Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Visit Tampere tiedottaa koronavirustilanteesta

22.10.2020

Visit Tampere Oy seuraa koronavirusepidemian vaikutuksia kaupunkiseudun elinkeinoelämään ja matkailuun aktiivisesti.

Tapahtumat ja käyntikohteet

Esityksiä, tapahtumia ja muita yleisötilaisuuksia koskevat aluehallintoviraston tartuntatautilain nojalla tekemät rajoituspäätökset.

Kokoontumisia koskevissa rajoituksissa ja suosituksissa on alueellisia eroja sen mukaan, missä epidemian vaiheessa alue on. Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeet hyvästä hygieniasta ja turvaväleistä ovat voimassa kaikissa vaiheissa. Ohjeistukset löydät Valtioneuvoston verkkosivuilta. Pirkanmaan alueellisiin koronavirussuosituksiin voit tutustua Taysin verkkosivuilla.

Kulttuurikohteet, kirjastot, harrastetilat ja uimahallit ovat pääsääntöisesti auki. Tarkistathan aukioloajat ja ohjeistukset kohteiden omilta verkkosivuilta ja kanavista.

Maskisuositus

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä mm. joukkoliikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Suositus on tällä hetkellä voimassa koko maassa.

Ravintolat

Ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikoja rajoitetaan lokakuun alusta lähtien. Rajoituksia pitää noudattaa viimeistään torstaina 8. lokakuuta. Liikkeet saavat olla auki klo 04-01 ja anniskelu on sallittu klo 9-24.

Koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa ravintolat ja anniskelupaikat on suljettava viimeistään kello 23 ja anniskelu päättyy kello 22. Asiakkaita voi ottaa sisään enintään puolet maksimimäärästä. Kaikilla asiakkailla pitää olla oma istumapaikka, ja heille on annettava tietoa ja toimintaohjeet koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Asiakkailla on oltava mahdollisuus pestä kädet, ja tilat ja pinnat on pidettävä puhtaina. Ravintola myös vastaa riittävistä etäisyyksistä asiakkaiden välillä.

Kotimaan-matkailu

Kotimaassa voi matkailla, kun noudattaa koronavirukseen liittyviä terveys- ja turvallisuusohjeita.

Vierailethan luontokohteissakin vastuullisesti noudattaen Metsähallituksen koronavirusohjeita.

Alueelliset suositukset Pirkanmaalla

Tutustu voimassa oleviin alueellisiin suosituksiin ja rajoituksiin.

Matkustaminen ulkomailta Suomeen

Maahantulorajoitukset 12.10. alkaen: Suomen kansalaisella on aina oikeus palata Suomeen, ja kaikilla on oikeus lähteä maasta. Hallitus suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista muualle paitsi maihin, joiden osalta on luovuttu maahantulon rajoituksista. Maahantulon rajoituksia ei ole Suomen ja seuraavien maiden välisessä liikenteessä: Schengen-maat: Vatikaani. Ei-Schengen-maat: Australia, Etelä-Korea, Japani, Kypros, Ruanda, Thaimaa, Uruguay, Uusi-Seelanti. Huvialusliikenne: Schengen-maiden välinen huvialusliikenne.

Matkustustiedotteista ulkomaille vastaa Ulkoministeriö ja koronavirukseen liittyvistä varotoimista infotaan THL:n sivuilla. Ajankohtaisia rajoituksia ja suosituksia voit seurata Valtioneuvoston sivuilla. Ohjeet turvalliseen kotimaan-matkailuun löydät Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta. Kannattaa tutustua myös Tampereen kaupungin koronavirukseen liittyviin ohjeistuksiin ja muihin kaupungin tiedotteisiin.

 

Uutisia