Annukka Laine: Taiteilijatapaaminen - Visit Tampere

Annukka Laine: Taiteilijatapaaminen

Taidemaalari Annukka Laine on tavattavissa näyttelyssään Laikun Galleriassa viikonloppuna la-su 21.-22.9 klo 13-17.

Annukka Laineen näyttely “Ennen ja jälkeen” on esillä Laikun Galleriassa 31.8.–22.9.2019. Galleria on avoinna ti-pe klo 9-21 ja la-su klo 10-18. Vapaa pääsy!

Jokaisella meistä on kokemuksia, tilanteita, joista on muodostunut eräänlaisia vedenjakajia elämässämme. Näiden tapahtumien ja valintojen vaikutukset saattavat ulottua hyvinkin pitkälle. Maailma ja elämä eivät enää näytä eivätkä tunnu entiseltä. Mielessä saattaa toisinaan myös käydä kysymys: Entä jos..?

Silloin ENNEN:

Tieni taidemaalariksi alkoi lapsuuden yksinäisistä vierailuista Tampereen Tuomiokirkkoon ja sen kuviin tutustumisesta – ne olivat samalla ensimmäiset näkemäni oikeat maalaukset. Varhaisen äidin menetyksen ja lukion jälkeen matka jatkui taideopintoihin Länsi-Saksaan. Taidekoulun linja oli moderni, väriin ja abstraktioon keskittynyt – opiskelupaikan ympäristö kuitenkin idyllisen maalainen: lehmät ja hevoset laidunsivat kukkaniityillä onnellisina…

Pyörämatkan päässä sijaitsi myös Fischerhuden viehättävä taiteilijakylä. Siellä työskennelleet taidemaalarit Otto Modersohn ja hänen vaimonsa Paula Modersohn-Becker kuuluivat lähiseudulla edellisen vuosisadan vaihteessa vaikuttaneeseen Worpsweden taiteilijaryhmään. Tähän ryhmään kuului ajoittain, vaimonsa kuvanveistäjä Clara Westhoffin kautta, Auguste Rodinin yksityissihteerinäkin toiminut runoilija Rainer Maria Rilke.

Rilken ja Edith Södergranin tekstit sekä Worpsweden maalareiden runolliset, usein hieman melankoliset maisemat muistuttivat minua pohjoisesta kotimaastani. Suomeen palattuani aloin itsekin maalata maisemaa impressionistis-pointillisesti. Maisemien ohella syntyi sarja suurikokoisia sinisiä naisfiguureja – eräänlaisia omakuvia.

Milleniumin JÄLKEEN:

Elämän murrosten ja menetysten laukaisemana, sekä erään Suomen Taiteilijaseuran Ateljeetalossa Firenzen lähellä vietetyn talven aikana, ja sen jälkeen, alkoi intensiivinen taidehistoriaan ja keskiajan sakraaliin kuvataiteeseen keskittyminen.

Sen seurauksena on syntynyt alttarimaalauksia useisiin kirkkoihin sekä muun muassa Pyhät kuvat – Ikkunoita kirkkovuoteen -kirja (Kirjapaja 2012). Vuosien 2016–2018 aikana valmistuivat myös Jyväskylän Keltinmäen kirkkoon suunnittelemani uudet liturgiset tekstiilisarjat.

VAPAA PÄÄSY

21.09.2019 13:00-17:00
22.09.2019 13:00-17:00
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori, Tampere

Lisää luettavaa

Tampereen museot
Museot

Tampereen museot

Tampereen museot eivät jätä kylmäksi. Tarjontaa on ihan kaikille!
Lue lisää
Top 5 taidemuseot
Museot

Top 5 taidemuseot

Tampereella ja seudulla on useita maankuuluja taidemuseoita.
Lue lisää
Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella
Museot

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella

Katso lista ajankohtaisista vaihtuvista näyttelyistä!
Lue lisää
Kulttuuria lapsille
Lapsille

Kulttuuria lapsille

Kulttuuririennot kutsuvat Tampereella ja lähiseudulla!
Lue lisää