Julstämning i Tammerfors - Visit Tampere

Julstämning i Tammerfors

04.12.2018

Tammerfors Julmarknad och andra julevenemang

Tammerfors Julmarknad 1.-22.12.2018

Tammerfors Julmarknad fyller Centraltorget med varm och mysig stämning! Det finns över femtio bod som är fyllda med hantverk, design, smycken, godsaker och leksaker från Finland och utomlands. Smaka också på den underbara maten och snacks från caféerna och restaurangerna från området och njut av dagsprogrammet. Julmarknaden är som en annan värld i centrala Tammerfors. Du kan läsa mer om Tammerfors Julmarknad här!  

Stallgårdens Jul 24.11. -23.12.2018

Stallgården Jul firar 20-års jubileum i år! I de vackra trähusen hittar du bod, butiker och ett café med underbara godsaker, varma drycker och nygräddade bakverk. Boden på gården är fyllda med hantverk och design i utmärkt kvalité. Barnen trivs på gårdens karusell och får klappa på djuren i stallet. Du kan läsa mer om Stallgården här!  

Julen i Jyckeberga från om med 1.12. -28.12.2018

Jyckeberga i Särkänniemi välkomnar barnen till att dekorera pepparkakor, att pyssla, leka och sjunga i den vackra miljön som på baserad på Mauri Kunnas barnböcker. Barnen kan också bekanta sig med djuren på området och kanske till och med möta jultomten. Läs mer om Jyckebergas Jul och kolla öppetiderna här!  

Julen i Finlayson 23.11.2018 – 6.1.2019

Upplevelsemässiga julen i Finlayson bjuder på över 40 julevenemang i den stämningsfulla miljön på Finlayson området. Upplev en unik jul tillsammans med områdets företag, museer och kyrkan i Finlayson.  Här hittar du hela evenemanglistan och öppetiderna!  

Julen i Liuttu Bondgård 4.11. – 16.12.2018

Liuttu Bondgård är en traditionell bondgård från 1900-talet och ligger i Teisko området. På bondgården kan du njuta av godsaker i dess atmosfärliga café och köpa julklappar från en vintage butik. Liuttu Bondgård har öppet från 12- 16 på söndagarna i november och från 12 -16 på lördagarna och söndagarna i december. Läs mer här!

 

Julatmosfär med godsaker

Fakta är att de lokala i Tammerfors älskar munkar året om. De bästa munkarna i Tammerfors är gjorda av Pyynikin Näkötorni Café. Du kan köpa dessa från Julmarknaden på Centraltorget eller på deras eget café vid Centraltorget. Du kan även njuta av dessa på deras födelseplats vid Pyynikki Utsiktstorn. Utsiktstornets café har öppet varje dag året om, så hit kan du även komma på julafton om du vill. Du kan även njuta av julatmosfären på andra mysiga caféer! Mer information hittar du här.  

 

Julmarknader

Telakkas Julmarknad 12.12.2018

Telakka anordnar sin traditionella julmarknad den 12:e december. Där finns 26 olika företag och säljare som presenterar sina produkter. Kom och hitta unika julklappar!  

Läs mer

Julbastu i Tammerfors
Bastur

Julbastu i Tammerfors

Världens bastuhuvudstad bjuder på julbastu
Läs mer
Jullunch i Tammerfors
Ät och drick

Jullunch i Tammerfors

Jullunch i Tammerfors
Läs mer