Tammerfors bryggerier - Visit Tampere

Tammerfors bryggerier

13.12.2018

Lokalt bryggda ölsorter har blivit allt mer populära i Finland de senaste åren. De har redan tagit över i restauranger överallt i landet och de bästa av dem har vunnit priser i internationella tävlingar.

 

Koskipanimo | Plevna (grundad 1994)

Tammerfors äldsta bryggeri, Koskipanimo är hjärtat av Plevna Bryggerirestaurang och pub, som är beläget i den historiska Finlayson industriområdet i centrala Tammerfors. Tillsammans med säsongprodukter, tillverkar bryggeriet nästan tjugo olika ölsorter och cider mm. inklusive den prisbelönade Siperia Stout och Weizenbock. Deras produkter säljs även på bryggeriets systerföretag, Oluthuone Panimomestari nära Tammerfors järnvägsstation.

 

Nokian Panimo (1991)

Startades som en protest för stängningen av den traditionella och lokalt viktiga Pyynikki bryggeriet, Nokian Panimo, ligger i staden Nokia, nära Tammerfors och är nu ett av Finlands ledande medelstora bryggerier. Deras öl, cider och drickor kan man köpa på mataffärer nästan överallt i Finland. Bra början på produktlinjen är de prisbelönta Keisari 66, American Pale Ale och Keisari Elowehnä.

 

Pyynikki Hantverksbryggeri

Ett ambitiöst hantverksbryggeri med mer än 1,000 privata ägare, Pyynikki Hantverksbryggeri har redan fått internationellt kännedom med sina produkter: deras Ruby Jazz Ale vann en kategori i World Beer Award 2016 och deras Black IPA har valts till Finlands bästa mörka lagern flera gånger. Du kan se vart du kan hitta deras produkter med den händiga kartan över försäljare.

 

Kaleva Bryggerikompaniet (2016)

Ett mikrobryggeri som ligger i den trendiga stadsdelen Kaleva i Tammerfors, delar ägarskapet och lokalerna med systerföretaget Gastropub Huurre. Kaleva Bryggerikompaniets produkter kan man testa även på andra lokala ölrestauranger.

 

Nordic Bryggeri (2016)

Med sina rötter i den lokala gastropub-imperiet, bryggeriet Nordic tillverkar enkla ölsorter av kvalité för lite mer konservativ smak. Det lättaste sättet att prova på dessa produkter är att gå till den närmaste gastropuben.

 

Brewcats | Sideshow Bryggeri (2015)

Tammerfors gypsybryggeri tog staden med storm med sin käcka marknadsföring och personal som bara består av tjejer. Företaget drivs under Sideshow Bryggeriet och produktkonceptet förs till liv genom att använda hyrkapacitet av andra bryggerier.

 

Sori Bryggeri

En ”gruppfinansierad nomadbryggeri”, Sori är en konstig fågel bland den Finska bryggerivärlden. Även om företaget har sina rötter i stadsdelen Sori i Tammerfors, tillverkas produkterna i Tallinn, Estland, för att komma undan den Finska byrokratin. Soris produkter finns på Alko (systembolaget) och valda restauranger.

 

Olutpaja (2009)

Beläget i Pälkänä, 40 km sydöst från Tammerfors, Olutpajas produkter kan köpas på den magnifika Rönnvik vingård.

 

Hopping Brewsters (2014)

Beläget i Akaa, 40 km syd från Tammerfors, har Hopping Brewsters redan blivit känd med sin prisbelönta Warthog IPA. Den närmaste försäljaren hittar du med den händiga ölkartan.

 

Finlandia Sahti (1992)

Den enda kommersiella tillverkaren av sahti (ofiltrerad öl) är Finlandia Sahti, som driver en affär och restaurang i Putaja, Sastamala.

 

Teerenpeli (1995)

Det rätta sättet att njuta av Teerenpelis öl- och whiskey sorter från Lahti, är i deras egen restaurang på Hämeenkatu.

Lisää luettavaa

En helg i Tammerfors
Aktiviteter

En helg i Tammerfors

En helg i Tammerfors är full med kultur, utsökta maträtter, aktiviteter och evenemang.
Läs mer
Tammerfors bryggerier
Ät och drick

Tammerfors bryggerier

I Tammerfors kan man tillverka öl! Bryggerierna är redan världskända.
Läs mer
Ölrundtur i Tammerfors
Ät och drick

Ölrundtur i Tammerfors

Bekanta dig med Tammerfors ölutbud!
Läs mer
Tammerfors är en ölstad
Hungry for Tampere

Tammerfors är en ölstad

Stark, original attityd och hög kvalité gör Tammerfors till en av Finlands bästa ölstäder.
Läs mer