Siirry sisältöön

Viljami Heinosen ”Pyhättö” on urbaani viidakko. Fantastisen maalauksellinen ja herkullisen värinen viidakkosarja on maalattu varta vasten Laukon vanhan tallin seinille.

Kiihkeän energinen maalaustapa tuntuu läpi näyttelyn pyörteisenä liikkeenä. Arkkitehtoniset elementit ja näkymät tuovat Heinosen taiteeseen uudenlaista rakenteellista syvyyttä.

Esittävän ja abstraktin rajapinnoilla elävät maalaukset pursuavat yllättäviä käänteitä ja jännittäviä kohtaamisia. Näyttelyn tarinallinen jännite rakentuu luonnon haltuunsa ottamien kaupunkien laitamilla liikkuvien kollaasimaisten eläinhahmojen kautta.

Eläinten ja luonnon valtakunta on vehreä ja aurinkoinen, muttei lempeä. Villien saalistajien, värikkäiden graffitien ja hylättyjen konttien myötä Heinonen palaa Laukossa juurilleen tulevaisuuden näkijänä.

Heinonen tuli tunnetuksi nimenomaan dystopian, maailman jollaista emme toivo, maalarina. Uudessa viidakkosarjassa yhteiskunnan romahduksesta on versonut villi utopia, jossa luonto on selviytynyt ihmiskunnan kadotuksesta.

Katso lisää