Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Visit Tampere tiedottaa koskien koronavirusta

18.06.2020

Visit Tampere Oy seuraa koronavirusepidemian vaikutuksia kaupunkiseudun elinkeinoelämään ja matkailuun aktiivisesti.

Heinäkuun loppuun asti rajoitukset ovat voimassa aluehallintoviraston aiempien päätösten mukaisesti. Alle 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja sisä- ja ulkotiloissa. Hygieniaohjeiden noudattaminen on aina perusteltua. Yli 50 henkilön, mutta korkeintaan 500 henkilön sisä- ja ulkotilaisuudet ovat sallittuja edellyttäen, että niissä turvallisuus voidaan varmistaa THL:n ja OKM:n ohjeistamien turvaetäisyyksien ja niiden edellyttämän asiakasmäärien rajaamisen sekä hygieniakäytäntöjen avulla.

Kulttuurikohteet, kirjastot, harrastetilat, uimahallit yms. avautuivat pääsääntöisesti kesäkuussa 2020. Tarkistathan avautumispäivämäärän, aukioloajat ja ohjeistukset kohteiden omilta verkkosivuilta ja kanavista.

22. kesäkuuta 2020 alkaen ravitsemisliikkeet saavat olla auki klo 04 alkaen, ja ne on suljettava viimeistään klo 02. Anniskelu voidaan aloittaa aikaisintaan klo 09, ja se on lopetettava viimeistään klo 01. Ravitsemisliikkeen sisätilassa tai sen osassa saa oleskella kolme neljäsosaa anniskeluluvan tai rakennussuunnitelman mukaisesta henkilömäärästä. Noutopöydät sallitaan jälleen.

Tarpeetonta matkustamista ulkomaille tulee välttää toistaiseksi. Vapaa-ajan matkustus on sallittu 15.6. alkaen Tanskaan, Norjaan, Islantiin sekä Baltian maihin, eikä näissä ole omaehtoista karanteeniaikaa. Muualta ulkomailta palaavien pitää 14 vuorokauden ajan rajoittaa tarpeettomia lähikontakteja ja noudattaa omaehtoista karanteenia.

Matkustustiedotteista ulkomaille vastaa Ulkoministeriö ja koronavirukseen liittyvistä varotoimista infotaan THL:n sivuilla. Ohjeet turvalliseen kotimaanmatkailuun löydät Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta. Tampereen kaupungin koronavirukseen liittyvät ohjeistukset löydät täältä ja muut kaupungin tiedotteet ovat luettavissa täällä.

 

Uutisia