Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereella liikut helposti

Tampereen yksi parhaimpia puolia on se, että kaupunki on helppo ottaa haltuun kävellen. Jos haluat kuitenkin kulkea neljällä pyörällä, Tampereen paikallisliikenne tarjoaa kattavan reittiverkoston kaupungin sisällä. Ratikalla ja bussilla eli tamperelaisittain Nyssellä pääset liikkumaan kätevästi ja luotettavasti paikasta toiseen, päivittäin. Aikatauluja ja reittejä voit seurata osoitteessa reittiopas.tampere.fi sekä erilaisten mobiilisovelluksen avulla, esim. Nysse tulee! näyttää bussit reaaliajassa kartalla.


Tarvitseko päivän aikana paljon bussia tai ratikkaa?

Tampereen busseihin on mahdollista ostaa esimerkiksi vuorokausilippu, jonka voi ladata kerrallaan vaikka vain yhdeksi vuorokaudeksi. Tietoa matkalipuista, aikatauluista, reiteistä, palvelubusseista ja kadonneista matkakorteista saat joukkoliikenteen palvelupiste Frenckellistä osoitteessa Frenckellinaukio 2 B, aivan Keskustorin kupeessa ja sivuilta joukkoliikenne.tampere.fi. Tilausliikenteen linja-autoista löydät tietoa Tampereen kaupungin sivuilta.

Ei jalkapatikalla vaan Tampereen ratikalla! 

Tampereen Ratikan on osa Nyssen tuoteperhettä. Ratikkamatkan voi maksaa Nyssen matkakortin arvo- tai kausilipulla tai Nysse Mobiilista ostetulla mobiililipulla. Myös lähimaksulla maksaminen on mahdollista.

Raitiotien toisen vaiheen rakentamista voit seurata Tampereen raitiotieallianssin sivuilta.

Tampereen keskustassa ja sen läheisyydessä on seuraavien vuosien aikana käynnissä samanaikaisesti useita mittavia kaupunkikehitys- ja liikennehankkeita, jotka vaikuttavat liikenteeseen. Liikennetietopalvelu tarjoaa autoilijalle, kävelijälle ja pyöräilijälle tietoja liikenneolosuhteista ja liikenteen sujuvuudesta.


Hyppää pyörän tai sähköpotkulaudan selkään, tai suuntaa vaikka vesille!

Polkupyörä on erinomainen tapa ottaa Tampere haltuun. Kaupunkipyöriä, eli Sale-pyöriä, löytyy kaupunkipyöräasemilta. Pyörien käyttöön tarvitaan sovellus. Lue lisää kaupunkipyörällä ajelusta Nyssen sivulta. Sähköpotkulautoja vuokraa Tampereella Tier sekä Voi Scooters. Hopealinjojen risteilyillä pääset Viikinsaareen ja reittimatkoilla jopa Hämeenlinnaan tai Ruovedelle.

Minne pysäköit?

Tutustu suositeltuihin ajoreitteihin ja pysäköintijärjestelyihin Tampereen kaupungin sivuilla.