Vinkit ja linkit liikenteeseen - Visit Tampere

Tampereella liikut helposti

Tampereen yksi parhaimpia puolia on se, että kaupunki on helppo ottaa haltuun kävellen. Jos haluat kuitenkin kulkea neljällä pyörällä, Tampereen paikallisliikenne tarjoaa kattavan reittiverkoston kaupungin sisällä. Bussilla eli tamperelaisittain Nyssellä pääset liikkumaan kätevästi ja luotettavasti paikasta toiseen, päivittäin. Aikatauluja ja reittejä voit seurata osoitteessa reittiopas.tampere.fi sekä erilaisten mobiilisovelluksen avulla, esim. Nysse tulee! näyttää bussit reaaliajassa kartalla.


Tarvitseko päivän aikana paljon bussia?

Tampereen busseihin on mahdollista ostaa esimerkiksi vuorokausilippu, jonka voi ladata kerrallaan vaikka vain yhdeksi vuorokaudeksi. Tietoa matkalipuista, aikatauluista, reiteistä, palvelubusseista ja kadonneista matkakorteista saat joukkoliikenteen palvelupiste Frenckellistä osoitteessa Frenckellinaukio 2 B, aivan Keskustorin kupeessa ja sivuilta joukkoliikenne.tampere.fi. Tilausliikenteen linja-autoista löydät tietoa Tampereen kaupungin sivuilta.


Hyppää pyörän tai sähköpotkulaudan selkään, tai suuntaa vaikka vesille!

Polkupyörä on erinomainen tapa ottaa Tampere haltuun ja Tampereella voit vuokrata pyörän kesäaikaan useastakin eri paikasta. Sähköpotkulautoja vuokraa Tampereella Tier sekä Voi Scooters. Hopealinjojen risteilyillä pääset Viikinsaarelle ja reittimatkoilla jopa Hämeenlinnaan tai Ruovedelle.


Tampereella rakennetaan tulevaisuutta – Minne pysäköit?

Raitiotie tulee sujuvoittamaan arkea sekä mahdollistamaan Tampereen kasvua ja kehitystä. Aloitimme raitiotien rakentamisen keväällä 2017, ja tavoitteena on, että raitiotien liikennöinti alkaa kahdella linjalla Hervanta–Pyynikintori ja Pyynikintori–Tays vuonna 2021.

Raitiotien rakentamista voit seurata Tampereen raitiotieallianssin sivuilta.

Tampereen keskustassa ja sen läheisyydessä on seuraavien vuosien aikana käynnissä samanaikaisesti useita mittavia kaupunkikehitys- ja liikennehankkeita, jotka vaikuttavat liikenteeseen. Liikennetietopalvelu tarjoaa autoilijalle, kävelijälle ja pyöräilijälle tietoja liikenneolosuhteista ja liikenteen sujuvuudesta.

Tutustu suositeltuihin ajoreitteihin ja pysäköintijärjestelyihin Tampereen kaupungin sivuilla.

 

Tutustu kaupunkiin

Pyöräily Tampereella
Aktiviteetit

Pyöräily Tampereella

Tampereella voit pyöräillä keskustassa tai lähteä kiertämään järviä - lue vinkkimme pyöräilyyn!
Lue lisää
Tampereen risteilykesä 2020
Järviluonto

Tampereen risteilykesä 2020

Sisävesikauden alettua alukset ovat valmiina uuteen risteilykesään!
Lue lisää
Päivä Tampereella
Matkailijat

Päivä Tampereella

Jo yhden päivän vierailullakin Tampereesta ehtii saada irti vaikka mitä!
Lue lisää