Visit Tampere tiedottaa koskien koronavirusta - Visit Tampere

Visit Tampere tiedottaa koskien koronavirusta

01.06.2020

Meillä täällä Tampereella riittää metsiä ja luontoa, jossa voi viettää aikaa ilman ihmispaljoutta. Kerrankin saa ihan luvan kanssa ottaa pienen tauon yleensä niin hektisestä kaupunkielämästä.

Muistetaan pitää toisistamme huolta.

 

Visit Tampere Oy seuraa koronavirusepidemian vaikutuksia kaupunkiseudun elinkeinoelämään ja matkailuun aktiivisesti.

Suurien yli 500 hengen yleisötapahtumien kieltoa jatketaan ainakin 31.7. asti. Epidemiologisen arvion perustella on mahdollista lieventää henkilömäärärajoitusta 1.6. alkaen toistaiseksi nykyisestä 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön.

Kaupungin kirjastojen palautusluukut avattiin 4.5.2020. Tampereen kaupunginkirjaston toimipisteet avataan 1. kesäkuuta. Asiakkaiden on kuitenkin mahdollista noutaa varauksiaan jo maanantaista 11. toukokuuta alkaen pääkirjasto Metsosta, Sampolan, Hervannan ja Lielahden kirjastoista sekä Koilliskeskuksesta. Tampereella ulkoliikuntapaikat on avattu porrastetusti sekä kuntalaisten että seurojen käyttöön 4.5. alkaen. Kirjastojen lisäksi seuraavat julkiset sisätilat avataan 1.6. alkaen hallitusti ja asteittain: valtion ja kuntien museot, teatterit, kulttuuritalot, kirjastoautot, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset.

Kulttuurikohteet avautuvat pääsääntöisesti kesäkuussa 2020. Tarkistathan avautumispäivämäärän, aukioloajat ja ohjeistukset kohteiden omilta verkkosivuilta ja kanavista.

Ravitsemisliikkeiden asteittainen avaaminen aloitetaan 1.6.2020. Ravintolat saavat olla auki kello 6-23, alkoholijuomien anniskelu loppuu kello 22. Asiakaspaikkojen määrä rajoitetaan puoleen ravintolan kapasiteetista, pois lukien terassit, joilla ei ole rajoituksia koskien asiakaspaikkoja. Määräykset ovat voimassa näillä näkymin lokakuun loppuun asti. Hallituksen mukaan niitä voidaan kuitenkin muuttaa, jos kehitys menee hyvään suuntaan. Tilannetta tarkastellaan parin viikon välein. Ensimmäinen tarkastuskohta on juhannusviikolla.

Tarpeetonta matkustamista ulkomaille tulee välttää toistaiseksi. Kaikkien ulkomailta palaavien pitää 14 vuorokauden ajan rajoittaa tarpeettomia lähikontakteja ja noudattaa omaehtoista karanteenia.

Matkustustiedotteista ulkomaille vastaa Ulkoministeriö ja koronavirukseen liittyvistä varotoimista infotaan THL:n sivuilla. Tampereen kaupungin tiedotteet ovat luettavissa täällä.

 

Lisää luettavaa

Majoitusta Tampereen seudulla kesällä 2020
Majoitus

Majoitusta Tampereen seudulla kesällä 2020

Olemme listanneet teille avoinna olevia majoitusalan yrityksiä Tampereella ja lähistöllä.
Lue lisää
Kotisohvalta virtuaalielämyksiin
Muu

Kotisohvalta virtuaalielämyksiin

Lähde tutustumaan museoihin, käväise keikalla tai virkistäydy livejumppatunnilla!
Lue lisää
Tasokasta take away -ruokaa Tampereen seudun laaturavintoloista
Ravintolat

Tasokasta take away -ruokaa Tampereen seudun laaturavintoloista

Kaupungin take away -tarjonta on nyt monipuolisempaa ja tasokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.
Lue lisää
Kesätekemistä Tampereella: Mikä on auki ja mihin voi mennä?
Kaupunki & kulttuuri

Kesätekemistä Tampereella: Mikä on auki ja mihin voi mennä?

Tässä päivittyvässä artikkelissa kerromme, mihin Tampereella voi suunnata viettämään kesäpäivää
Lue lisää

Uutisia

25.05.2020
Tervetuloa mukaan kuulemaan Visit Tampereen loppuvuoden painopisteistä, markkinointisuunnitelmista ja miten voit tulla mukaan toimenpiteisiin!
11.05.2020
Täältä löydät kootusti kaikkien Visit Tampereen ja Business Tampereen webinaarien tallenteet.
22.04.2020
#TueYrittäjää-kampanja on lähtenyt vahvasti käyntiin Tampereen kaupunkiseudulla. Yritykset ovat muokanneet palveluitaan ketterästi tilanteeseen sopiviksi.
08.04.2020
Tarve auttaa ja olla hyödyksi on nostanut päätään vallitsevien poikkeusolosuhteiden myötä. Ongelmana on ollut avun tarjoajan ja avun tarvitsijan kohtaaminen.
30.03.2020
Keräämme tälle sivulle tietoa, koulutuksia ja hyödyllisiä linkkejä koronavirusepidemian aiheuttamasta tilanteesta ja sen vaikutuksista. 
12.03.2020
Business Tampere Oy ja Visit Tampere Oy seuraavat tarkasti koronavirusepidemian vaikutuksia kaupunkiseudun elinkeinoelämään ja matkailuun.