampereen Työväen Teatterin ja Komediateatterin tarjonta. Stand-upia löytyy muun muassa TTT-klubilta, Sorellasta ja Teerenpelistä.

Museokeskus Vapriikissa voit tutustua samalla visiitillä yli kymmeneen näyttelyyn! Tutustu satujen syntyyn, suomalaisen jääkiekkoilun tai postipakettien historiaan. Tai käy pelaamassa tuttuja pelejä Pelimuseossa; vieläkö matopeli sujuu kuin ysärillä?