Siirry sisältöön

ACCESS Tampere Next Generation Culture Festival on kansainvälinen tapahtumakokonaisuus, jonka ohjelmisto ja teemat on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä nuorista aikuista koostuvan tiimin kanssa. Ohjelmisto sisältää konsertteja klassisesta kevyempään, tanssiesityksiä, tanssi- ja musiikkityöpajoja, kulttuuriexpon, taidenäyttelyn sekä mielenkiintoisia ammattilaisten projektiesittelyjä Suomesta ja maailmalta. Festivaali tarjoaa loistavan foorumin verkostoitumiseen, ideoiden vaihtoon ja uusien yhteistyöprojektien kehittämiseen. Tapahtuman saavutettavuus ja esteettömyys on otettu vakavasti ja tapahtumalle on luotu turvallisen tapahtuman periaatteet yhteistyössä nuorten kanssa.

Elämyksiä ja tunnelmaa tarjoilevat esiintyjät noin viidestätoista maasta ja mukana ovat mm. International Sound Awardsin voittanut Dj Arthro Ruotsista, teini-ikäinen huippupianisti Allessia Bonnici Maltalta ja elektronisen musiikin virtuoosi Reza Enem Indonesiasta. Suomesta lavalle nousee TKT:n semifinaalista pudonnut viittomakielinen räpartisti Signmark. Tutustu tarkemmin tapahtumiin ohjelmasta.

Kulttuuritalo Laikussa on esillä näyttely ”Näkeminen on yliarvostettua”, joka rohkaisee sulkemaan silmät ja tutkimaan, millaisista yksityiskohdista kokonaisuus muodostuu. Näyttelyn taiteilijat ovat kuulonäkövammaisia ja kuurosokeita ammattilaisia ja pitkään taiteen eri tekniikoita harrastaneita tamperelaisia. Taidenäyttelyn teoksista osa on visuaalisia ja osa sen lisäksi kosketeltavia. Näyttelyn toteuttaa Suomen kuurosokeat ry.

Festivaalin toteuttaa tamperelainen ACCAC Finland / Esteetön taide ja kulttuuri ry.