Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Visit Tampere tiedottaa koronavirustilanteesta

18.01.2020

Visit Tampere Oy seuraa koronavirusepidemian vaikutuksia kaupunkiseudun elinkeinoelämään ja matkailuun aktiivisesti.

Tapahtumat ja käyntikohteet

Esityksiä, tapahtumia ja muita yleisötilaisuuksia koskevat aluehallintoviraston tartuntatautilain nojalla tekemät rajoituspäätökset.

Kokoontumisia koskevissa rajoituksissa ja suosituksissa on alueellisia eroja sen mukaan, missä epidemian vaiheessa alue on. Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeet hyvästä hygieniasta ja turvaväleistä ovat voimassa kaikissa vaiheissa. Ohjeistukset löydät Valtioneuvoston verkkosivuilta. Pirkanmaan alueellisiin koronavirussuosituksiin voit tutustua Taysin verkkosivuilla.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki 14.1. uuden päätöksen, jonka mukaan kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella aluehallintoviraston (Avi) päätöksen nojalla 8.2.2021 asti.

Kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa. 

Museoissa ja kirjastoissa noudatetaan 10 henkilön kokoontumisrajoitusta.

Tampereen uimahallit avataan alueellisen koronaohjausryhmän suosituksen mukaisesti rajoitetusti alle 20-vuotiaiden harrasteryhmille, koululaisryhmille sekä yli 65-vuotiaille senioreille, erityisuimakortin käyttäjille sekä eläkeläisille.

Huvi- ja sisäleikkipuistot suositellaan suljettaviksi toistaiseksi.

Kauppakeskuksissa suositellaan suljettaviksi oleskelutilat toistaiseksi.

Tarkistathan aukioloajat ja ohjeistukset kohteiden omilta verkkosivuilta ja kanavista.

Maskisuositus

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä mm. julkisessa liikenteessa ja takseissa, riskialueelta Suomeen saapuneiden matkailijoiden siirtyessä maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin sekä sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Suositus on tällä hetkellä voimassa koko maassa.

Lisäksi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittaa kasvomaskin käyttöä seuraavissa tilanteissa:

 • Julkisessa liikenteessa ja takseissa sekä matkustajille että kuljettajille.
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella
 • Riskialueelta Suomeen saapuneet matkailijat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin, tai jos heillä on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
 • Peruskouluissa yli 12-vuotiaille (kuudesluokkalaiset ja sitä vanhemmat)
 • Toisen asteen oppilaitoksissa
 • Yliopistossa ja korkeakouluissa
 • Kaikilla julkisilla ja yksityisillä työpaikoilla kaikissa kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa
 • Sisätiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa, esimerkiksi
  • Konsertit ja muut musiikkitilaisuudet, teatteriesitykset, elokuvateatterit ja muut esittävän taiteen tilaisuudet
  • Jääkiekko-ottelut ja muut yleisölle suunnatut sisätiloissa tapahtuvat urheilutapahtumat
  • Kirkkotilaisuudet ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilaisuudet
  • Sisäliikuntatilat muulloin kuin liikuntasuorituksen ja peseytymisen aikana
  • Museot, kirjastot, galleriat
  • Kaupat, ostoskeskukset, virastot, ym. asioimistilat
  • Sisätiloissa sijaitsevat huvi- ja teemapuistot
  • Sisätiloissa järjestettävät kongressit, messut, näyttelyt, ja muut vastaavat tilaisuudet
  • Rahapeli- ja vedonlyöntipalveluihin käytettävät tilat
  • Rajatuissa ulkotiloissa järjestettävät tilaisuudet, joihin kertyy suuri määrä ihmisiä, kuten suuret ulkoilmakonsertit, festarit ym.

Tutustu suositukseen kasvomaskin käytöstä Pirkanmaalla.

Ravintolat

Ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin on tullut alueellisia rajoituksia marraskuun alusta lähtien. Ravitsemusliikkeiden aukioloa, anniskeluaikaa ja asiakaspaikkamäärää rajoitetaan valtioneuvoston asetuksen mukaisesti. Muutokset ovat voimassa 28.2.2021 asti. 

Pirkanmaalla anniskelu pitää lopettaa klo 22, anniskeluravintolat suljetaan viimeistään klo 23, muut ravitsemisliikkeet viimeistään klo 24. Pubit, baarit ja yökerhot voivat ottaa puolet normaalista asiakasmäärästä. Ruokaravintolat ja kahvilat voivat ottaa kolme neljäsosaa normaalista asiakasmäärästä.

Kaikilla asiakkailla pitää olla oma istumapaikka, ja heille on annettava tietoa ja toimintaohjeet koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Asiakkailla on oltava mahdollisuus pestä kädet, ja tilat ja pinnat on pidettävä puhtaina. Ravintola myös vastaa riittävistä etäisyyksistä asiakkaiden välillä.

Kotimaan-matkailu

Kotimaassa voi matkailla, kun noudattaa koronavirukseen liittyviä terveys- ja turvallisuusohjeita.  

Vierailethan luontokohteissa vastuullisesti noudattaen Metsähallituksen koronavirusohjeita.

Alueelliset suositukset Pirkanmaalla

Tutustu voimassa oleviin alueellisiin suosituksiin ja rajoituksiin.

Matkustaminen ulkomailta Suomeen

Maahantulorajoitukset 9.2.2021 asti: Suomen kansalaisella on aina oikeus palata Suomeen, ja kaikilla on oikeus lähteä maasta. Hallitus suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista muualle paitsi maihin, joiden osalta on luovuttu maahantulon rajoituksista. Maahantulon rajoituksia ei ole Suomen ja seuraavien maiden välisessä liikenteessä: Schengen-maat: Vatikaani. Ei-Schengen-maat: Australia, Ruanda, Singapore, Thaimaa, Uusi-Seelanti. Huvialusliikenne: Schengen-maiden välinen huvialusliikenne.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Irlannissa ja Etelä-Afrikassa oleskelleille maahantulijoille suositellaan hakeutumista koronatestiin heti Suomeen saavuttuaan. Matkustajalentoliikenne Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Irlannista ja Etelä-Afrikasta Suomeen on keskeytetty 25.1.2021 saakka.

Matkustustiedotteista ulkomaille vastaa Ulkoministeriö ja koronavirukseen liittyvistä varotoimista infotaan THL:n sivuilla. Ajankohtaisia rajoituksia ja suosituksia voit seurata Valtioneuvoston sivuilla. Ohjeet turvalliseen kotimaan-matkailuun löydät Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta. Kannattaa tutustua myös Tampereen kaupungin koronavirukseen liittyviin ohjeistuksiin ja muihin kaupungin tiedotteisiin.

 

Uutisia