Designfynd från Tammerfors - Visit Tampere

Designfynd från Tammerfors

25.06.2018

Tammerfors har design!

Om du är en passionerad shoppare som uppskattar unika och etiskt tillverkade produkter så är Tammerfors rätt plats för dig. När det gäller lokal design har Tammerfors verkligen mycket att välja mellan, och det är lätt att röra sig till fots mellan butikerna. Du kan till och med köpa produkter direkt av produkternas tillverkare!

Det kvarter som avgränsas av Hatanpään valtatie, Otavalankatu, Aleksanterinkatu och Verkatehtaankatu har utsetts till Tammerfors designkvarter. Av butikerna i kvarteret kan man lyfta fram till exempel MUKA VA Flagship Store som är en av få klädbutiker i Finland som ägs av formgivarna själva. I sortimentet finns noggrant utvalda kläder, accessoarer och smycken samt naturligtvis grundarnas egen produktion av märket MUKA VA.

Intill forsen i ändan av gatan Verkatehtaankatu ligger Käsityöntalo Verkarantas vackra butik som erbjuder garn och hantverksprodukter från Birkaland. I Verkaranta finns också den intressanta garnbutiken LankaOutlet. På övervåningen finns Taitokeskus där du kan uppleva glädjen av att skapa med händerna samt det lilla galleriet Parvi Galleria som ordnar hantverksutställningar.

På andra sidan av Tammerforsen, på Kehräsaari, huserar bland annat Kenkäpaja Pihka och PikkuPutiikit som båda erbjuder användarvänlig tammerforsisk design. I sortimentet hos Kenkäpaja Pihka hittar du skor, väskor och accessoarer i läder. Pikkuputiikki har koncentrerat sig på bruksföremål, accessoarer och smycken.

Färden fortsätter förbi Laukontori till den följande designkoncentrationen i den södra ändan av gatan Aleksis Kiven katu. Här kan du kika in till butiken Domdom som drivs av två systrar. I butiken kombineras estetik för hem och vardag, hållbar utveckling, högklassiga produkter och respekt för gamla traditioner med en glad kundservice. Ta några steg till och du kommer fram till gågatan Kuninkaankatu med butiken Seele där e-bokstäverna står för etiska, ekologiska och estetiska kläder och accessoarer.

I ändan av Kuninkaankatu på stallgården Tallipiha finns Humbugi Asuste som designar och tillverkar unika accessoarer. Lädret på en väska från Humbugi kan ha sitt ursprung i ett överskott från en hissanering på ett hotell i Moskva eller från många år gamla provläderbitar från en skofabrik. Såväl design, materialanskaffning som tillverkning av produkterna sker i Finlaysonområdet i Tammerfors.

Visit Tampere Mukava Design Shop Laura Vanzo

MUKA VA Flagship Store

Otavalankatu 3, 33100 Tampere
Läs mer
Taito Pirkanmaa Verkaranta_Olli-Pekka Latvala (22)

Verkaranta Arts and Crafts Centre

Vuolteentori 2, 33100 Tampere
Läs mer
Visit Tampere Taito Shop Laura Vanzo

Taito Shop

Hatanpään Valtatie 4, 33100 Tampere
Läs mer
Visit Tampere Pihka Boutique In Tampere Finnish Design Laura Vanzo

Pihka Collection

Kehräsaari, Kehräsaari, Tampere
Läs mer
Design tori - Laura Vanzo-4

PikkuPutiikit

Kehräsaari Laukontori 1, 33200 Tampere
Läs mer
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Domdom – Home decor and design shop

Aleksis Kiven katu 30, 33200 Tampere
Läs mer
Visit Tampere Finnish Design Bracelets By Salmiak Studio Laura Vanzo

Seele – Sustainable Lifestyle Store

Aleksis Kiven katu 11, Tampere
Läs mer
Humbugi Accessories

Humbugi Accessories

Hiedanranta, Tampere
Läs mer

Läs mer

Ett arv i röd tegel
Stad och kultur

Ett arv i röd tegel

De industriella byggnaderna i rött tegel präglar centrum av Tammerfors.
Läs mer
Mat för finsmakaren
Restauranger

Mat för finsmakaren

I Tammerfors kan man njuta av både lokala och internationella smaker.
Läs mer
Tammerfors för kulturälskare
Stad och kultur

Tammerfors för kulturälskare

Tammerfors erbjuder upplevelser för alla kulturälskare året om.
Läs mer

DesignOnTampere