Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Tampere-Pirkkala lentoasema

Tampereen lentoasema, virallisesti Tampere-Pirkkala lentoasema, on Suomen toiseksi kansainvälisin lentokenttä. 

Lentoasema sijaitsee Pirkkalan kunnassa noin 17 km päässä Tampereen keskustasta hyvien liikenneyhteyksien varrella niin lännestä kuin pohjoisesta saapuville. Tampereelta lennetään kahdesti viikossa  Riikaan ja Lontooseen ja toukokuusta alkaen kolmesti viikossa Frankfurtiin, Kööpenhaminaan, Müncheniin ja Osloon sekä kahdesti viikossa Málagaan ja Rodokselle. Suorat lomalennot vievät Kanarian saarille. Talvikaudella liikennöivät säännölliset lentoyhteydet Tukholmaan ja Helsinkiin.

Tampere-Pirkkala on alueen elinkeinoelämälle tärkeä yhteyspiste Eurooppaan. Tampereen lentoasema on yhteistoimintakenttä, joka palvelee niin siviili-ilmailun kaupallista lentoliikennettä kuin myös Suomen Puolustusvoimia. Lentoasemaa operoi Finavia.

Terminaalit

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on kaksi terminaalia.
Terminaali 1:n kautta lennetään kaikki charter-lennot sekä lentoyhtiöiden reittilennot. Terminaali 2:n kautta lennetään Ryanairin lennot.

Terminaali 1: Pääterminaali
Lentoyhtiöt: SAS, Finnair, airBaltic
Aukiolo: 6.30-23

Terminaali 2
Lentoyhtiöt: Ryanair
Aukiolo: Terminaali avataan noin 2 tuntia ennen lennon lähtöä.

 

Tampereelta operoivat lentoyhtiöt

Tampere-Pirkkalan lentoasemalta säännöllistä liikennettä harjoittavat tällä hetkellä perinteiset reittiverkostoyhtiöt Scandinavia Airlines eli SAS ja Finnair sekä airBaltic ja halpalentoyhtiö Ryanair.

Näiden yhtiöiden lisäksi lomalentoja lentää useampi lentoyhtiö, joista tutuin asiakkaille on TUI Fly Nordic.

Matkanjärjestäjistä mm. MatkapojatTUI sekä Ikaalisten Matkatoimisto järjestävät lomamatkoja Tampereelta lentäen.

Lentoaseman kehittäminen

Tampereen kaupunkiseutu ja Pirkanmaa ovat yhdistäneet voimansa kehittääkseen Tampere-Pirkkalan lentoasemasta koko keskisen ja läntisen Suomen oman kansainvälisen lentoaseman. Lentoliikenteen kehitysohjelman tavoitteena on mahdollistaa sujuva ja nopea matkustus suoraan kotikentältä Tampereelta Eurooppaan. Alueen elinkeinoelämälle elintärkeä lentoasema halutaankin alueen toimesta profiloida strategisesti lentoasemaksi, joka yhdistää Suomen ja Euroopan toisiinsa vaivattomasti hyvien ja toimivien lentoyhteyksien avulla.