Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Visit Tampere tiedottaa koronavirustilanteesta

16.09.2021

Visit Tampere Oy seuraa koronavirusepidemian vaikutuksia kaupunkiseudun elinkeinoelämään ja matkailuun aktiivisesti.

Tapahtumat ja käyntikohteet

Pirkanmaalla ei ole voimassa olevia kokoontumisrajoituksia yleisötapahtumissa. Tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia on silti jatkossa edelleen noudatettava myös yleisötapahtumissa. Tutustu aluehallintoviraston päätöksiin.

Kokoontumisia koskevissa rajoituksissa ja suosituksissa on alueellisia eroja sen mukaan, missä epidemian vaiheessa alue on. Pirkanmaan alueellisiin koronavirussuosituksiin voit tutustua Taysin verkkosivuilla.

Tarkistathan aina aukioloajat ja muut ohjeistukset kohteiden omilta verkkosivuilta ja kanavista.

Maskisuositus

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä mm. julkisessa liikenteessa ja takseissa, riskialueelta Suomeen saapuneiden matkailijoiden siirtyessä maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin sekä sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Suositus on tällä hetkellä voimassa koko maassa.

Lisäksi kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille seuraavissa tilanteissa (THL:n suosituksen mukaisesti):

  • Julkisessa liikenteessa ja takseissa sekä matkustajille että kuljettajille.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella
  • Riskialueelta Suomeen saapuneet matkailijat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin, tai jos heillä on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • Kaikissa julkisissa sisätiloissa

ELY-keskuksen hankkimassa seudullisessa joukkoliikenteessä ja Tampereen kaupungin joukkoliikenteessä maskin käyttöä suositellaan vahvasti.

Tapahtumanjärjestäjille suositellaan, että erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa on vahva maskisuositus. Tämä koskee myös ulkona järjestettäviä tilaisuuksia.

Tutustu suositukseen kasvomaskin käytöstä Pirkanmaalla.

Ravintolat

Valtioneuvoston uudet ohjeet ovat voimassa 16.9.2021 alkaen seuraavasti:

  • Ravitsemisliikkeet voivat olla auki klo 5-24. 
  • Anniskelu on sallittu klo 9–23.
  • Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske huoltoasemien ravintoloita eivätkä noutoruoan myyntiä.
  • Ruokaravintoloiden sisä- ja ulkotiloissa on käytössä 75 prosenttia ja anniskeluravintoloissa puolet asiakaspaikoista.
  • Sekä sisä- että ulkotiloissa asiakkailla tulee olla oma istumapaikkansa pöydän tai tason ääressä. Sisätiloissa on myös tanssikielto.

Kotimaan-matkailu

Kotimaassa voi matkailla, kun noudattaa koronavirukseen liittyviä terveys- ja turvallisuusohjeita.  

Vierailethan luontokohteissa vastuullisesti noudattaen Metsähallituksen koronavirusohjeita.

Alueelliset suositukset Pirkanmaalla

Tutustu voimassa oleviin alueellisiin suosituksiin ja rajoituksiin.

Matkustaminen ulkomailta Suomeen

Maahantulorajoitukset: Rajavartiolaitoksen toteuttama valvonta Schengen-alueen sisärajoilla on päättynyt. EU- ja Schengen-maita ovat Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari, Viro, Islanti, Liechtenstein, Norja, Sveitsi ja Romania. Lisäksi tämä kappale koskee Andorraa, Monacoa, San Marinoa ja Vatikaania. Näistä maista saavuttaessa ei ole matkustusrajoituksia. Ulkorajaliikenteen rajoitukset jatkuvat yhä useiden maiden osalta.

Täyden rokotussarjan saaneet ihmiset saavat matkustaa Suomeen kaikista maista. Viimeisestä rokotusannoksesta on täytynyt kulua aikaa vähintään 14 vuorokautta. Tarkista THL:n sivuilta, mitkä rokotussarjat ovat Suomessa hyväksyttyjä, ja millaisen todistuksen tarvitset.

Ulkoministeriö kehoittaa noudattamaan erityistä varovaisuutta matkustaessa EU- ja Schengen-alueelle ja suosittelee myös välttämään tarpeetonta matkustamista EU ja Schengen-alueiden ulkopuolelle, poikkeuksena maat, joiden osalta hallitus on poistanut maahantulon rajoitukset. 

Tutustu Rajavartilaitoksen ohjeisiin Suomeen saapumiseen koronapandemian aikana. Perustuslain mukaan Suomen kansalaisella ja Suomessa asuvalla on aina oikeus palata Suomeen. 

Matkustustiedotteista ulkomaille vastaa Ulkoministeriö ja koronavirukseen liittyvistä varotoimista infotaan THL:n sivuilla. Ajankohtaisia rajoituksia ja suosituksia voit seurata Valtioneuvoston sivuilla. Ohjeet turvalliseen kotimaan-matkailuun löydät Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta. Kannattaa tutustua myös Tampereen kaupungin koronavirukseen liittyviin ohjeistuksiin.