Toimijat 2019 Hämeenpuiston Puistofiestassa - Visit Tampere

Aamulehti
Aamulehden pisteellä voit tulla pyörittämään onnenpyörää ja voit voittaa mukavia palkintoja. Pisteeltämme saat matkaasi myös päivän Aamulehden!

Ahaa Teatteri ja Teatteri Mukamas
Ahaa Teatterin ja Teatteri Mukamaksen ohjelmistoesittelyä, kilpailu lapsille sekä vapaalippujen arvontaa.

Ahjola
Ohjattua sirkusvälineiden testausta lapsille. Tietovisa ja arvonta, jonka palkintona lahjakortti Ahjolan kurssille tai kerhoon. Digiosaamista kaikille -hanke esittäytyy (klo 12-14): kysy neuvoja arjen digipulmiin tai vaikka apua älypuhelimen käyttöön.

Animalia Tampere

Aninkainen Tampere

Anteron Ystävät ry.
Eläinsuojeluaiheinen tietokilpailu, oikein vastanneet palkitaan! Lisäksi tietoa vapaaehtoistoiminnasta ja eläinsuojelutyöstä.

Avon
Onnenpyörä, näytteiden jakoa, Avon kosmetiikkaa

Best Buddies -kaveritoiminta
Best Buddies -kaveritoiminnan pisteellä pääset pelaamaan kaveribingoa, heittämään sikaa sekä saat uusia tuttuja! Toimipisteeltä saat myös tietoa yhdenvertaisesta kaveritoiminnasta sekä muusta saavutettavasta vapaaehtoistoiminnasta. Menon takaa kaveritoiminnan vapaaehtoiset!

Best Buddies -kaveritoiminta tukee kehitysvammaisten ja kehitysvammattomien nuorten ja aikuisten kohtaamista vapaa-ajalla.

Capoeira Forca Natural
Capoeira Forca Naturalin pisteellä pääset kokeilemaan capoeiraa. Se on brasialialainen kamppailulaji, jossa yhdistyvät pelillinen kamppailu, tanssi ja musiikki. Pisteellä pääset kokeileman sekä liikettä että soittoa. Uteliaasti kokeilemaan!

Ceikkeri
13-vuotiaan 4H-yrittäjän kahvilakärrystä pientä suolaista ja makeaa purtavaa sekä juotavaa koko perheelle. Käytän leipomuksissa luomukananmunia ja -jauhoja. Tervetuloa nauttimaan!

Chitalada Finland
Thainyrkkeilyä, kuntonyrkkeilyä ja itsepuolustusta/ Krav Magaa. Mahdollisuus kokeilla potkutyynyihin tai seurata kun seuran harrastajat tekevät!

Combat Hapkido Pirkkala
Itsepuolustuslaji Combat Hapkidon esittelypiste ja kamppailunäytöksiä

Dream Team Cheerleaders
Kilpacheerleadingiä laidasta laitaan! Tarjoamme upeita esityksiä ja taidonnäytteitä lajistamme, sekä cheerleadingistä- että cheertanssista. Seuramme tarjoaa myös sekapuolen kilpacheerleadingiä, eli myös miehet ovat tervetulleita mukaan!

Tule kokeilemaan miltä tuntuu nousta itse tai nostaa ihmisiä ihmispyramidiin tai pyörähtämään piruetti huiskat kädessä!

EL-Tampereen yhdistys ry

Elixiria Sport
Elixiria Sport on tammikuussa 2019 perustettu voimisteluseura, joka tarjoaa laadukasta valmennusta joukkuevoimistelussa eri ikä- ja tavoitetasoilla sekä monipuolista ja innostavaa harrasteliikuntaa kaikenikäisille liikkujille. Elinikäisiä elämyksiä Elixiria Sportissa!

Elixiria Sportin pisteellä pääset pyöräyttämään onnenpyörää, kokeilemaan eri voimisteluvälineitä ja halutessasi voit ottaa myös kasvomaalauksen! Myös suosittuja keppihevosia löytyy paikanpäältä!

Eläköön Eteläpuisto ry
Tapahtumassa meillä on tarjota kaikille avoin savityöpaja sekä mahdollisuus visioida unelmien kaupunkipuisto. Samalla tiedotamme kaupunkilaisille Kesäranta pop up -keitaasta, joka sijaitsee Eteläpuistossa kahviloineen, riippumattoineen, grillipaikkoineen, rantalentopallokenttineen ja ulkoliikuntasaleineen.

