Top 10 utomhusaktiviteter för hela familjen - Visit Tampere

Top 10 utomhusaktiviteter för hela familjen

26.06.2018

Vid fint väder är det roligt att vara ute! I Tammerfors finns flera friluftsbesöksmål för hela familjen. Av dessa har vi sammanställt en Top 10-lista. Det finns aktiviteter och besöksmål för alla åldrar och utövare av alla grenar, och vid dessa besöksmål kan vi garantera att också föräldrarna trivs!

1. Lekparkerna

För familjens minsta erbjuder Tammerfors många olika slags parker. Sagoparken Tiitiäisen Satupuisto är en temalekplats som baserar sig på Kirsi Kunnas bok Tiitiäisen satupuu. I parken kombineras aktiviteter med konst. Pikku Kakkonen-parken i parken Koskipuisto passar även för äldre barn. I den förnyade parken finns en ordentlig äventyrsbana med klätterställningar och temalekplatser. Emil Aaltonens park ligger en bit från centrum, vid kanten av torget Tammelantori. Lekplatsen ligger intill en stor park och är ett utmärkt besöksmål där man kan tillbringa hela dagen. Från Emil Aaltonens park kan du gå på lunch till Tammelantori eller njuta av en kopp kaffe på kattcaféet Purnauskis!

2. Flowpark Varala

Sitter du för mycket inom fyra väggar? Domnar din rumpa vid pulpeten eller på kontorsstolen under dagarna? Skulle du vilja glömma dina vardagsbekymmer för en stund och känna dig fri som en fågel? Oberoende om du känner dig som Tarzan eller Jane är Flowpark Varala en plats just för dig. I parken finns höga linbanor med bland annat gungande stigar, lianhopp, gungor och vajerglidningar. Flowparken riktar sig till äventyrslystna i alla åldrar från 7 år och uppåt. Utmaningar finns både för nybörjare och mera erfarna klättrare! Äventyrsparken Flowpark Varala ligger mitt i idrottsinstitutet Varalan Urheiluopistos område och den har titulerats Finlands vackraste Flowpark tack vare landskapet vid sjön Pyhäjärvi.

3. Viikinsaari

Hoppa på båten vid Laukontori och tillbringa en sommardag på ön Viikinsaari! Den grönskande ön Viikinsaari ute på sjön Pyhäjärvi ligger endast 20 minuters båtväg från Tammerfors centrum. Båtarna avgår från Laukontori varje heltimme. Tillbaka till Laukontori går båtarna varje halvt klockslag. På ön finns en naturstig, en kiosk, en restaurang, en badstrand, en bastu, en eldplats, en dansbana och till med ett kapell och en sommarteater.

4. Parken Sorsapuisto

Parken Sorsapuisto är ett besöksmål för hela familjen året runt men är finast under sommaren. I Sorsapuisto finns en glasskiosk och en lekplats, fåglar och stadens bästa picknickplatser. Här kan du utöva parkyoga, ligga och sola, leka eller bara gå runt och titta. I Sorsapuisto händer det alltid något.

5. Minigolf och munkarna

Minigolfa på Ratagolf längs gatan Koulukatu! Detta besöksmål kan du kombinera med till exempel en promenad till Pyynikki utsiktstorn där du kan smaka på de goda munkarna. Minigolfbanan ligger nämligen på en solig plats nära sjön Pyhäjärvi i Pyynikki.

6. Trafikpark

Barnens trafikpark är en lekpark för barn i Kaleva. I trafikparken kan 6–10-åriga barn lära sig trafikregler och trafikbeteende under skolornas sommarlov.

7. Iso-Vilunen aktivitetsområdet

I maj 2016 öppnades Finlands första Trialpark i Iso-Vilusen puisto i Tammerfors! Parken är öppen för alla intresserade. Trialparken är en del av aktivitetsområdet för nya grenar i Iso-Vilunen. I parken finns bland annat en skejtpark och en BMX-bana. Iso-Vilunens skejtpark betjänar alla skejtare, både amatörer och mer erfarna.

