Lempäälän Luontaiskylpylä - Visit Tampere

Lempäälän Luontaiskylpylä

Perinteisiä uotilaisia vesihoitoja on annettu maassamme jo lähes sadan vuoden ja neljän sukupolven ajan. Uotilaisen hoitotavan keskeisiä elementtejä ovat erilaiset vaihtokylvyt, höyry- ja saunahoidot, valelut, kylmäpyyhehieronta ja käärehoidot. Juho Uotin esikuvana hoitomenetelmää kehittäessä olivat keskieurooppalaiset Kuhnen, Kneippin, Priessnitzin ja Schrothin luontaishoitomenetelmät.

Semivegetaristinen ruokavalio tukee vesihoitojen vaikutusta. Käytämme ruokavaliossa runsaasti kasviksia, maitotuotteita, kalaa ja lintua. Kylpylässä voi myös paastota. Erityisruokavaliot huolehditaan tarvittaessa. Kylpylään voi tulla paitsi hoitamaan terveyttä perinteisillä vesihoidoilla myös lomailemaan täysihoidossa tai viettämään juhlapyhiä. Kylpylässä voi järjestää myös yksityistilaisuuksia. Jugend-tyylisen päärakennuksen ruokasaliin mahtuu noin 45 henkeä. Ryhmien suosimaan iltapakettiin kuuluu buffet-iltapalan lisäksi ns. autuuspaketti (pää- ja hartiahieronta, vaihtokylpy, sauna ja käärehoito).

MajoitusKyllä
Lisätietoja

Lempäälän Luontaiskylpylä on toiminut vuodesta 1926 lähtien. Sen perustaja oli pastorska Augusta Uoti (1862-1936).Pastori, FK Juho Uoti (1863-1920) kehitteli noin sata vuotta sitten suomalaisiin oloihin soveltuvan vesihoitojärjestelmän mukaillen keskieurooppalaisia vuosisataisia hoitomenetelmiä (Kneipp, Priessnitz, Schroth, Kuhne). Sitä on sittemmin toteutettu Lempäälän Luontaiskylpylässä kolmen sukupolven ja yli 80 vuoden ajan. Kauko Uoti (1989-1979) kehitti järjestelmää edelleen omien lääketieteen ja naturopatian opintojensa pohjalta. Vuodesta 1981 lähtien kylpylän toiminnasta on vastannut sisätautien ja reumatologian erikoislääkäri Kirsti Uoti.

Hoidot annetaan perinteisesti käsityönä ja niissä käytetään vettä erilaisissa muodoissaan; höyrynä, kylpyinä, kääreinä ja valeluina, kuumana tai kylmänä. Tärkeitä työkaluja ovat pellava- ja villakääreet. Yksi hoitotapahtuma saattaa koostua 11 eri osatekijästä siten, että keho tulee käsiteltyä päästä varpaisiin. Hoidot vaikuttavat verenkiertoon, aineenvaihduntaan ja hermostoon.

Kylpylä sijaitsee Lempäälän keskustassa Kirkkojärven rannassa. Jugend-tyylisessä päärakennuksessa ovat ruokasalit, joita voi käyttää myös kokoustiloina. Kylpylärakennuksessa on majoitustiloja 40 hengelle 1-5 hengen huoneissa. Kylpylän kaksi isoa höyrysaunaa ovat Suomessa ainoat laatuaan.

Pysäköinti

Pihassa

Pyydä tarjous

Tilat

SijaintiHenkilömäärä
Luomuhoitoja Lempäälässä
Henkilömäärä: 5 - 20
5 - 20Lue lisää
Sauna
Henkilömäärä: 20
20Lue lisää
Vihreä sali
Henkilömäärä: 20
20Lue lisää
Keltainen sali
Henkilömäärä: 20
20Lue lisää