FinFami Pirkanmaa
Pohdituttaako perheessäsi mielenterveyteen liittyvät asiat? Kuinka itse jaksat? – FinFami Pirkanmaa tuo Puistofiestassa esiin mielenterveysteemaa tarjoamalla tietoa ja tukea omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Päivän aikana kootaan yhteinen hyvinvointipuu ja pelataan hyvinvointi-onnenpyörää.

Forever Living Products

GOGO Liikuntakeskus
Onnenpyörä ja liikunnallisia aktiviteettejä/haasteita.

Helin Huilimo
Rentouttava päähierontahetki sekä värityskuvien värittämistä.

House of Dance
Toimintapisteellä yleisön tanssitusta, sopii kaikenikäisille vauvasta vaariin!

HyvänOlonKlubi
Maksuton rasvaprosentinmittaus

Hämeen kansanlähetys
Tarjolla lapsille ilmainen toimintapiste, josta kaikki osallistuneet saavat mukaansa pienen palkinnon. Lisäksi pisteellä on informaatiota yhdistyksemme toiminnasta.

Ilves Ikuisesti ry
Meille tulee pisteelle jalkapalloon liittyvä kilpailu (pomputtelu), sekä arvonta jossa on Ilvekseen liittyviä palkintoja.

Ilves tyttökiekko

Improryhmä Harhaliike
Improvisaatioteatteri Harhaliikkeen pisteellä pääset tutustumaan improteatterin jännittävään maailmaan. Jos uskallusta riittää niin pääset kokeilemaan myös improesiintymistä. Lisäksi pääset tutustumaan yhdistyksemme ja teatterimme toimintaan. Meiltä saat tietoja esityksistämme ja työpajoistamme. Pisteellämme on luvassa myös pop-up live esityksiä ja myös ylläreitä.

International Muay Boran Academy Finland ry
Opi. Vahvistu. Pidä hauskaa. Meidän seurassamme pääset tutustumaan taistelulaji Muay Boraniin kevyiden harjoitusten kautta turvallisessa ympäristössä. Rastilla opastamme, miten voit harjoitella voimantuotantoa kehostasi. Pääset kokeilemaan oppimaasi myös pistehanskoihin. Ehkä haluat haastaa itsesi tasapainotehtävässä? Tervetuloa tutustumaan ja kokeilemaan jotain aivan uutta!

Irlantilaisen tanssin koulu
Tervetuloa kokeilemaan irlantilaista tanssia koulun opettajien johdolla. Irlantilainen tanssi on mukaansa tempaavaa vauhdikkaan musiikkinsa ansiosta. Pisteellä pääset myös osallistumaan arvontaan, jossa palkintona on neljälle onnekkaalle syyskauden alkeistunnit -30%.

Jooga-ja Tantrakoulu Natha
Tervetuloa käymään jooga – ja Tantrakoulu Nathan pisteellä, esittelemme syksyn uusia kursseja. Voit halutessasi osallistua lyhyeen kilpailuun ja voittaa kuukauden ilmaiset joogat. Opetamme syvällistä esoteeristä joogaa, johon kuuluu Asanaharjoituksia, meditaatiotekniikoita sekä teoriaosuus, joka syventää joogan tuntemusta.

Kalpaveljet ry
Kokeilaan kalpamiekkailua!

Kanerva-kuoro
Koe Kuorosimulaattori! Vartin simulaatiossa pääset kokeilemaan miltä tuntuu laulaa tuttuja ja tuntemattomia kappaleita osana neliäänistä sekakuoroa. Kokemus on kuin aidoissa kuoroharjoituksissa, sillä Tampereen Kanervakuoron aidot bassot, tenorit, altot ja sopraanot laulavat kanssasi! Kuorosimulaattori Hämeenpuiston Puistofiestassa tasatunnein klo 11, 12, 13, 14 ja 15. Lisäksi musavisa ja mukavia kuorolaisia. Nähdään puistossa!

Kirkkomusikantit ja kirkkomuskari
Tampereen seurakuntien Kirkkomusikantti ja kirkkomuskari toiminnan esittelyä. Mahdollisuus tutustua erilaisiin soittimiin ja pääset myös kokeilemaan soittimia itse.

Kirkon ulkomaanapu
Esittelemme Kirkon Ulkomaanavun toisenlaista lahjaa ja järjestämme lahjoihin ja kohteisiin liittyvää arvauskilpailua.

