Siirry sisältöön

alkuperäisteksti Mila Teräs ”Amiraali”
dramatisointi ja ohjaus Antti Viitamäki

Lämmin tarina nuoren ensirakkaudesta ja vapaudesta olla oma itsensä, glitterin kanssa tai ilman.

Miksi aina pitäisi valita, millainen tai kuka on?

Pikku kylässä asuvan Niilon ja isovanhempien sukupolvien välinen kuilu aukeaa vähitellen. Ukin vanha harrastus, perhosten keräily, antaa Niilolle mahdollisuuden pohtia omaa elämäänsä — omaa muodonmuutosta, omien värien ja siipien löytämistä. Aikuisuuden kynnyksellä lapsuuden suojaava kotelo murtuu vastassaan kysymykset: Kuka tai mikä olen? Mikä on paikkani täällä? Miten opin kuuntelemaan itseäni, ilmaisemaan itseäni, luottamaan itseeni? Niilon muistivihko täyttyy ajatuksista ja runoista. Mutta riittääkö se?
– Onneksi on olemassa ihmisiä, joille voi näyttää sisimpänsä loisteen.

Vielä tulee sellainenkin päivä, jolloin mä en tarvitse yhtä paljon rohkeutta ja voimaa kuin tänään liikkuakseni kadulla jossakin passien, lippujen ja tunnusten välissä, niiden tavoittamattomissa.
Jonakin päivänä ei enää tarvita syitä eikä selityksiä. Sinä päivänä omana itsenäni oleminen ei ole minulle mikään erityinen uroteko.

Mila Teräksen kirjoittaman ”Amiraali” nuortenromaanin on dramatisoinut ja ohjannut Ahaa Teatterille Antti Viitamäki. Tarinaa siivittävät ystävyys, nuorten huoli ympäristöstään, ilmastosta sekä yhdessä tekemisen voima.

 

Kesto 75 min. – ei väliaikaa
Suositellaan yläkouluikäistä aikuisiin.