Pubar och Gastropubar i Tammerfors - Visit Tampere

Pubar och Gastropubar i Tammerfors

08.01.2019

Känner du för att utforska Tammerfors pubar och gastropubar? Listan av coola ställen är ganska lång men låt oss hjälpa dig med dina planer. Här är några av de bästa platserna för att besöka!

 

Bästa pubar i Tammerfors

Grundad år 1969 och fortfarande i bruk med det originala namnet, är Salhojankadun pub, Finlands äldsta pub i engelsk stil. Drinklistan består mestadels av exportöl från Europa.

Stadsdelen Tammelas stolthet är den traditionella Pub Pikilinna som har serverat öl i över 20 år. Stället är känd för sin avslappnade atmosfär och förälskelsen i sport, speciellt ishockey.

Paapan Kapakka är en legendarisk jazzpub i hörnet av gatorna Hämeenkatu och Hatanpää. På sommaren, är pubens terrass fullproppad med folk som njuter av utsikten över den livliga gatan och forsen. På vintern, lockar den varma miljön inuti för att fly från kylan.

Tammerfors irländska tillägg O´Connell´s är en hemtrevlig pub precis vid järnvägsstationen. På grund av live spelningar och stand up- kvällar på engelska är atmosfären internationell och ölutbudet mångsidigt.

Huurupiilo är en kultpub i stadsdelen Kaleva, vars ägare Patrick och hans fru Ansku garanterar sina gäster en hemkänsla och välkomnande. Frågesporten och spelningarna tillhör veckoprogrammet.

 

God mat och kalla drycker i gastropubar

Tammerfors äldsta gastropub, Gastropub Soho, erbjuder en traditionell pubmeny och en atmosfär som är en blandning av bra musik och sport. Beläget i centrum, Soho är en hemtrevlig plats att spendera kvällen med vännerna.

Plevna bryggerirestaurang och pub skapar ölkulturen i Finland genom att producera en stor mängd av ölsorter i lokalen. Ölen som du kan smaka på här är t ex. Siperia Stout- Finlands bästa öl året 2015. Denna väldigt mörka och bittra lagern blev även nämnd i Adrian Tierney-Jones bok: 1001 beer You Must Try Before you Die (1001 öl du måste prova innan du dör). Ja, du måste.

Vald till den bästa ölrestaurangen i Finland flera gånger, Gastropub Tuulensuu är en mysig gastropub i belgisk stil och har mängder av ölsorter. Börja provsmakningen med Lindemans Lambic som är tillverkad av ett litet familjedriven bryggeri i Belgien. Tro eller ej, men Tuulensuu är den enda platsen utanför bryggeriet där man kan njuta av denna råa lambic, med sin rena och sura smak.

Teerenpeli ölrestaurang och bryggeris produkter vann guld för det bästa mikrobryggeriet i Finland. Här kommer ölsmakandet kronas av den rökiga lagern Suomi 100 Jubileumsölet. Med andra ord, tillverkades denna öl för att hylla Finlands 100 självständighet och togs in på Alkos (systembolaget) sortiment omedelbart.

Restaurangen Gastropub Nordic är specialiserad på den nordiska dryck- och matkulturen. Bryggeriet tillverkar enkla ölsorter och deras Havu Nordic Ale var den andra av de två ölsorterna som fick Suomi 100 jubileums officiella stämpel.

Restaurang Paja Bar är en tribut till rockmusiken i Tammerfors. De lokala ölen, vissa är tillverkade med ensamrätt för baren, är kombinerade med ett par rockares favoriträtter. Detta är platsen att öppna den världskända Mild Dark Ale (2016), Ruby Jazz Ale. Färgen på ölen kommer från rönnbär (som plockats i Tammerfors regionen!)

Pyynikki Brewhouse är ett restaurangbryggeri som ägs av Pyynikki Hantverksbryggeri och kocken Hans Välimäki. Sortimentet är bred och av kvalité och kvantitet eftersom hantverkbryggeriets alla produkter är tillgängliga i restaurangen.

Public House Huurre drivs i samma lokaler med Kaleva Brewing Company, vilket göt att det finns åtminstone tre olika ”husets öl” tillgängliga.

 

visittampere_salhojankadun_pub

Salhojankadun Pub

Salhojankatu 29, Tampere
Läs mer
visittampere_pub_pikilinna

Pub Pikilinna

Ilmarinkatu 9, Tampere
Läs mer
visittampere_paapan_kapakka

Paapan Kapakka

Koskikatu 9, 33100 Tampere
Läs mer
visittampere_o'connell's

O’Connell’s Irish Bar

Rautatienkatu 24, Tampere
Läs mer
Pipe Smokers International gig in Huurupiilo - Laura Vanzo-2

Huurupiilo

Nyyrikintie 4, Tampere
Läs mer
Visit_Tampere_Friends_and_beers_in_Huurupiilo_Laura_Vanzo

Gastropub Soho

Otavalankatu 12, 33100 Tampere
Läs mer
Visit Tampere_Food on a plate at Gastro Pub Tuulensuu_Laura Vanzo

Gastropub Tuulensuu

Hämeenpuisto 23, 33210 Tampere
Läs mer
visittampere_teerenpeli

Teerenpeli

Hämeenkatu 25, Tampere
Läs mer
Visit_Tampere_Glass_of_beer_in_Tuulensuu_Laura_Vanzo

Gastropub Nordic

Otavalankatu 3, 33100 Tampere
Läs mer
visittampere_paja_bar

Paja Bar

Ratapihankatu 43, Tampere
Läs mer
Visit Tampere Pyynikin Brewhouse Restaurant Laura Vanzo 2

Pyynikin Brewhouse

Verkatehtaankatu 2, Tampere
Läs mer
Visittampere Huurre

Public House Huurre

Sammonkatu 46, Tampere
Läs mer

Läs mer...

En helg i Tammerfors
Aktiviteter

En helg i Tammerfors

En helg i Tammerfors är full med kultur, utsökta maträtter, aktiviteter och evenemang.
Läs mer
Legendariska restauranger
Restauranger

Legendariska restauranger

Här hittar du de legendariska restaurangerna i Tammerfors!
Läs mer