Kissojen katastrofiyhdistys
Kissavisa kaikenikäisille, piirustuspiste lapsille, kahvio, arpajaiset ja pientä fanituotteiden myyntiä

Koovee
Kooveen harrasteliikunnan toiminnallinen esittelypiste. Pisteellä suurimpana vetonaulana salibandykaukalo, jossa pääsee pelailemaan sekä kokeilemaan tarkkuuslaukausta ja laukauksen lujuutta tutkaan.

Koovee Taitoluistelu
Kooveen taitoluistelujaosto tarjoaa laadukasta valmennusta ja monipuolista urheilutoimintaa
yksinluistelussa kaiken tasoisille taitoluistelun harrastajille. Tarjoamme olosuhteet huippu- ja
kilpaurheilulle, harrastelähtöiselle kilpaurheilulle sekä puhtaasti harrastamiselle. Ryhmiä on tarjolla kaikenikäisille tytöille ja pojille 2-vuotiaasta lähtien.

Kumgang Taekwondo
Yleisö saa kokeilla kaikkia harjoitteluvälineitämme ja seurastamme on mukana ohjaajia, jotka neuvovat mielellään ja näyttävät mallisuorituksia.

Kuntokeskus Anabella
Kahvakuulan esittelyä, Niska/hartia pikajumpppaa, kuntokeskuksen palvelujen esittelyä

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä
Millainen muotoilija sinä olisit? Tule kokemaan ja kokeilemaan Näpsän pisteelle! Näpsä on Suomen suurin käsityö- ja muotoilukoulu ja siellä kasvaa tulevaisuuden muotoilijat. Lapsia, nuoria ja aikuisia oppilaita koulussa on yli tuhat. Opetus kehittää tietoja ja taitoja käsityökulttuurin eri osa-alueilla.

Lenin-museo
Lenin-museon hauska tietovisa! Osallistu ja testaa tietosi, kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintoja!

Lions Club Tampere Siilinkari ry
Toiminnan esittely, tietoisku diabetekseen liittyen ja muuta pientä aktiviteettiä. Tietoa myös lasten turvallisesta netin käytöstä, kuinka vanhemmat voivat valvoa.”

Maailma Me Kaikki ry
Gambiassa vapaaehtoistyössä olleet esittelevät esikoulu- ja kummitoimintaa, onnenlähde-arpajaiset ja tuotemyyntiä.

Matrocks Oy
Kohtaamisnurkka! Tule testaamaan itse, miten arki pyörätuolissa sujuu. Onnistuuko sinulta yhdellä kädellä kelaaminen tai kynnyksen ylitys ja miten ruokailu hoidetaan pyörätuolista käsin kenttäolosuhteissa? Paikalla myös kokemusasiantuntijamme, joka vastaa mielellään kysymyksiin pyörätuolin käyttäjän arkielämästä.

Maukula ry
Järjestämme kissateemaisen tietokilpailun, jossa käydään läpi yleisiä harhaluuloja kissoista. Pisteeltämme löytyy myös kissa-aiheista kasvomaalausta. Mukaamme tulee kissa tai kaksi, jotka ovat tottuneita ihmisiin ja niitä voi silittää, molemmilla on rescuetausta.

Media Potentia Oy

Media-avustajat ry

Mielen ry
Neulegraffitin tekoa polkupyörään (omaan tai Mielen ry:n pyörään) Pisteellä myös esitellään Avoin Pajan Inspiksen sekä Mielen Avoimen Opiston toimintaa.

Musiikkikoulu Musiikkitoteemi
Musiikkikoulun toiminnan esittelyä ja soitintutustumista.

Musiikkikoulu Sointula
Soitinkokeilua ja muskarimusisointia Musiikkikoulu Sointulan opettajien johdolla.

Mysteeri
Pakene arjestasi Puistofiestaan! Mysteerin pulmapiste tarjoaa mukavaa puuhaa kaiken ikäisille, yksin tai yhdessä. Pyöräytä onnenpyöräämme tai ratko maan mainioita minimysteerejämme. Minimysteeri on pakohuonepeli pienoiskoossa, mutta tällä kertaa kenenkään ei tarvitse lukkiutua sisätiloihin. Tule siis testaamaan ratkeaako Mysteeri tuurilla vai taidolla.

Namika, YMCA Tampere
Tampereen Namikan toimipisteessä Puistofiestassa pääset kokeilemaan digitaalista pelaamista, VR-laseja, koripalloa, partiotaitoja, mahdollisesti telttasaunaa sekä ehkä eri instrumenttien soittamistakin.

