De bästa platserna att ta en Tammerfors-selfie! - Visit Tampere

De bästa platserna att ta en Tammerfors-selfie!

29.11.2018

Ta en Tammerfors-selfie!

För att göra det bästa av ditt besök i Tammerfors även på instagram, får du tips om de bästa platserna att ta en selfie! Glöm inte använda hashtag #visittampere.

 

Jag och Näsinneula utsiktstorn

Näsinneula är Tammerfors mest kända landmärke och det näst högsta utsiktstornet i Norden (168 meter). Den lugnaste platsen att ta selfien är bakom tornet, var du kan även se en del av Sara Hildéns konst museum. Stå vid betongtornet, vrid på huvudet och ta en selfie!

Laiturikatu 1

 

Jag och Näsinneula tornet tagen från Pyynikki utsiktstorn

Pyynikki utsiktstorn ligger på världens högsta grusås. Klättra upp för trapporna eller ta hissen till den 26 meter höga utsiktsplatsen i tornet och ta en selfie med sjön Näsijärvi och Näsinneula utsiktstorn bakom dig. En munk-selfie på caféet nedanför gör besöket perfekt.

Näkötornintie 20

 

Jag och mumintrollen

Världens enda muminmuseum ligger i Tammerforshuset. Där hittar du även en internationell Mumin läsbibliotek och en presentbod där du kan dekorera din egen mumin-selfie. Den berömda lilla statyn av Mumintrollen finns i Sorsapuisto parken, brevid entrén till Tammerforshuset.

Yliopistonkatu 55

 

Jag och Tammerkoski vattenfall

Gå till restaurang Puisto från Hämeensilta bron. Placera vattenfallet, industribyggnaderna och parken bakom dig och ta en selfie.

Koskipuisto

 

Jag och tornhotellet

Solo Sokos Hotell Torni Tammerfors är det högsta hotellet i Finland. Ta en selfie med Tammerfors landskap bakom dig på Moro Sky Bar, på hotellets högsta våning. Om du vill ha hotellet med dig på kort, gå till tågstationen och stå vid spår 5. Välj en bra plats och ta en selfie.

Rautatienkatu 25

 

Jag och trähusen i Pispala

Pispala är ett andetappande vackert bostadsområde vid alla årstider. Klättra upp på Pispala åsen och ta en selfie antingen från Pyynikkimettä parken eller högst uppe på stegen i Pispala. Placera dig själv så att du får med dig färgglada trähus och Pyhäjärvi sjöns vågor i bilden och ta det ultimata Tammerfors-selfien!

Pispalanharju 33