8. Badsträndarna

Badstränderna i området för Tammerfors centrum är förvånansvärt stora och det är inte konstigt att de är så populära. Det finns också aktiviteter på alla stränder, till exempel bastu, paddelsurfing och paddling. Pyynikki badstrand ligger i det natursköna Pyynikkiområdet. På badstranden finns också en kiosk och lekutrustning, på samma sätt som på Rauhaniemi badstrand. Rauhanniemi Kansankylpylä är ett av Tammerfors mest traditionella allmänna bastur. Här kan du tillbringa kvällen med att bada bastu i det härliga landskapet vid sjön Näsijärvi. Tahmela badstrand ligger en bit utanför centrum, strax intill Pispala, och erbjuder ett lugnare alternativ för de som vill ha lugn och ro. Det finns toaletter på alla stränder.

9. Ta sig ner längs ett rep från Pyynikki utsiktstorn

Har du beundrat landskapet tryggt innanför räcket uppe i Pyynikki utsiktstorn? Tänk om du skulle klättra över räcket nästa gång och uppleva garanterad hjärtklappning och adrenalinkickar? Att ta sig ner längs ett rep från Pyynikki utsiktstorn passar också för yngre personer, Kelo & Kallio Adventures erbjuder nämligen professionell handledning och ordentlig utrustning. Kolla tidsschemat i vårt veckoprogram!

10. Veckoprogrammet för säsongens aktiviteter

Veckoprogrammet för säsongens aktiviteter erbjuder något att göra nästan varje dag!

Visit Tampere Father And Son Laura Vanzo

Näsinpuisto Park and Playground

Näsinpuisto, 33100 Tampere
Läs mer
pikkukakkosenpuisto

Pikku Kakkonen playground

Koskipuisto, 33100 Tampere
Läs mer
Visittampere Children Having Fun

Emil Aaltonen playground

Emil Aaltosen puisto, Tampere
Läs mer
Visit_Tampere_Flowpark_Laura_Vanzo-11

Flowpark Varala

Varalankatu 36, Tampere
Läs mer
Visittampere Tammerkoski Boat At Viikinsaari Laura Vanzo

Viikinsaari

Viikinsaari, Tampere
Läs mer
Visit_Tampere_Laukontori_harbour_view_from_Hopealinjat_boat_Laura_Vanzo

Finnish Silverline

Laukontori, Tampere
Läs mer
sorsapuisto_park_pond (1)

Sorsapuisto Park

Sorsapuisto, Tampere
Läs mer
Visit_Tampere_Woman_at_Pyynikki_Minigolf_Laura_Vanzo

Koulukatu Minigolf

Koulukadun ratagolf, Koulukatu, Tampere
Läs mer
Visittampere Photographing Pyynikki Tower

Pyynikki Observation Tower and Café

Näkötornintie 67, 33230 Tampere
Läs mer
visittampere_lasten_liikennepuisto

Childrens’ Traffic Park

Joukahaisenkatu 10, 33540 Tampere
Läs mer
Visit_Tampere_skateboarding_Laura_Vanzo

Iso-Vilunen skate park

Vilusen puistokatu 19, Tampere
Läs mer
Visit_Tampere_Family_time_at_Pyynikki_beach_Laura_Vanzo

Pyynikki public beach

Pyynikin uimaranta, Tampere
Läs mer
Visit_Tampere_Children_at_Rauhaniemi_sauna_Laura_Vanzo

Rauhaniemi public sauna

Rauhaniementie 29, 33180 Tampere
Läs mer
Visit_Tampere_Father_and_son_holding_hands_near_Näsijärvi_lake_in_Summer_Laura_Vanzo

Tahmela swimming beach

Tahmelan Uimaranta, Tahmelankatu, Tampere
Läs mer
Visit_Tampere_Man_climbing_down_Pyynikki_tower_Laura_Vanzo

Abseiling from Pyynikki observation tower

Näkötornintie 20, 33230 Tampere
Läs mer

Läs mer

Hotell för hela familjen
Hotell

Hotell för hela familjen

För barnfamiljer är Tammerfors ett av Finlands främsta resmål med lämplig inkvartering för alla.
Läs mer
Världens enda Muminmuseum
Museer

Världens enda Muminmuseum

Världens enda Muminmuseum visar en stor del av de verk som Tove Jansson donerade till Tammerfors.
Läs mer
Kultur för barnen
För barn

Kultur för barnen

Kultur för barnen
Läs mer