Norlandia Tampere Hotelli

Nuoret Kotkat
Pisteessämme on pomppulinna pienille.

Oriflame-edustus
Ihohoitovinkkeja, nuorten meikkisarjan esittelyä/kokeilua, hyväolotuotteiden esittelyä ja maistajaiset, lavatnssijumpan esittelyä sekä arvontaa

Pirkanmaan Jätehuolto
Lasten lajitteluleikissä erilaiset pakkaukset, metallit ja paperit löytävät tiensä oikeisiin jäteastioihin. Kiitos kun lajittelet!

Pirkanmaan keliakiayhdistys ry
Pisteellä kävijä kerää koriin erilaisista tuotepakkauksista ne, joita hän voi tarjota gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle henkilölle tai joita voi käyttää kun valmistaa tarjottavaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle henkilölle. Herätellään keskustelua siitä, kuinka helppoa/vaikeaa gluteenittoman ruokavalion noudattaminen on ja mitä voi tarjota gluteenittomalle vieraalle.
Onnenpyörä, josta voi voittaa gluteenittomuuteen liittyviä tuotteita.

Pirkanmaan kilpirauhasyhdistys

Pirkanmaan pelastuslaitos
Pikku palomiehen -toimintarata, paloauton kalustoon tutustuminen. Lisäksi Tampereen VPK:n puhallinorkesteri.

Pirkanmaan Viestikilta
Kulkeeko kuso? Esillä on vanhaa toimivaa viestikalustoa (kenttäpuhelin ja radio), sekä myös nykypäivän radioamatöörilaite, joilla viestitystä voi kokeilla. Yhteys toimii eli kuso (QSO) kulkee. Sähkötystä voi harjoitella tietokoneeseen liitetyllä sähkötysavaimella, jolloin merkit tulostuvat näytölle.

Pispala-Pyynikin yrittäjät ry

Pispalan kirjastoyhdistys ry
Pispalan kirjasto esittelee omaa toimintaansa: kirjojen lainaamista, tilaisuuksiaan, kirjojen kierrätystä ja käytettyjen kirjojen myyntiä. Paikan päällä myös musiikkiesityksiä ja runonlausuntaa.

Poikakuoro Pirkanpojat
Tervetuloa tutustumaan poikakuorotoiminnan toimintapisteelle! Esittelyssä mahtava harrastus upeassa kuorossa!

Oletko se sinä? Pirkanpojat etsii riveihinsä reippaita ja laulamisesta kiinnostuneita 7-11-vuotiaita poikia. Pirkanpojat tarjoaa mukavia kavereita, tasokasta opetusta ja musiikin iloa, riemukkaita leirejä, upeita esiintymisiä sekä ulkomaanmatkoja hauskassa seurassa. Tervetuloa tutustumaan ihka oikeisiin Pirkanpoikiin sekä tulevan vuoden konserttiaikatauluun!

POP Pankki Tampere / POP Kotikauppa
Tule maistamaan POP-jäätelöä POP Pankin ja POP Kotikaupan osastolle! Virkistämme, ilahdutamme, niinkuin aina!

Proxima Finland
Pisteellä luvassa esimerkkitunteja fysioterapeuttiemme pitämistä liikuntaryhmistä, puristusvoimamittausta sekä Kipuklinikka, jossa autamme sinua pääsemään eroon kivuistasi!

Rantaperkiön Isku
Lentopallon ja voimistelun lajiesittelyä, kivoja taitotehtäviä, pieniä palkintoja osallistujille.

Raqs Jamila
Tarjoamme pieniä tanssitunteja itämaisen tanssin ja mustalaistanssin perusteista, sekä esitämme itse tansseja.

RE/MAX Center
Tarjolla suosittua ketjunheittopeliä, tule testaamaan kuinka tarkka heittäjä olet ! Kaikille osallistujille palkinto.

Reijo ja Eva-Lisa Kiviaho ja posetiivi
Olemme vanhempi pariskunta joka hankki 3 vuotta sitten vanhan ajan Posetiivin jota käymme soittamassa toreilla ja markkinoilla, myös tilauksesta eri tilaisuuksissa.

Respeite Capoeira ry
Capoeirapisteellä pääsee tutustumaan ja kokeilemaan lajin eri puolia. Paikalla voi esimerkiksi testata potkuvoimiaan erilaisiin tyynyihin ja hanskoihin, kokeilla miten kärrynpyörä sujuu tai ihmetellä maailman vanhinta kielisoitinta, berimbauta. Capoeira sopii kaikenikäisille, joten tervetuloa koko perheen voimin!

