Siirry sisältöön
Kartta

Tapahtumassa näytetään abstrakti videoteos livemusiikilla säestettynä.

Musiikista vastaa Aavakaiku-yhtye. Tunnelmallisessa ja pääosin improvisoidussa esityksessä Mari ja Turkka soittavat videoteoksen yhteydessä, vieden yleisön matkalle alitajunnan maailmaan. Kosketinsoitinten ja saksofonin luoman akustisen äänimaailman sävyjä muokataan erilaisten efektien ja elektronisten laitteiden kautta, jolloin syntyy rikkaita, mielikuvitusta kutkuttavia äänimaisemia. Videon kuvasto sisältää tuttuja maisemia, mutta kuvaustekniikan ansiosta ne muuntuvat abstrakteihin muotoihin, antaen tilaa katsojan tulkinnalle.

Äänikuvia (2) sai ensiesityksensä 5. syyskuuta 2023 Kulttuuritalo Laikun Musiikkisalissa. Niagaran idyllinen sali pehmeine tuoleineen tarjoavat yleisölle mahdollisuuden nauttia äänen ja kuvan lumoavasta kokonaisuudesta mukavasti istuen.

Mari Martikainen – Saksofonit, huilut, efektit
Turkka Vuorinen – Kosketinsoittimet, elektroniikka, videotaide

Mari ja Turkka ovat kokeneita improvisoidun äänitaiteen esittäjiä, jotka ovat esiintyneet useasti mm. Sara Hildénin taidemuseolla ja Kulttuuritalo Laikussa sekä soittaneet monia äänitaide-esityksiä Suhina Kollektiivin jäseninä. Mari on aktiivinen muusikko, joka vaikuttaa useissa kokoonpanoissa live- ja studiomuusikkona. Turkka on äänityön ammattilainen, joka työskentelee äänisuunnittelijana ja säveltäjänä tv-tuotannoissa.

Alennusryhmien (eläkeläiset, opiskelijat yms.) myydään ainostaan Niagaran kassalta.