Grupper och guidade turer - Visit Tampere

Bussturer, guidade promenader, turer till områden runt omkring, besök till särskilda platser. Skrädsydda enligt dina önskemål, också med taxi eller minibuss. Lär dig om Tammerfors historia, arkitektur, sevärdheter, museum… De professionella och trevliga Tammerfors guiderna välkomnar er att bekanta er med den vackra staden året runt!

Turerna är tillgängliga på kinesiska, engelska, finska, franska, tyska, italienska, japanska, litauiska, norska, polska, ryska, spanska och svenska.

Turerna faktureras timvis. Även guidade stadsvandringar anordnas (max. 25 personer/guide)

 

Guidningspriser i Tammerfors 2018

 

Välj ett tema för din guidade tur!

Letar du efter en guidad tur med din grupp under vistelsen i Tammerfors? Här får du tips om olika teman du kan välja ifrån! Du kan alltid be om en skräddarsytt tur också.

 

Tammerfors i nötskal

Denna guidade busstur visar dig Tammerfors i nötskal: de mest vackraste landskapen och de mest intressanta sevärdheterna. Du kommer att bekanta dig med nationallandkapet runt Tammerfors fors, stränderna av båda sjöarna Näsijärvi och Pyhäjärvi, åsen i Pyynikki och Pispala och rundtur i Amuri, Tammela och Kaleva. Under resan besöker vi en av dessa Domkyrkan designad av Lars Sonck, den moderna kyrkan i Kaleva, designad av Reima Pietilä, huvudbiblioteket Metso eller den största konsert- och kongresshallen i Norden, Tammerforshuset. Turens längd: 1,5 timme.

 

En guidad promenad till Hatanpää arboretum

Denna guidade sommar turen tar dig på en promenad till det blomstrande arboretum och rosträdgården vid sjön Pyhäjärvi, på Hatanpää herrgårds mark. Rosorna står i full blom mellan juli och augusti. Tips! Efter turen kan du stanna på det fina sommar caféet eller ta en dopp i sjön. Turens längd: 1,5 timme.

 

En guidad promenad till Pispala-Pyynikki området

Besök det unika trädhusområdet i Pispala. Beundra det vackra landskapet av två sjöar på den högsta punkten på Pispala åsen. Promenaden fortsätter genom den skyddade skogen i Pyynikki, en av våra populäraste besöksmål året om. Promenaden startar vid Pispala skolan, Pispalanharju 47 och slutar vid utsiktstornet i Pyynikki, där du kan belöna sig med en kopp kaffe och de godaste munkarna i Finland! Turens längd: 1,5 timme.

 

Finlayson området

Lär dig om den färgrika historien om Finlaysons bomulls industri. Medan flickorna jobbade i fabriken och tillverkade tyg, odlade ägaren med sin familj ananas och umgicks med kejsaren. Hör om födelsen av den första finska industri staden och se de röda tegelbyggnaderna som används även idag. Turens längd: 1,5 timme.

 

Allt började med strömmen i Tammerfors…

Industribyggnaderna med sina skorsten är fortfarande en viktig del av Tammerfors landskap, även om de har en modern vibration idag. Forsen var orsaken till att staden grundades, med sin möjlighet att använda vattenkraft för industriell utveckling. Gustav III grundade staden år 1779 efter att ha blivit imponerad av forsens vy och så började byggandet av staden med industrier och skorstenar. Även om den industriella tillverkningen slutade mellan 1970-90, används de röda tegel byggnaderna även idag för modern företag verksamhet. Turen tar dig genom Kehräsaari och dess små hantverksbutiker, den 100 år gamla saluhallen, centraltorget, nationallandskapet over Tammerkoski fors och till strömmen så klart. Turens längd: 1,5 timme.

 

För mer information, kontakta opasvaraukset (at) tampere.fi eller ring +358 41 730 2422.

Explore more

Grupper och guidade turer
Besöksmål och guidade turer

Grupper och guidade turer

Boka en guidetur- det är alltid lönsamt!
Läs mer
En dag i Tammerfors
Stad och kultur

En dag i Tammerfors

Du kan uppleva mycket även om du besöker Tammerfors bara för en dag!
Läs mer
Tammerfors broschyrer och kartor
Information

Tammerfors broschyrer och kartor

Här hittar du broschyrer och kartor över Tammerfors.
Läs mer