Sambakoulu Uniao da Roseira
Sambakoulun esittelyä, infoa syksyn tunneista ja kursseista. Soittimia ja asujen osia kokeiltavaksi.

SDP Tampere
Pelejä, leikkejä ja järjestötoiminnan esittelyä. Yhteistyössä mukana Tampereen Demarinuoret ja Pirkanmaan Sosialidemokraatit

Seigikai ry
Seigikain pisteellä esitellään seurassamme harjoiteltavia lajeja, kuten aikidoa, iaidoa ja qigonia. Pisteellä harjoitellaan pitkin päivää ja järjestetään näytöksiä puolen tunnin välein. Vierailijoilla on mahdollista tulla kokeilemaan lajeja tatamilla, ja osallistua arvontaan, jossa voi voittaa ilmaisen peruskurssin.

SirkusRakkausPumPum PellePändi
Lastenmusiikkiduo PellePändi kiertelee tapahtuma -alueella viihdyttämässä lapsia ja aikuisia. Bongaa pellet ja hauskat lasten rokkibiisit sekä improvisoituja lauluja päivän tapahtumista! PellePändin löydät myös YouTubesta, Facebookista ja Instagramista.

Sopimusvuori Ry / Näsinkulman Klubitalo
Tehdään yhdessä mielen hyvinvoinnin yhteisötaideteos.

SPR Tampereen osasto
Tule tutustumaan osastomme monipuoliseen toimintaan! Samalla voit pyörittää onnenpyörää ja testata taitosi Punaisen Ristin ketjunheittopelissä, molemmista voittaa ensiaputuotepalkintoja. Pisteellämme mukana myös Reddie-koira.

Suomen Karva-Kaverit ry
Suomen Karva-Kaverit tekevät vapaaehtoistyötä ympäri Suomen. Vapaaehtoiset käyvät lemmikkiensä kanssa vierailemassa palvelutaloissa, vammaispalveluissa, päiväkodeissa, kouluissa, messuilla ja erilaisissa tapahtumissa. Kaikki Karva-Kaverit ovat testattuja toimintaan. Tule moikkaamaan meitä ja kysymään lisää toiminnastamme!

Suomen Kielipolku
Lapsille suunnattua leikkimielistä puuhastelua ja pientä kisailua. Sanallisia aivopähkinöitä, sanaristikkoa, kuva-arvoituksia ja nimeämistä pöydällä katoksen alla.

Suomen Teatteriopisto
Improvisaatiota ja teatterileikkejä kaikenikäisille. Tietoa teatteritaiteen perusopetuksesta ja teatterilippuja.

Särkänniemi Zones
Maksuttomat pomput pomppulinnassa tarjoaa Särkänniemi Zones ja Särkänniemi.

Taide- ja Musiikkikeskus PRIIMUS (Showmusic Finland OY)
YO-Talon Taide- ja Musiikkikeskus PRIIMUS esittelee toimintaansa mm. kohtauksilla musikaaleista sekä musikaalilaulujen ja monologien muodossa. Pääsykokeeton musiikkiteatteriharrastus on tarkoitettu kaiken ikäisille ja vuosi huipentuu aina keväiseen musikaaliesitykseen YO-Talon upeassa salissa. Ohjausta on rennossa ilmapiirissä kaksi kertaa viikossa huippuopettajien johdolla sekä näyttelijäntyössä (Anna Haukka), tanssissa (Niina Rajaniemi) että laulussa (Capri Selo

Taideyhdistys Elo
Ohikulkijalla on mahdollisuus kokeilla toimipisteessämme maalaamista tai piirtämistä. Tarjolla on ilmasta paperia, kangaspohjia ja värejä. Vähintään yksi henkilö on tekemässä ohikulkijoille kasvomaalauksia. Esittelemme töitämme ja toimintaamme. Jäseneksemme voi liittyä välittömästi.

TAKU
Seuran tarjoaman viikkotoiminnan esittelyä esim. seuraavia apuvälineitä käyttäen: Gymstick, kahvakuula, hulavanne

Tammer Nova Rotaryklubi
Tammer Nova rotaryklubi osallistuu vuosittain kansainväliseen rotaryvaihtoon lähettämällä vaihto-oppilaita vuosi-, leiri- ja kesävaihtoon ulkomaille, sekä hankkimalla tänne tuleville vaihto-oppilaille isäntäperheitä. Esittelemme pisteessämme rotaryvaihto-oppilastoimintaa ja isäntäperhetoimintaa, mukana on myös entisiä ja nykyisiä vaihto-oppilaita ja isäntäperheitä, esitteitä ja rotaryvaihtomaapyörä. Vaihto-oppilastoiminnan tukemiseksi paistamme ja myymme vohveleita pisteessämme.”

