Fiske i Tammerfors - Visit Tampere

Fiske i Tammerfors

24.09.2019

Fiske är en avslappnande hobby och det bästa är att man kan fiska året om! Även om du bor i Tammerfors eller är på besök, ta chansen av fiskemöjligheterna. Vi berättar hur!

 

Fisketillstånd

Mete, pimpelfiske och fiske med strömmingshäckla är allemansrättigheter som inte förutsätter fisketillstånd. Dessutom får personer under 18 och över 65 spinnfiska avgiftsfritt med ett spö.

Övrigt fiske kräver fisketillstånd, och personer mellan 18 och 64 år ska dessutom betala statens fiskevårdsavgift. Spöfiskare kan efter att ha betalat fiskevårdsavgiften fiska med ett spö i hela landet på alla de områden där man tidigare har betalat en länsspecifik avgift.

Tillstånd av vattenområdets ägare och gemensamma tillstånd säljs bland annat i fiskeutrustningsaffärer, på bensinstationer och i byråer för turistinformation. Fisketillstånd till vattenområden som ägs av staten säljs av Forststyrelsen, och dessa tillstånd kan du också köpa från mobiltelefon.

Mer information om fisketillstånd hittar du på Fishing in Finland.

 

Var kan man fiska?

Det finns många olika ställen att fiska på inom Tammerfors regionen, allt ifrån små sjöar till forser. Men man får inte fiska överallt, precis som fiskarna inte trivs överallt. Förutom websajten Fishing in Finland, kan du hitta mer information om de bästa fiskeplatsenar på Zanderland.fi och kalasaalis.com

 

Fiskande i forsen

I Tammerfors behöver man inte gå långt för att hitta en bra fiskeplats, följ bara huvudleden Hämeenkatu i Tammerfors och kasta ner spöt i forsen från bron. Varje dag finns det entusiaster som hoppas på bra fiskfångst. Du kan även se var du får fiska i kartan. Och visste du att bara 20 min biltur från Tammerfors, i Lempäälä ligger Kuokkalankoski fors med en massa fisk.

 

Utrustning

Om du behöver uppdatera din fiskeutrustning, kan du göra det på Nippon Verkko i Tammerfors eller i Ideapark shopping center som är beläget i Lempäälä. Om du har tänkt att hyra en guide, ingår utrustningen vanligtvis. I även hyrstugorna och båtarna brukar utrustningen ingå.

 

Guider

Skulle du vilja ha en guide för att visa dig runt på din fiskeresa? Tammerfors erbjuder många professionella guider för enstaka fiskare och även grupper- fråga om erbjudande från t ex Fantasy Fishing, Vaparetket, T:mi Jan Holm eller Go Fishing.

vaparetket

Vaparetket guided fishing

Sastamalan kirkon tie 111, 38210 Sastamala
Läs mer
kalastusohjelmapalvelut happonen

Fishing guide services Happonen

Harjunpääntie 167, 35990 Mänttä-Vilppula
Läs mer
Visittampere A Group Of Fishermen On A Boat

Go Fishing

Pirkkalantie 285, 37500 Lempäälä
Läs mer
Kalastus Suomi - Laura Vanzo-20

Nippon Verkko

Harjuntausta 1, Tampere
Läs mer
Kalastus Suomi - Laura Vanzo-2

Kalastus-Suomi

Ideapark, Ideaparkinkatu, Lempäälä
Läs mer
tmi jan holm

JPH Fishing & Outdoor

Loikarintie 20, 39120 Mahnala
Läs mer

Läs mer

Vandring i Tammerfors regionen
Aktiviteter

Vandring i Tammerfors regionen

I Tammerfors kan du vandra i timmar eller flera dagar.
Läs mer
Vad gör man om det regnar?
Aktiviteter

Vad gör man om det regnar?

Även om landskapet i Tammerfors är i en klass för sig, finns det också mycket att göra inomhus!
Läs mer
Tammerfors hemligheter
Stad och kultur

Tammerfors hemligheter

Gränderna i centrum, caféerna som används som vardagsrum, natur. Vad finns det i Tammerfors!
Läs mer