Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Teollisuusmuseo

Kesäkuussa 2021 Työväenmuseo Werstaalle avattu Teollisuusmuseo kertoo tamperelaisen teollisuuden kaksisataavuotisen tarinan osana maailmanlaajuista ilmiötä – teollista vallankumousta.

Teollistuminen muutti koko yhteiskuntaa ennennäkemättömällä tavalla. Täällä Tampereella kosken rannalla olemme suomalaisen suurteollisuuden syntysijoilla.

Näyttely tutustuttaa kävijät tehdaskaupungin elämään, arjen iloihin ja suruihin. Teollisuusmuseo kertoo tehtaiden vaiheista, tamperelaisista tuotteista sekä ihmisistä teollisuuden palveluksessa. Tampereella on valmistettu tekstiilejä, vaatteita, kenkiä, koneita, paperia ja monia muita tuotteita. Esille nostetaan myös tämän päivän tamperelainen osaaminen. Teollisuusmuseossa kävijä voi eläytyä tamperelaisen teollisuuden vaiheisiin historiallisen esineistön, valokuvien, elokuvien, animaatioiden, pienoismallien sekä kuunneltavien tarinoiden välityksellä.

Teollisuusmuseossa viihtyy koko perheelle. Toiminnallisissa pisteissä rakennetaan Tamperetta palikoista, etsitään erilaisissa miljöissä puuhailevaa hiirulaista, piirretään ja kootaan isoa palapeliä. 

Näyttely on rakennettu yhteistyössä Työväenmuseo Werstaan ja Museokeskus Vapriikin kanssa. Sen toteuttamiseen on saatu Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apuraha.

Avoinna ti-su klo 11-18.

Vapaa pääsy.

Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, Tampere, Suomi