Tammer-Shakki ry
Shakkipisteellä shakin ensikohtaajat pääsevät tutustumaan shakkiin. Shakin säännöt osaaville tarjolla on mahdollisuus pelata shakkia, ratkoa shakkitehtäviä ja kokeilla nopeasti pelattavia shakin osapelejä.

Tampere Petanque TPQ ry
Petankkipelin esittelyä harrastus- ja kilpailulajina. Kaiken ikäiset katsojat voivat testata heittotaitojaan ja kokeilla, miten kuulan asettaminen tai toisen kuulan kilkkaaminen onnistuu.

Tampere Saints
Tervetuloa tutustumaan amerikkalaiseen jalkapalloon ja Tampere Saintsiin. sovita varusteita, testaa heittokykyäsi ja tankkaa lajitietoa Saintsin pelaajilta.

Tampereen A-Kilta
Fortuna-lautapeli! Tule pelaamaan klassikkopihapeliä!

Tampereen aikidoseura Nozomi ry
Aikido on japanilainen budolaji joka sopii kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Nozomi tarjoaa toimintaa junioreille (7-12-vuotiaat) ja aikuisille (13 v.-). Tule kokeilemaan miten pyörähtää ukemi tai taipuu ikkyo!

Tampereen Biopankki
Hämeenpuiston Puistofiestan aikana kävijöillä on mahdollisuus tutustua biopankkitoimintaan ja halutessaan antaa biopankkisuostumus. Tervetuloa tutustumaan biopankkitoimintaan! Annetaan yhdessä lahja tieteelle!

Tampereen ev.lut. Seurakunnat: Diakonia ja yhteisvastuu
Mummon Kammarin vapaaehtoisen vanhustyön ja Myötätuulen vammaistyön toiminnan esittelyä, mahdollisuus kokeilla erilaisia simulaatiolaseja, pikaperehdytyksiä vapaaehtoistyöhön.

Tampereen Galleriaviikko
Seitsemän tamperelaista taidegalleriaa esittelee toimintaansa sekä yhteistä, lokakuussa järjestettävää Galleriaviikko-tapahtumaa. Luvassa myös aktiviteettia perheen pienimmille.

Tampereen Judo
Tatami lajikokeilua varten, judonäytöksiä.

Tampereen Jumppatiimi TAJU ry
Toimintapisteellä on tarjolla temppurataa lapsille ja perheille, temppuradan vieressä on myös liikunnallisia haastepisteitä, Toimintapisteellä on tarjolla myös arvontaa ja onnenpyörää.

Tampereen kaupunginkirjasto, kirjastoauto

Tampereen kaupunki, Liikunta- ja nuorisoyksikkö

Tampereen kesäyliopisto ja Tampereen aikuislukio
Minkä kielen haluaisit oppia? Tampereen kesäyliopiston ja Tampereen aikuislukion yhteisellä pisteellä voit oppia laskemaan yhdestä kymmeneen eri kielillä tai testata yleissivistystäsi. Lisäksi pääset halutessasi kokeilemaan kiinalaista liikuntamuotoa, taijia. Samalla voit tutustua aikuislukion ja kesäyliopiston toimintaan ja tarjontaan.

Tampereen Laulukoulu
Yhteislaulutuokiot klo 12.00 ja klo 14.00. Kesto n. 15 min. Lauletaan yhdessä kitaran säestyksellä tunnetuimpia pop- ja iskelmäsävelmiä.

Tampereen Luther-talo
Toiveyhteislauluautomaatti. Olemme laulavaista porukkaa, ja tulisimme pienen soitto-&lauluporukan ja laulukirjojen kanssa toiveyhteislaulattamaan (rippikoululaluja). Samalla voimme tarjoilla teetä ja kaffetta. Haluttaessa voimme tuoda mukaan myös Lähetysruletin, jossa pääsee pelaamaan rulettia, saa samalla halutessaan hiukan tietoa Sleyn lähetystyökohteista ja kohdemaiden kulttuurista ja pienenpieniä palkintoja.

Tampereen Partiolaiset
Pisteellä pääset kokoamaan retkikeittimen, pelaamaan jättipelejä sekä punomaan oman avaimenperän.

