Siirry sisältöön

Tampeen kitarafestivaali on vuosittain järjestettävä akustiseen kitaraan keskittyvä tapahtuma. 18. Tampere Guitar Festival järjestetään Tampereella 8.-11.6.2022. Tarjolla on konsertteja, kitarakursseja ja ilmaisluentoja. Lipunmyynti ja kursseille ilmoittautuminen ovat nyt avoinna.

Tampereelle saapuu kesäkuussa monia mielenkiintoisia artisteja, kuten Suomen ensivierailut tekevät italialainen Carlo Marchione ja ruotsalainen Jacob Kellermann

Carlo Marchione on yksi arvostetuimpia klassisia kitaristeja ja on tämän hetken kysytyimpiä opettajia. Hänet tunnetaan myös loistavana sovittajana. Hänen konsertissaan kuullaan muun muassa Telemannin, Schumannin ja Schubertin musiikkia, kitaralle sovitettuna. Jacob Kellermann tekee todella nousukiitoista uraa ja edustaa monipuolisuudellaan uutta säkenöivää kitaristipolvea. Konsertissaan hän soittaa yhdessä alttoviulisti Göran Fröstin kanssa. Konsertissa kuullaan muun muassa Suomen ensiesitys Tommy Haglundin Julian Breamin muistolle sävelletystä soolokitarateoksesta Beyond Farewell. Sekä Marchione että Kellermann myös luennoivat ja pitävät kitaransoiton mestarikursseja vierailunsa aikana.

G-Livelabin klubikonsertissa esiintyy Jukka Orma, joka on soittanut muun muassa Sielun Veljissä ja Hassisen koneessa. Yhtyeensä kanssa hän soittaa uusia versioita tunnetuista suomalaisista tangoista viime joulukuussa julkaistulta Argentiinan Pusta -levyltään.

Katso lisää