Tammerfors hemligheter - Visit Tampere

Tammerfors hemligheter

11.12.2018

Tammerfors upplevelsen förblir ganska ytlig om du inte avviker från huvudgatan Hämeenkatu. Vi har en del lokala hemligheter som du inte får missa!

Tammerfors är en kompakt och gåvänlig stad. De lokala älskar sin stad och trivs i de små caféerna, naturen och konstgallerierna. Turisterna har inte tagit över staden och du möter lokalbefolkning vart du än går. Här får du rekommendationer för att hitta den genuina Tammerfors:

 

Vandra i skogen

Den mest turistlika saken du kan göra i Tammerfors är att äta munkar, det spelar ingen roll om det är på Pyynikki utsiktstorns café eller deras café vid Centraltorget. Om du vill uppleva något alldeles nytt, stanna inte i caféet för att njuta av den finska delikatessen – gå i skogen. Följ den breda skogsstigen från utsiktstornets terrass mot Pispala och njut av kaffe med munk från klippan. Finns det något mer romantiskt än att ta en klunk av kaffet medan du tittar på utsikten som öppnar sig över sjön Pyhäjärvi? På sommartiden är detta även ett perfekt ställe för att dricka vin eller lokalt bryggt öl.

Lokalbefolkningen älskar stigen och gångvägen runt sjön Suolijärvi i Hervanta! Gå av bussen vid gatan Teekkarinkatu och du är precis vid stranden. Därifrån du kan följa stigen runt sjön och glömma bort hela världen. Njut tystnaden i lugn och ro!

 

När du blir hungrig

Dessa är platser som du bara hör från lokalbefolkningen. Ett par ligger en bit bort från staden men de är verkligen värda att besöka!

Wanha Tappi serverar smarriga burgare i mitten av det idylliska trähusområdet i Nekala. Deras Hippieburgare smakar inte bara för vegetarianer! Det finns också wings på menyn och det är en specialitet i Tammerfors som du kommer att märka. Deli 1909 & Wine Bar erbjuder smaskiga tapas och vin kombinationer i en atmosfär som inte kan jämföras. Zeytuuns moderna etniska kök består av meses, sallader och fyllda pitabröd som passar även för vegetarianer.

Alla som tycker om sötsaker, har Tammerfors vissa gömställen som du kanske inte märker när du går omkring. Stallgårdens Café har nybakade godsaker som man inte kan stå ifrån i en romantisk miljö från det förflutna. Bar Piilo är Tammelas mest komfortabla, lugna och mjukaste vardagsrum för alla! Förutom bakverk och maträtter kan du läsa en bok från hyllan eller spela sällskapspel med dina vänner. Café-konditoriet Maris godsaker i Nekalas trähusområde lockar folk även långt ifrån med sina självgjorda baguetter och bakverk. De låga priserna är bara ett plus!

 

Är du törstig?

Om du letar efter något roligt för kvällen, men kanske lite annorlunda, har du kommit till rätt stad. Våra favoriter är Kulturhuset Telakka och kultbaren Huurupiilo. Telakka är en atmosfärisk bar där många artister samlas ihop. Njut av live musik och varva ner! Huurupiilo har några av de hetaste spelningarna i staden!

Tammerfors har en imponerande mängd av bryggerier i staden. De bästa platserna att njuta av tillbudet och krogmat är t ex. Bryggerirestaurangen Plevna och Gastropub Tuulensuu!

 

Lite mer unikt, lite mer lokalt

Vill du se på film? Istället för att gå på en vanlig stor bio, prova på en liten och lokal! Niagara bio hittar du i Kehräsaari. Vid bion ligger också en till lokal hemlighet, Arthouse Cafe Kehräsaari, där man kan dricka ett glas vin före eller efter filmupplevelsen!

Om du vill shoppa istället, kan du välja en av Tammerfors shopping center eller handla på design-butikerna i centrum. Med kartan Design on Tampere kan du säkert hitta något till din garderob eller hemmet!

Visittampere Photographing Pyynikki Tower

Pyynikki Observation Tower and Café

Näkötornintie 67, 33230 Tampere
Läs mer
Visit Tampere Tiiliholvi Restaurant Kitchen Cooking Meat Laura Vanzo

Restaurant Wanha Tappi

Jokipohjantie 18, Tampere
Läs mer
visittampere_zeytuun

Zeytuun

Tuomiokirkonkatu 21, 33100 Tampere
Läs mer
Tallipihan Suklaapuoti - Christmas - Laura Vanzo-9

Tallipiha Stable Yards

Kuninkaankatu 4b, 33210 Tampere
Läs mer
Pipe Smokers International gig in Huurupiilo - Laura Vanzo-2

Huurupiilo

Nyyrikintie 4, Tampere
Läs mer
Visittampere Telakka

Restaurant Telakka

Tullikamarin aukio 3, 33100 Tampere
Läs mer
Visit Tampere_Food on a plate at Gastro Pub Tuulensuu_Laura Vanzo

Gastropub Tuulensuu

Hämeenpuisto 23, 33210 Tampere
Läs mer
Visit Tampere Ratina Shopping Centre Sign Laura Vanzo

Ratina Shopping Centre

Ratinan Kauppakeskus, Vuolteenkatu, Tampere
Läs mer
Visit Tampere Koskikeskus Shopping Center Outside Laura Vanzo

Koskikeskus

Koskikeskus, Hatanpään valtatie, Tampere
Läs mer
Visit Tampere Tullintori Shopping Center Laura Vanzo

Tullintori shopping centre

Tullintori, Tullikatu, Tampere
Läs mer

Läs mer

Vad gör man om det regnar?
Aktiviteter

Vad gör man om det regnar?

Även om landskapet i Tammerfors är i en klass för sig, finns det också mycket att göra inomhus!
Läs mer
Tammerfors museer
Museer

Tammerfors museer

Tammerfors är känd för sina mångsidiga museer som erbjuder upplevelser för hela familjen.
Läs mer
Top 5 Konstgallerier
Konst

Top 5 Konstgallerier

Gallerierna ställer ut modern konst från Finalnd och utomlands.
Läs mer