Tampere-Pirkkala lentoasema - Visit Tampere

Tampere-Pirkkala lentoasema

Tampereen lentoasema, virallisesti Tampere-Pirkkala lentoasema, on Suomen toiseksi kansainvälisin lentokenttä. Matkustajamäärissä Tampereen lentoasema on Suomen neljänneksi suurin.

Lentoasema sijaitsee Pirkkalan kunnassa noin 17 km päässä Tampereen keskustasta hyvien liikenneyhteyksien varrella niin lännestä kuin pohjoisesta saapuville. Tampereelta on säännölliset päivittäiset lentoyhteydet Tukholmaan ja Helsinkiin, useina päivinä viikossa Riikaan ja Unkarin Budapestiin. Tampere-Pirkkala onkin alueen elinkeinoelämälle tärkeä yhteyspiste Eurooppaan. Tampereen lentoasema on yhteistoimintakenttä, joka palvelee niin siviili-ilmailun kaupallista lentoliikennettä kuin myös Suomen Puolustusvoimia. Lentoasemaa operoi Finavia.

Lentojen aikataulut

Saapuvat lennot
Lähtevät lennot
Bussit
Lentoasema T1 - Tampereen rautatieasema
Tampereen rautatieasema - Lentoasema T1
Junat
Tampereen rautatieasemalle saapuvat junat
Tampereen rautatieasemalta lähtevät junat

Terminaalit

Tampere-Pirkkalassa on käytössä kaksi matkustajaterminaalia:

Terminaali 1: Pääterminaali
Lentoyhtiöt: SAS ja Finnair
Aukiolo: ma-pe 03.00-01.30, la 03.00-18.00, su 04.30-01.30.

Terminaali 2
Lentoyhtiöt: Ryanair
Aukiolo: Terminaali avataan noin 2 tuntia ennen lennon lähtöä.

 

Tampereelta operoivat lentoyhtiöt

Tampere-Pirkkalan lentoasemalta säännöllistä liikennettä harjoittavat tällä hetkellä perinteiset reittiverkostoyhtiöt Scandinavia Airlines eli SAS ja Finnair sekä airBaltic ja halpalentoyhtiö Ryanair (Bremeniin vain kesäkaudella).

Näiden yhtiöiden lisäksi lomalentoja lentää useampi lentoyhtiö, joista tutuimpia asiakkaille ovat Lomamatkojen Primera, TUI Nordic sekä yksittäisiä lentoja lentävä JetTime, Enter Air ja Small Planet.

Kuljetukset lentokentälle

Tampere-Pirkkalan lentoasemalle pääsee kätevästi niin bussilla, taksilla kuin autolla.

Lentoaseman kehittäminen

Tampereen kaupunkiseutu ja Pirkanmaa ovat yhdistäneet voimansa kehittääkseen Tampere-Pirkkalan lentoasemasta koko keskisen ja läntisen Suomen oma kansainvälinen lentoasema. Lentoliikenteen kehitysohjelman tavoitteena on mahdollistaa sujuva ja nopea matkustus suoraan kotikentältä Tampereelta Eurooppaan. Alueen elinkeinoelämälle elintärkeä lentoasema halutaankin alueen toimesta profiloida strategisesti lentoasemaksi, joka yhdistää Suomen ja Euroopan toisiinsa vaivattomasti hyvien ja toimivien lentoyhteyksien kautta.

Lue lisää