Baba Yetu – Pohjoismaista kuoromusiikkia afrikkalaisin maustein - Visit Tampere

Baba Yetu – Pohjoismaista kuoromusiikkia afrikkalaisin maustein

Tampereen yliopiston laulajien (TYL) konsertissa pohjoismainen ylimaallinen sointi ja afrikkalainen maanläheinen rytmiikka kohtaavat toisensa luoden upean kokonaisuuden. Afrikkalaisia sävyjä konserttiin tuo myös senegalilainen rumpali Ismaila Sane.

Tampereen yliopiston laulajat tarjoaa monipuolisen musiikkimatkan, josta varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Sielua hivelevä latinankielinen ohjelmisto kohtaa rytmikkään ja aurinkoisen Afrikan sävelet, ja yhdistää taitavasti kaksi näkökulmaa saman teeman alle. Tuoretta kotimaista musiikkia kuullaan muun muassa Jaakko Mäntyjärveltä ja Antti Nissilältä, muista Pohjoismaista Edward Griegiltä ja Knut Nystedtiltä. Afrikkalaisia rytmejä kuullaan eteläafrikkalaisten laulujen lisäksi konsertin huipentavassa swahilinkielisessä kappaleessa Baba Yetu, joka on Civilization IV -tietokonepelistä tuttu sävelmä.

Tampereen yliopiston laulajat on vuonna 1964 perustettu, noin 60 nuoresta laulajasta koostuva sekakuoro. Pääasiassa Tampereen yliopiston opiskelijoista koostuvaa joukkoa yhdistää rakkaus musiikkiin ja erityisesti laulamiseen. Harkituista konserttikokonaisuuksista ja raikkaasta soinnista kiiteltyä kuoroa on vuodesta 2010 alkaen johtanut musiikin maisteri Päivi Liimola.

17.04.2018 19:00