Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Vastuullisia valintoja Tampereella

21.02.2019

Lentäminen ei ole matkustusmuodoista vihrein, joten jos lentäminen on ainoa ja järkevin tapa päästä Tampereelle, harkitse lentomatkan päästöjen kompensointia. Mahdollisuuksien mukaan matkusta junalla. Seuraavassa on muutamia vinkkejä kestävien valintojen tekemiseen Tampereen reissusi aikana.

Ole siisti tapahtumakävijä

Tapahtumakävijänä tai tapahtuman lähialueella hengailijana olet osa tapahtumaa ja valinnoillasi voit vaikuttaa tapahtuman siisteyteen ja muihin ympäristövaikutuksiin. Matkusta tapahtumaan julkisilla, kävellen tai pyörällä, valitse sertifioitu majoituspaikka, täytä vesipullosi tapahtuman vesipisteessä, palauta tuopit ja muut kestoastiat ja mikä tärkeintä, älä roskita! Pienet karkkipaperit, pullonkorkit ja tupakantumpit tuottavat siistijöille eniten päänvaivaa – muistathan siksi viedä myös pienet roskat roskikseen, lajittele jos mahdollista. Tuo tapahtumaan vain se mitä tarvitset ja minkä jaksat viedä pois tapahtuman jälkeen.

Juo hanavettä

Vesi – Suomen suosituin hanatuote, vanhin voitehista ja sitä ne herrain hevosetkin juo. Hanaveden juominen pulloveden sijaan on ympäristöteko! Pakkaa laukkuun mukaan juomapullo ja täytä sitä tarpeen mukaan.

Suosi paikallista ruokaa

Iskikö nälkä? Meillä on ratkaisu! Tutustu tamperelaisiin makuihin paikallisissa ravintoloissa, tai ota suurempi harppaus kohti kestävämpää elämäntapaa ja valitse maukas kasvisvaihtoehto.

Nauti kaupunkiluonnosta

Tampereella riittää kaupunkiluontoa, viidesosa kaupungin pinta-alasta koostuu puistoista ja metsästä. Vehreään kaupunkiimme pääse tutustumaan opastettujen kierrosten muodossa, raittiin ilman lisäksi niistä saa helpostusta tiedonjanoon. Pidemmille tutkimusmatkoille pääsee pyörällä. Vaelluksennälkäisille vinkkinä: heitä reppu selkään ja lähde retkelle Helvetinjärven ja Seitsemisen kansallispuistojen taianomaisiin metsiin.

Kestävästi ostoksille

Kun pelkät kuvat ja kauniit muistot eivät riitä, shoppaile kestävämmin ja valitse paikallisten suunnittelijoiden ja käsityöläisten tuotteita. Hatanpään valtatiehen, Otavalankatuun, Aleksanterinkatuun ja Verkatehtaankatuun rajautuva kortteli on julistettu Tampereen design-kortteliksi. Valikoimassa on omaleimaista ja eettisesti tuotettua muotia. Tutustu myös Tampereen kirpparitarjontaan. Ja muista ottaa oma kestokassi mukaan!

Lajittele roskasi

On itsestään selvää, että roskat kuuluvat roskikseen. Yhä useammassa paikassa tarjotaan myös mahdollisuus roskien lajitteluun. Muista siis tarkistaa mikä kuuluu mihinkin roskikseen, siinä ei montaa hetkeä mene, ja maailma on taas hitusen parempi paikka olla ja elää.

Tampereella sekajätteeksi lajitelluista roskista tuotetaan lämpöä ja sähköä Tammervoiman hyötyvoimalassa.

Valitse vihreämpi majoitus

Tampereella on useampi ympäristösertifioitu majoitusvaihtoehto. Kyseiset majoituspaikat ovat tehneet toiminnastaan kestävämpää mm. valitsemalla uusiutuvia energiamuotoja, vähentämällä vedenkulutusta, parantamalla siivous- ja kierrätyskäytäntöjään ja sitoutumalla tekemään vastuullisia hankintoja.

Sertifioidussa majoituspaikassa yöpyessään voi olla varma siitä, että hotellin toiminta on vastuullista.