Tampereen polkupyöräilijät ry
Kerromme puistossa toiminnastamme, myymme paitoja ja lippiksiä. Mukana myös osallistava taideteos, jonka tuunaamiseen saavat kaikki Hämeenpuiston fiestaan osallistujat tulla mukaan!

Tampereen Pyrintö ry.
Perinteinen urheiluvarusteiden myyntipiste sekä Pyrinnön lajien esittelyä ja harrastusmahdollisuuksista tiedottamista. Tule tutustumaan moniin Tampereen Pyrinnön monipuolisiin lajeihin. Testaa ja innostu!

Tampereen Reserviläiset ry
Ekoaseilla ammuntaa. Jaossa myös yhdistyksen toiminnan esittelylehtisiä, Resposti-lehtiä, kyniä ja makeisia.

Tampereen Salonkiorkesteri
Toimintapisteellä soitamme klassista salonkimusiikkia erilaisin sävelmin. Tapahtumapäivän aikana pääset tutustumaan orkesterimme ja sen soittajiin sekä saat tarkempaa tietoa meistä ja tulevista syksyn tapahtumistamme.

Tampereen seudun aivovammayhdistys TSAVY
Tietoisuuden lisäminen päähän kohdistuneista vammoista, joita saa usein urheillessakin. Kypärän käyttöön motivoiminen esittelemällä erilaisia kypärämalleja ja niiden suojauksen tehoa.

Tampereen Seudun Selkäyhdistys
Yhdistyksen esittely, mm. liikuntaa, jumppaa

Tampereen seudun vihreät nuoret / Tampereen vasemmistonuoret
Tampereen seudun vihreiden nuorten ja Tampereen vasemmistonuorten pisteellä pääsee tutustumaan poliittiseen päätöksentekoon erilaisten tehtävien kautta. Pisteellä pääsee niin tunnistamaan tämän päivän politiikan tekijöitä kuin selvittämään lainsäädäntöprosessin vaiheita. Lisäksi jaamme tietoa erilaisista tavoista ottaa osaa kansalaisyhteiskuntaan ja kansalaisvaikuttamiseen.

Tampereen Sisu
Toiminnallisesta pisteestämme löydät erilaisia voimisteluvälineitä ja pisteellämme pääset tutustumaan erilaisiin voimistelulajeihin.

Tampereen Suomalainen Klubi
Tampereen Suomalaisen Klubin jäsenet esittelevät 101-vuotiasta Suomen lippua ja sen käyttöä.

Tampereen Taekwon-Do seura
Toimintapisteellä esitellään ITF Taekwon-Doa lajina sekä Tampereen Taekwon-Do seuran toimintaa. Pisteellä pääsee kokeilemaan lajin perusharjoitteita ja ilmoittautumaan syksyn alkeiskursseille. Paikalla seuran ohjaajia ja maajoukkueurheilijoita esittelemässä lajia.

Tampereen UFO
Erilaisten ultimateheittojen opettelua ja tarkkuusheittoa

Tampereen Voimailuseura / Tammer Turnaus
Tampereen Voimailuseuran pisteellä on mahdollisuus tutustua nyrkkeilyyn lajina, saada tietoa lasten ja nuorten nyrkkeilystä, aikuisten kuntonyrkkeilystä ja kilpanyrkkeilystä. Toimintapisteellä voi tulla kokeilemaan mm. pistehanskoihin lyömistä, harjoitella tasapainoa ja tutustua muihin kuntonyrkkeilyn saloihin. Koko päivän ajan on myös mahdollisuus osallistua tietokilpailuun, jossa palkintona syksyn kuntonyrkkeilykurssi (arvo 120€) ja pääsylippuja syksyn 40. kansainväliseen Tammer Turnaukseen.

Tampereen Voimistelijat
Toimintapisteellä on mahdollisuus tutustua voimistelukouluihin, telinevoimisteluun, akrobatiavoimisteluun, team gymiin ja joukkuevoimisteluun. Pisteellä voi harjoitella voimisteluvalmentajan opastuksella voimisteluliikkeitä kuperkeikasta käsinseisontaan ja pariakrobatiasta välinetaituruuteen.

Tampereen Yritys
Seuran toiminnan esittely: mm. kuntojumppa, tyttöjen voimistelu ja tanssi

Tanssikoulu Dance Actions
Esittelyssä tanssiharrastus ja tanssikoulu Dance Actionsin toiminta. Pisteellä tietoiskuja tanssista, tanssikurssien arvontaa, pienimuotoista tanssiopetusta/tanssiesityksiä sekä ilmapalloja lapsille.

