Världens enda Muminmuseum - Visit Tampere

Världens enda Muminmuseum

25.06.2018

Världens enda Muminmuseum öppnades i Tammerforshuset 17.6.2017. På museet visas en stor del av de verk som Tove Jansson donerade till Tammerfors stad. Av de nästan 2000 konstverk, teckningar och 3D-tablåer som förvaltas av Tammerfors konstmuseum visas som bäst 400 konstverk och teckningar samt 35–40 olika 3D-tablåer. Muminmuseet erbjuder bestående utrymmen för Tove Janssons ursprungliga Muminkonst och är en interaktiv upplevelse som passar både för barn och för vuxna. Museiupplevelsen kompletteras av en restaurang, ett läsbibliotek och en butik.

Biljetter till Muminmuseet:

12 €/vuxna, 6 €/barn 3–17 år

familjebiljett 30 €/2 vuxna + 2–4 barn

Muminmuseets läsbibliotek

Muminmuseets eget läsbibliotek finns i Tammerforshusets aula. I läsbiblioteket kan man sätta sig ner och läsa muminböcker på över 20 olika språk. I samlingen finns också verkliga skatter från årens lopp. Du kan besöka biblioteket när som helst under Tammerforshusets öppettider.

Skicka ett vykort med Muminmuseets egen poststämpel

I Tammerforshusets Shop säljs produkter med anknytning till utställningen i Muminmuseet. Muminmuseets egna produkter, såsom kaffe, te, vykort, postrar och choklad säljs ingen annanstans. I sortimentet ingår också muminböckerna som skrivits och illustrerats av Tove Jansson, Tammerforsprodukter och klassikerprodukter (Iittala, Finlayson, Marimekko) och handgjorda produkter från finländska formgivare. I butiken säljs också Tammerfors Filharmonikers produkter och skivor. Vykort som skickas från Tammerforshuset förses med muminfrimärken och Muminmuseets egen poststämpel. Butiken är öppen varje dag.

Visit_Tampere_Moomin_in_Moomin_Museum_Laura_Vanzo

Moomin Museum

Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere
Läs mer
Tuhto - Tampere Talo - Laura Vanzo-27

Restaurant Tuhto

Tampere-talo, Yliopistonkatu, Tampere
Läs mer

Läs mer

Tammerfors museer
Museer

Tammerfors museer

Tammerfors är känd för sina mångsidiga museer som erbjuder upplevelser för hela familjen.
Läs mer
Tammerfors för kulturälskare
Stad och kultur

Tammerfors för kulturälskare

Tammerfors erbjuder upplevelser för alla kulturälskare året om.
Läs mer
Vad gör man om det regnar?
Aktiviteter

Vad gör man om det regnar?

Även om landskapet i Tammerfors är i en klass för sig, finns det också mycket att göra inomhus!
Läs mer