Visavuoren museo - Visit Tampere

Visavuoren museo

Valkeakosken Sääksmäellä sijaitseva Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin museona toimiva taiteilijakoti ja ateljee. Visavuoressa on myös Emil Wikströmin tyttärenpojan, pilapiirtäjä Kari Suomalaisen Kari-paviljonki, jossa voi tutustua Karin tuotantoon ja vaihtuviin näyttelyihin.

Suomen taiteen kultakauden kuulu kuvanveistäjä Emil Wikström (1864–1942) rakensi karjalaisvaikutteisen taiteilijakotinsa Visavuoren Sääksmäelle jo 1900-luvun alussa. Nyt museoitu, mielenkiintoinen hirsilinna toimii erinomaisena esimerkkinä kansallisromanttisen kauden taiteilijaelämästä. Alueelle pääsee vanhaa kolmostietä ja myös vesitse veneellä tai Hopealinjan laivakyydillä.

Visavuoressa ovat paikallaan alkuperäiset huonekalut ja Wikströmin itsensä suunnittelemat takat. Veistoksia on esillä noin sata. Huvilan entisöity upea puutarha on jo itsessään nähtävyys. Talon urut ja tähtitorni kertovat mestarin monista mielenkiinnon kohteista. Alueella toimivat myös museopuoti ja valimokahvila.

Visavuoren museo ja vaihtuvat näyttelyt ovat auki vuoden ympäri ja siellä järjestetään muitakin taide- ja musiikkitapahtumia.

Visavuorentie 80, 37770 Valkeakoski

Lisää luettavaa

Kesätaidetta ja -museoita Tampereen seudulla
Taide

Kesätaidetta ja -museoita Tampereen seudulla

Tampere seutuineen tarjoaa taiteellisia elämyksiä paikallisille ja matkailijoille koko kesän ajan!
Lue lisää
Tampereen museot
Museot

Tampereen museot

Tampereen museot eivät jätä kylmäksi. Tarjontaa on ihan kaikille!
Lue lisää
Tampereen oudoimmat museot
Museot

Tampereen oudoimmat museot

Tampere on tunnettu erikoisista museoistaan. Katso lista oudoimmista!
Lue lisää