Skridskoåkning i Tammerfors - Visit Tampere

Skridskoåkning i Tammerfors

04.12.2018

Långfärdsskridskoåkning

Långfärdsskridskoåkning har blivit allt mer populärt de senaste åren och det är faktiskt inte så konstigt – att åka skridskor på naturfrusna isbanor i vackert sjöladskap på en solig vinterdag är härligt!

 

Näsijärvi långfärdsskridskobanan

På en vacker vinterdag finns det nog inget som kan slå nordiskt skridskoåkning på sjön Näsijärvi. När isen är tillräckligt tjockt, plöjs en bana på sjön och det finns även möjlighet att äta matsäck i den friska luften. Långfärdsskridskor kan hyras från Hiking Travels shop Bikini Bar.

 

Saarikylät village i Kangasala

Man kan åka skridskor i det idylliska sjölandskapet i Saarikylä village, i Kangasala, som är granne till Tammerfors. Banan är ca tre kilometer lång och kan användas hela vintern. Här kan du åka skridskor som du vill, med din egen stil. Den bästa startpunkten är Saarikylientie 888 och där kan man också hyra redskap.

 

Tohloppi skridskobana

Det finns även möjlighet för långfärdsskridskoåkning på sjön Tohlopinjärvi i stadsdelen Tohloppi i Tammerfors. Eftersom sjön ligger mellan två ås, brukar inte vinden blåsa så mycket och det finns mindre sprickor i isen. Det finns även ett café på platsen som har öppet på lördagar och söndagar under hela skridsskosäsongen.  Här kan man också hyra långfärdsskridsor.

 

Isbanor

Man kan även åka skridskor på olika isbanor och ishallar när de är öppna för allmänheten (t ex på Koulukatu i Pyynikki) och om du är romantisk av dig, kan du ta del av rosettåkningen som anordnas ibland på Eemil Aaltonen parken i stadsdelen Tammela. Hockey Heaven hyr och säljer hockey redskap och damskridskor.

 

Här hittar du alla isbanor i Tammerfors (på finska).