Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tammelantori ympäristöineen (Komisario Koskisen Tampere)

Komisario Koskinen tapaa käydä torilla ostamassa mustaamakkaraa ja herneitä.

Tammelantorin pohjoislaidalla olevan pankin ryöstön yhteydessä ammutaan rakennusmies Teuvo Paloaho.

” – Liikkumatta! Tämä on ryöstö!
Soile Tylli nosti pelästyneenä päätään eikä heti tajunnut mistä oli kyse. Pankkiin juuri tullut mies oli vetänyt keltaisesta kankaasta tehdyn hupun päähänsä.
(…)
Hupun rei’istä näkyivät harmaansiniset, kauhusta laajentuneet silmät. Hän tajusi miehen pelkäävän vielä enemmän kuin hän itse.
(…)
Soile ei ollut siihen mennessä edes huomannut asetta, mutta nyt huppupää nosti kätensä tanaan ja osoitti aseella hämmästynyttä miesasiakasta. Laukaus tärähdytti pankkisalia, ja mies rojahti vasten tiskiä ja siitä selälleen lattialle.
Huppupää pudotti aseen kassiinsa seteleiden sekaan ja juoksi ulos.
(…)
Äkkiä hiljaisuus katkesi Rauhan korvia vihlovaan kiljaisuun.”

(Koskinen ja pudotuspeli)

Toria sivuaa Tammelan puistokatu, jonka takaa näkyy Pikilinna, 1924 valmistunut Birger Federleyn suunnittelema talo, alun perin Aaltosen kenkätehtaan omalle väelleen rakennuttama asuintalo. Jari Siili murhataan piharakennuksen toisen kerroksen saunassa.

”Operaattori Jari Siilin ruumis lojui laudeportaiden juurella pää pesuhuoneen ovea kohden. Asennon perusteella saattoi kuvitella miten mies oli pudonnut lauteilta päistikkaa, törmännyt seinään ja kierähtänyt siitä puolittain selälleen.”

(Koskinen ja raadonsyöjä)

Tammelantori, Tampere, Suomi