Siirry sisältöön

19. Tampereen kitarafestivaalilla on luvassa jälleen kansainvälinen ja värikäs konserttien sarja. Monet artistivieraista konsertoivat ja vierailevat Suomessa ensimmäistä kertaa. Konsertteja ja pääsymaksuttomia oheistapahtumia järjestetään 7.-10.6. Tampereella sekä ympäristökunnissa Nokialla ja Pirkkalassa.

Festivaalin pääartisteihin lukeutuva Raphaella Smits Belgiasta soittaa latinalaisamerikkalaista musiikkia uudelta levyltään Che Argentina. Smits on kansainvälisesti tunnustettu kahdeksankielisen kitaran taitaja. Kroatialainen Petrit Çeku esittää puolestaan kaikki Johann Sebastian Bachin sellosarjat. Perinteistä espanjalaista kitaraohjelmistoa kuullaan espanjalaiskitaristi Isabel Martínezin tulkitsemana. Nuorempaa eturivin kitaristipolvea festivaalilla edustaa italialainen Cristina Galietto, jonka konsertti pohjautuu italialaiselle musiikille.

Luvassa on muutakin kuin soolokitaraa: cembalisti Assi Karttunen ja kitaristi Rody van Gemert esittävät mielenkiintoisen sooloista ja duoista koostuvan kokonaisuuden. Menojalan vipattamaan laittaa puolestaan Olli Soikkeli Trio. Jukka Iisakkila & Grand Flexible Band esittää Iisakkilan tuoreita sävellyksiä.

– Ke 7.6. Isabel Martínez (ESP)

– Ke 7.6. Cristina Galietto (ITA)

– To 8.6. Isabel Martínez (ESP)

– To 8.6. Assi Karttunen & Rody van Gemert (FIN)

– Pe 9.6. Raphaella Smits (BEL)

– Pe 9.6. Olli Soikkeli Trio (FIN)

– La 10.6. Petrit Çeku (CRO)

– La 10.6. Jukka Iisakkila & Grand Flexible Band (FIN)

Katso lisää