Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Niemi-Kapeen tila

Niemi-Kapeen tila sijaitsee Teiskossa Kapeenkylässä, aivan Tampereen pohjoisrajalla Näsijärven rannalla. Niemi-Kapeen ympäristö on kaunista perinnemaisemaa. Tilalla on hevosia, lampaita ja pihapiirissä lisäksi muita kotieläimiä. Eläimet hoitavat tilan rantaniittyjä ja Natura-alueita, peltoja viljellään luomuna. Rannoillamme on viisi vuokrattavaa lomamökkiä, joista neljä sijaitsee tilan läheisyydessä Kapeenlahdella ja yksi kauempana Rypynlahdella. Jokaisella mökillä on oma rauhallinen pihapiiri ja ranta. Kokouksia ja juhlia varten tilalla on myös suuri 20 hengen jyhkeähirsinen Savusauna tai pienempi maalaisperinteitä henkivä Wanha sauna. Saunoja voi vuokrata ympäri vuoden, talvella kuitenkin pakkasraja -20°C. Saunarantaan voi saapua myös vesiteitse, rannassa on hyvä venelaituri (syvyys n. 1,5m). Niemi-Kapee järjestää myös yleisiä savusaunailtoja muutaman kerran kuussa!

 

Yleiset savusaunavuorot

Niemi-Kapeen Savusauna on rakennettu 1800-luvun saunojen esimerkin mukaisesti. Laudetilaa on kerralla noin 20 saunojalle. Saunan korkeus on noin 4 metriä, joten saunasta ei happi lopu! Löylyt ovat leppeät ja viipyvät. Kivirakenteisessa kiukaassa on kiveä yhteensä noin 4500 kilogrammaa. Saunomisen ohessa voi halutessaan pulahtaa Näsijärveen. Jokaisella yleisellä vuorolla lämpiää myös joko Ranta Sauna tai Wanha Sauna.
Saunamestarina toimii talon isäntä Raine Vähätalo, joka opastaa mielellään tiedonjanoiset saunojat perinteisen suomalaisen saunomisen saloihin. Jyhkeähirsisessä 117 m²:n rakennuksessa on perinteinen savusauna, pesuhuone, kaksi suihkua, takka-/pukuhuone, tilava tupa, keittiö sekä kaksi sisävessaa. Vieressä olevat aitat toimivat pukuhuoneina ja saunan yhteydessä voit halutessasi nauttia itsetehtyä suolaista ja makeaa purtavaa. Lisää tietoa ja ilmoittautuminen yleiseen saunaan kotisivujen tai puhelimen kautta.

 

Visit Tampere Official Partner - Sininen

RuokailumahdollisuusKyllä
MajoitusKyllä
Pyydä tarjous

Kokouspaikka

KokoustilatHenkilömäärä
Grillikota
Henkilömäärä: 30
30