Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampereella liikut helposti

Tampereen yksi parhaimpia puolia on se, että kaupunki on helppo ottaa haltuun kävellen. Jos haluat kuitenkin kulkea neljällä pyörällä, Tampereen paikallisliikenne tarjoaa kattavan reittiverkoston kaupungin sisällä. Bussilla eli tamperelaisittain Nyssellä pääset liikkumaan kätevästi ja luotettavasti paikasta toiseen, päivittäin. Aikatauluja ja reittejä voit seurata osoitteessa reittiopas.tampere.fi sekä erilaisten mobiilisovelluksen avulla, esim. Nysse tulee! näyttää bussit reaaliajassa kartalla.


Tarvitseko päivän aikana paljon bussia?

Tampereen busseihin on mahdollista ostaa esimerkiksi vuorokausilippu, jonka voi ladata kerrallaan vaikka vain yhdeksi vuorokaudeksi. Tietoa matkalipuista, aikatauluista, reiteistä, palvelubusseista ja kadonneista matkakorteista saat joukkoliikenteen palvelupiste Frenckellistä osoitteessa Frenckellinaukio 2 B, aivan Keskustorin kupeessa ja sivuilta joukkoliikenne.tampere.fi. Tilausliikenteen linja-autoista löydät tietoa Tampereen kaupungin sivuilta.


Hyppää pyörän tai sähköpotkulaudan selkään, tai suuntaa vaikka vesille!

Polkupyörä on erinomainen tapa ottaa Tampere haltuun ja Tampereella voit vuokrata pyörän kesäaikaan useastakin eri paikasta. Sähköpotkulautoja vuokraa Tampereella Tier sekä Voi Scooters. Hopealinjojen risteilyillä pääset Viikinsaarelle ja reittimatkoilla jopa Hämeenlinnaan tai Ruovedelle.


Tampereella rakennetaan tulevaisuutta – Minne pysäköit?

Raitiotie tulee sujuvoittamaan arkea sekä mahdollistamaan Tampereen kasvua ja kehitystä. Tampereen Ratikan liikennöinti aloitetaan 9.8.2021.

Raitiotien rakentamista voit seurata Tampereen raitiotieallianssin sivuilta.

Tampereen keskustassa ja sen läheisyydessä on seuraavien vuosien aikana käynnissä samanaikaisesti useita mittavia kaupunkikehitys- ja liikennehankkeita, jotka vaikuttavat liikenteeseen. Liikennetietopalvelu tarjoaa autoilijalle, kävelijälle ja pyöräilijälle tietoja liikenneolosuhteista ja liikenteen sujuvuudesta.

Tutustu suositeltuihin ajoreitteihin ja pysäköintijärjestelyihin Tampereen kaupungin sivuilla.