TanssinTahtiOnline
TanssinTahtiOnline-palvelu tarjoaa lavatanssien peruskursseja verkossa – uusimpana tänä syksynä julkaistu Hulluna Humppaa oppimateriaali on suunnattu nuorille sekä varhaiskasvattajille. Tämän on tarkoitus innostaa nuoria lavatanssien pariin. TanssinTahtiOnline opettajat opettavat pisteellään perinteisiä lavatansseja kuten fusku, foksi, valssi, bugg, humppa jne.

Tanssiseura Hurmio
Hurmion teltassa pääset lavatanssien tunnelmaan. Musiikki soi ja voit kokeilla tanssia oman parin tai hurmiolaisen kanssa. Kerromme toiminnastamme ja tutustutamme Sinut lavatanssin maailmaan.

Tanssistudio Razzmatazz
Tervetuloa Razzmatazzin toimipisteelle tutustumaan tanssituntitarjontaan sekä tanssimaan koko perheen voimin. Päivän aikana luvassa useita tanssinopetustuokioita sekä pieniä tanssiesityksiä.

Tanssiteatteri MD
Tanssiteatteri MD esittelee syksyn ohjelmistoa. Pisteellä vierailevat Ystäväni Pikku Pörriäinen -tanssiteatteriesityksen hyönteishahmot tanssittamassa Puistofiestan kävijöitä. Lisäksi luvassa mm. lippuarvontaa.

Tappara Taitoluistelu
Esittelemme pisteellämme taitoluistelua ja sen monipuolisuutta. Taitoluistelijoiden kanssa pääsee tekemään mm piruetteja piruettilusikalla ja muita oheisliikkeitä.

Tasvel ry

TaTU Tampere
Lapset pääsevät TaTU Tampereen pisteellä liikkumaan yhdessä seuran maskotin TaTU-nallen kanssa. Eri ikäiset lapset pärjäävät hienosti TaTU-nallen kanssa touhuamassa.

Teatteriryhmä Äärirajattomat
Äärirajattomien pisteellä pääsee tutustumaan osallistavaan improvisaatioteatteriin. Saa mokata tai onnistua, mutta ainakin pääsee heittäytymään kokeilevaan ja leikkisään teatterimaailmaan. Meidän pisteellä tutustutaan ja kokeillaan improvisaation tekniikoita ryhmämme jäsenten johdolla.

Tiedeka
Tiedekassa tiede on meissä ja kaikkialla ympärillämme. Tule tutkimaan tieteen taikaa omin käsin – optisia illuusioita, magneettikokeita ja paineen puristusta! Toimintapisteellämme esittäytyvät myös yhteistyökumppanimme Kodarit (koodausopetusta) ja Kehittyvä Eurooppa ry (teemoitettuja tiedekerhoja).

TNV
“TNV tarjoaa terveyttä edistävän liikuntaa, elämyksiä, voimistelun iloa sekä mahdollisuuksia onnistua ja toimia yhdessä niin seuratyössä kuin voimisteluliikunnassakin elämänkaaren kaikissa vaiheissa. Lapsille on tarjolla kasvomaalausta sekä ainakin arvaus- ja hulavanteen pyörityskilpailu

Valo-Valmennusyhdistys
Pidämme Puistofiestassa toiminnallista esittelypistettä, johon kaikki voisivat tulla tutustumaan ja osallistumaan. Tavoitteena on koota taideteos yhteisöllisesti kaikkien osallistujien ja tutustujien kanssa.

Vapepa Tampere
Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) eri toimintamuotojen esittelyä kuten ensihuolto,henkinen tuki ja maalta/ilmasta käsin tapahtuva kadonneen henkilön etsintä. Paikalla mm. pelastuskoiria, joita saa tulla rapsuttelemaan. Mahdollisuus testata omia etsijän kykyjä ja osallistua Hämeenpuistoon “”kadonneen”” henkilön etsintään. Tuntomerkit saa esittelypisteeltämme.

Varala-Tiimi ry
Varala-Tiimin toimipisteellä voi kokeilla miten piruetin tekeminen onnistuu piruettilusikan avulla tai ilman. Esittelemme Taitoluistelujaostomme toimintaa, johon kuuluvat luistelukoulut, kilpa- ja harrastusryhmät, soveltava luistelu, aikuis- ja muodostelmaluistelu.

Zenshindojo
Karate, taiji ja yiquan harjoituksia ja esityksiä.