Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Visit Tampere tiedottaa koronavirustilanteesta

Visit Tampere Oy seuraa koronavirusepidemian vaikutuksia kaupunkiseudun elinkeinoelämään ja matkailuun aktiivisesti.

Tapahtumat ja käyntikohteet

Tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia on edelleen noudatettava myös yleisötapahtumissa. Tutustu aluehallintoviraston päätöksiin.

Lokakuun alusta THL:n riskiluokituksen mukaisissa matalan riskin yleisötapahtumissa, kuten teatterissa ja konserteissa, joissa on omat paikat, voidaan ottaa korkein sallittu asiakasmäärä. Esimerkiksi naulakoilla ja ravintolapalveluissa tulee kuitenkin välttää ruuhkien syntymistä.

Pandemiaohjausryhmä suosittelee, että rokottamattomat henkilöt eivät toistaiseksi osallistuisi korkean riskin tapahtumiin. Korkean riskin tapahtumia ovat sisätiloissa järjestettävät:

 • isot yleisötapahtumat ilman yksilöityä istumapaikkaa
 • anniskeluravintolat
 • kontaktilajit (ei lapset ja nuoret)
 • yhteislaulutilaisuudet

Aluehallintoviraston päätöksellä yli 100 henkilön korkean riskin tilaisuuksia, joissa ei ole osoitettu omaa istumapaikkaa, ei voida Pirkanmaalla järjestää 24.11.-19.12.2021. Rajoitus koskee myös yhteislaulutilaisuuksia. Koronapassin avulla voi kuitenkin vapautua tästä rajoituksesta. Rajoitus ei koske yleisiä kokouksia.

Yleisötilaisuuksia koskeva rajoitus koskee koko tilaisuutta. Rajoituksen piirissä ovat siis myös tilaisuudet, joissa vain osa katsomosta on vailla omaa istumapaikkaa.

Kokoontumisia koskevissa rajoituksissa ja suosituksissa on alueellisia eroja sen mukaan, missä epidemian vaiheessa alue on. Pirkanmaan alueellisiin koronavirussuosituksiin voit tutustua Taysin verkkosivuilla.

Tarkistathan aina aukioloajat ja muut ohjeistukset kohteiden omilta verkkosivuilta ja kanavista.

Maskisuositus

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä mm. julkisessa liikenteessa ja takseissa, riskialueelta Suomeen saapuneiden matkailijoiden siirtyessä maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin sekä sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Suositus on tällä hetkellä voimassa koko maassa.

Lisäksi kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille seuraavissa tilanteissa (THL:n suosituksen mukaisesti):

Yleiset tilat ja liikennevälineet

 • 12 vuotta täyttäneille henkilöille kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa:
 • Julkisessa liikenteessä ja takseissa sekä matkustajille että kuljettajille
 • Kaikissa yleisissä sisätiloissa, joissa oleskelee paljon ihmisiä lähellä toisiaan
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella.

Ulkotilat

 • Kasvomaskin käyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille henkilöille ulkotiloissa tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia, joissa liikkuminen vaikeutuu.

Pandemiaohjausryhmä antoi vahvan maskisuosituksen kaikkiin julkisiin sisätiloihin 9.11.2021.

Eri organisaatiot ja toimijat, esimerkiksi tilaisuuksien järjestäjät, voivat myös antaa omia suosituksiaan maskin käytöstä omissa tiloissaan tai tilaisuuksissaan.

Tutustu suositukseen kasvomaskin käytöstä Pirkanmaalla.

Ravintolat

Nämä ohjeet ovat voimassa 28.11.2021 alkaen. Vaihtoehtona rajoituksille ravintolat voivat edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä. 

 • Ravintolat, joissa on anniskellaan alkoholia, voivat olla auki klo 5–18. Ravintolat, joissa ei anniskella, voivat olla auki klo 5–01. Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske huoltoasemien ravintoloita eivätkä noutoruoan myyntiä.
 • Anniskelu on sallittu klo 9–17. Avin luvalla anniskelun voi aloittaa klo 7 majoituspalvelun aamiaistarjoilun yhteydessä.
 • Ruokaravintoloissa on käytössä 75 % (sisätiloissa) ja anniskeluravintoloissa 50 % asiakaspaikoista (sisä- ja ulkotiloissa).
 • Sisätiloissa asiakkaalla on oltava oma istumapaikka pöydän tai tason ääressä.

Kotimaan-matkailu

Kotimaassa voi matkailla, kun noudattaa koronavirukseen liittyviä terveys- ja turvallisuusohjeita.  

Vierailethan luontokohteissa vastuullisesti noudattaen Metsähallituksen koronavirusohjeita.

Alueelliset suositukset Pirkanmaalla

Tutustu voimassa oleviin alueellisiin suosituksiin ja rajoituksiin.

Matkustaminen ulkomailta Suomeen

Maahantulorajoitukset: Rajavartiolaitoksen toteuttama valvonta Schengen-alueen sisärajoilla on päättynyt. EU- ja Schengen-maita ovat Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari, Viro, Islanti, Liechtenstein, Norja, Sveitsi ja Romania. Lisäksi tämä kappale koskee Andorraa, Monacoa, San Marinoa ja Vatikaania. Näistä maista saavuttaessa ei ole matkustusrajoituksia. Ulkorajaliikenteen rajoitukset jatkuvat yhä useiden maiden osalta.

Täyden rokotussarjan saaneet ihmiset saavat matkustaa Suomeen kaikista maista. Viimeisestä rokotusannoksesta on täytynyt kulua aikaa vähintään 14 vuorokautta. Tarkista THL:n sivuilta, mitkä rokotussarjat ovat Suomessa hyväksyttyjä, ja millaisen todistuksen tarvitset.

Ulkoministeriö kehoittaa noudattamaan erityistä varovaisuutta matkustaessa EU- ja Schengen-alueelle ja suosittelee myös välttämään tarpeetonta matkustamista EU ja Schengen-alueiden ulkopuolelle, poikkeuksena maat, joiden osalta hallitus on poistanut maahantulon rajoitukset. 

Tutustu Rajavartilaitoksen ohjeisiin Suomeen saapumiseen koronapandemian aikana. Perustuslain mukaan Suomen kansalaisella ja Suomessa asuvalla on aina oikeus palata Suomeen. 

Matkustustiedotteista ulkomaille vastaa Ulkoministeriö ja koronavirukseen liittyvistä varotoimista infotaan THL:n sivuilla. Ajankohtaisia rajoituksia ja suosituksia voit seurata Valtioneuvoston sivuilla. Ohjeet turvalliseen kotimaan-matkailuun löydät Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta. Kannattaa tutustua myös Tampereen kaupungin koronavirukseen liittyviin ohjeistuksiin.

Päivitetty: 29.11.2021