Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Riuttaskorven virkistysmetsä

Riuttaskorven virkistysmetsä sijaitsee Kuru – Parkano -tien (nro 332) pohjoispuolella. Riuttaskorpi sopii hyvin puolen päivän ja päivän mittaisiin retkiin. Retkeä voi jatkaa lähellä sijaitseviin Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoihin.

Matkamiehen jäljillä -reitti koostuu kahdesta ympyrälenkistä, jotka on yhdistetty toisiinsa yhdyspolulla: Haukijärven kierros, 4 km, on maastoltaan ja maisemiltaan vaihteleva. Haukijärven pohjoisrannan keittokatos ja pihapiiri soveltuvat lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkumiseen. Haukijärvellä on esteetön kuivakäymälä. Kuttulammin kierroksella, 3 km, polku kulkee pääasiassa metsässä ja osittain ajotiellä. Kierrosta suositellaan jatkettavaksi Pitkäkoskelle, jolloin kierroksen pituudeksi tulee noin 6 km.

Myllykankaan pysäköintialueelta pääsee suoraan Haukijärven kierrokselle ja Matkamiehen jäljillä -reitin varteen. Sotamiehenahon pysäköintialueelta on 2 km kävelymatka Kuttulammin rengasreitille. Myllykankaan opastustaulu Haukijärvellä Torttilantien varressa ja Sotamiehenahon opastustaulu Pitkäkankaan alueella.

Virtuaalinen retkikartta

Riuttaskorven virkistysmetsä, Ylöjärvi, Suomi