Avoimet ovet Apina ja vesiputous -näyttelyyn - Visit Tampere

Avoimet ovet Apina ja vesiputous -näyttelyyn

Avoimet ovet Apina ja vesiputous -näyttelyyn klo 18-20. Museonjohtajan avaustervehdys klo 18.15.

Sara Hildénin taidemuseon kesänäyttelyssä sukelletaan luontoon, elämän alkulähteille. Luonnon ilmiöitä tarkastellaan nykytaiteen teosten muodostamalla aikajanalla, joka tarjoaa välineen ihmisen ja luonnon välisen suhteen tarkasteluun. Aikajana nostaa esille myös kysymyksiä katsojan ja teoksen välisestä sekä teosten keskinäisestä vuoropuhelusta.
Näyttelyn teokset – taiteilijoiden eri aikoina ja eri tekniikoilla toteuttamat kuvat – saavat merkityksen katsomiskokemuksen kautta. Sara Hildénin taidemuseon pyrkimyksenä on tarjota kesänäyttelyssään pohdittavaksi ajatuksia luonnosta taiteen kautta ja sen rinnalla. Mitä luonnossa näemme? Miten luonnon koemme? Mitä luonto meille merkitsee?
Yksittäisten luontoaiheiden ohella monet kesänäyttelyn teoksista ovat maisemia ja lukeutuvat osaksi maisemamaalauksen genreä, joka tekee näkyväksi ihmisen ja hänen elinympäristönsä välisen suhteen. Maisema-aiheen kautta voi tarkastella ympäröivää luontoa koskevien käsitysten ja mielikuvien muutoksia eri aikoina.
Näyttely perustuu Sara Hildénin säätiön uushankintoihin viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Esillä on teoksia lähes 30 taiteilijalta, joita ovat Petri Ala-Maunus, Josef Albers, HC Berg, Tony Cragg, Erno Enkenberg, Andreas Eriksson, Jussi Heikkilä, Timo Heino, Heli Hiltunen, Veikko Hirvimäki, Antti Immonen, Janne Kaitala, Pasi Karjula, Markus Konttinen, Richard Long, Markus Lüpertz, Jaakko Mattila, Marika Mäkelä, Leena Nio, Eggert Pétursson, Tamara Piilola, Kimmo Pyykkö, Vesa-Pekka Rannikko, Silja Rantanen, Osmo Rauhala, ROP-taiteilijaryhmä (Tuomo Rosenlund ja Pekko Orava), Jukka Rusanen, Kim Simonsson, Yves Tanguy, Toni R. Toivonen ja Petri Yrjölä.

08.06.2018 18:00-20:00
13 Laiturikatu