Ensilä - Visit Tampere

Ensilä

Tampereen Kisatoverien leirikeskus Ensilä tarjoaa upeat puitteet erilaisiin tapahtumiin, juhliin ja illanistujaisiin. Näsijärven upeissa rantamaisemissa löytyy  vuokrattavaksi kaksi erillistä saunarakennusta: vanha sauna ja uusi sauna sekä päärakennus isolla piha-alueella katettuine juhlatelttoineen. Lisäksi alueelta löytyy oma jalkapallokenttä sekä kaksi beach volley -kenttää.

Ensilän alueella on mahdollista majoittua. Sisämajoitustilaa on järjestettävissä n. 25 henkilölle tai alueella voi leirityä myös telttailemaan.

Vanha sauna on oikea tosisaunojan unelmien täyttymys. Koe vuonna 1898 valmistuneen hirsisaunan elämykselliset löylyt! Rakennuksesta löytyy pukuhuone ja saunatila. Rannassa on oma laituri ja matka saunasta järveen 1m 35cm. Käytössä päärakennuksen wc-tilat. Mahdollisuus myös grillipaikan käyttöön, soutuveneen lainaamiseen ja vaikkapa kalastukseen. Kylmäsäilytystilaa löytyy ja omien ruokien ja juomien tuominen mahdollista. Lisähintaan vuokrataan myös mm. paljua ja pyyhkeitä. Vanha sauna on vuokrattavissa vain kesäaikaan.

Uuden saunarakennuksen varusteluun kuuluu, takkahuone, pukuhuone, pesuhuone, löylyhuone, pienoiskeittiö ja wc. Tiloihin sopii talviaikana hyvin 20 – 30 henkeä. Kesäaikaan rakennuksen kiertävä terassi ja piha-alue mahdollistavat oleskelun isommillekin ryhmille. Uudelle saunalle on myös esteetön pääsy. Tiloista löytyy kokoustilatekniikka esityslaitteineen ja äänentoistoineen. Tiloissa onnistuu omien ruokatarjoilujen kylmäsäilytys sekä lämmitys ja kahvituksen järjestäminen. Myös mahdollisuus grillaukseen, joko pihamaan grillipaikoissa tai kaasugrillillä. Rannasta löytyy oma laituri, josta on helppo saunomisen ohessa pulahtaa uimaan ja myös avantouinnin järjestäminen talviaikaan on mahdollista.