Gröna oas i stadens hjärta - Visit Tampere

Gröna oas i stadens hjärta

04.12.2018

I Tammerfors finns naturen nära och nästan överallt vart du än går! Mellan två sjöar kan man njuta av det blåa glittrandet och mitt i centrum kan man beundra urban natur när den är som vackrast.

 

Tammerfors parker

Koskipuisto parken sträcker sig hela vägen från shopping centret Koskikeskus till Tampella området. På sommartiden, speciellt på gräsmattan vid Hämeensilta bron, kan man se en massa folk på picknick, njutandes av värmen, forsutsikten och sommar vibbarna. I närheten finns också Pikku Kakkonens lekpark för barnen, där man kan klättra, gunga, springa och ha roligt.

Hämeenpuisto parken är stadens egen boulevardpark där evenemang arrangeras på sommaren och vid stadsbiblioteket kan du njuta av glass och drycker. Hämeenpuisto sträcker sig hela vägen från Pyhäjärvi sjö, Eteläpuisto parken, via Pyynikki kyrkopark till Näsinpuisto parken nära Näsijärvi sjö. Eteläpuisto parken är en lugn parkområde, men på sommaren kan du hamna mitt i festivalatmosfär eftersom där anordnas flera evenemang. Hämeenpuisto parkens andra änd, Näsinpuisto parken, är mer i barnfamiljens smak eftersom där finns en temalekplats, Tiitiäisen Satupuisto, som är baserad på en populär barnbok skriven av Kirsi Kunnas. Här kan du sitta på en gigantisk fåtölj och beundra himmelen. Men så klart finns det även plats för vuxna i Koskiparken med sina skumpakorg och filt.

Nära Tammerforshuset (Tampere-talo) finns Sorsapuisto parken, där du kan titta på flera olika sorters fåglar. Fåglarna har tranporterats till parken varje sommar i över 70 år och speciellt barnen är frälsta i dem. På området har man också byggt en ny lekplats, där man kan tillbringa timme efter timme, om det inte räcker att njuta av parkens vackerhet. De underbara muminfigurerna är belägna i Tammerforshuset och i Sorsapuisto parken kan du beundra skulpturer av Viktor Jansson, som är pappa till Tove Jansson.

 

Hatanpää arboretum

Hatanpää arboretum är en av Tammerfors pärlor. Den stora och naturvackra parken ligger på Hatanpää herrgårds marker vid Pyhäjärvi sjön och är väldigt populär hos både joggare och folk som vill koppla av. Bakom herrgården finns också en underbar rosträdgård som blommar helt på sensommaren, runt juli-augusti. Arboretums sommarcafé är en mysig plats för snacks och dricka.

 

Pyynikki

En annan pärla i Tammerfors är Pyynikki området. Pyynikki är en plats för idrottare, solbadare, simmare, kulinarister, kultur älskare, turister och lokal befolkning- eftersom på området hittar du skog, motionsspår, badplats, världens bästa munkar, sommarteater och den legendariska Pyynikki utsiktstornet. Och ett hotell. Och en aktivitetspark. Nästan något för alla! Huvud attraktionen är ändå landskapet och vyerna från denna världens högsta grusås över sjöarna och skogarna.

pikkukakkosenpuisto

Pikku Kakkonen playground

Koskipuisto, 33100 Tampere
Läs mer
Visit Tampere Father And Son Laura Vanzo

Näsinpuisto Park and Playground

Näsinpuisto, 33100 Tampere
Läs mer
Visit_Tampere_Moomin_in_Moomin_Museum_Laura_Vanzo

Moomin Museum

Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Läs mer
Visit Tampere Arboretum Café Laura Vanzo

Summer Café Arboretum

Kahvila Arboretum, Hatanpään puistokuja, Tampere
Läs mer
Visittampere Photographing Pyynikki Tower

Pyynikki Observation Tower and Café

Näkötornintie 67, 33230 Tampere
Läs mer
hameenpuisto_international_market

Hämeenpuisto boulevard

Hämeenpuisto, Tampere
Läs mer
etelapuisto_hammocks

Eteläpuisto (South Park)

Eteläpuiston rantapolku, 33200 Tampere
Läs mer
sorsapuisto_park_pond (1)

Sorsapuisto Park

Sorsapuisto, Tampere
Läs mer

Läs mer

Hatanpää och Härmälä
Stadsnatur

Hatanpää och Härmälä

Varför inte ta en promenad eller cykla runt parkerna och sjölandskapen?
Läs mer
Hotell för hela familjen
Hotell

Hotell för hela familjen

För barnfamiljer är Tammerfors ett av Finlands främsta resmål med lämplig inkvartering för alla.
Läs mer
Kultur för barnen
För barn

Kultur för barnen

Kultur för barnen
Läs mer
Mat för finsmakaren
Restauranger

Mat för finsmakaren

I Tammerfors kan man njuta av både lokala och internationella smaker.
Läs mer