Café Barock - Visit Tampere

Café Barock

Kevään viimeinen Café Barock

La Primavera – Bachia ja varhaista ranskalaista

Valtion taiteilija-apurahalla työskentelevän barokkiviulisti Aira Maria Lehtipuun kevään Café Barock Tampere -cembalistisarjan viimeisenä vieraana esiintyy viime aikoina mm. tanssiteatteri Zodiakin ja Helsingin Barokkiorkesterin kehutun Monteverdi-produktion johtanut cembalisti Marianna Henriksson. He soittavat duona keväisissä tunnelmissa J.S. Bachin sekä harvemmin kuultujen varhaisempien ranskalaisten säveltäjien Elisabeth Jaqcuet de la Guerren, Louis Couperinin sekä Marin Maraisin musiikkia. Konsertissa julkistetaan myös syksyn 2018 Café Barock -ohjelma.

Liput 20€ / alennus 10€ (jäsenet, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet ja -naiset) Kulttuurimyymälä Aplodi (www.tampereenteatteri.fi/fi/liput) ja www.lippu.fi

Jäsenetu: Lippu Tampereen vanhan musiikin ystävät ry:n jäsenille alennushintaan 10€! Näytä ovella tosite jäsenmaksusta (puhelimestasi tai paperilla) – saat uuden jäsenkorttimme. Jäseneksi voit liittyä myös Kulttuuriravintola Kiven ovella. Ohjelman kesto n. 60 min.

Cembalisti Marianna Henriksson valmistui Sibelius-Akatemiasta (Musiikin maisteri 2010) ja Berliinin Universität der Künstestä (Konzertexamen 2012). Hän konsertoi Suomessa ja ulkomailla sekä solistina että eri yhtyeiden jäsenenä: mm. Helsingin barokkiorkesterin (joht. Aapo Häkkinen), ranskalaisen Les Ambassadeursin (joht. Alexis Kossenko), puolalaisen KORE-barokkiorkesterin, Pohjanmaan barokkiorkesterin Barocco Borealen ja helsinkiläisen barokkiyhtye Cornucopian kanssa. Vuosina 2013-14 Marianna kiersi ympäri Eurooppaa Euroopan Unionin barokkiorkesterin kanssa mm. Lars Ulrik Mortensenin, Rachel Podgerin ja Stefano Montanarin johdolla. Marianna on esiintynyt muusikkona useissa tanssiteoksissa, esimerkiksi maailmanmenestykseen päätyneen Flying Bach –breakdance-esityksen cembalosolistina Euroopassa, Japanissa, Venäjällä ja Chilessä. Hänen uutta tanssia ja vanhaa musiikkia yhdistävä projektinsa koreografi Anna Mustosen kanssa on nähty muun muassa Zodiakin ja Helsingin musiikkitalon näyttämöillä sekä Italiassa Bolzanossa. Hän on kantaesittänyt mm. Olli Virtaperkon, Tomi Räisäsen ja Sarah Nemtsovin musiikkia, ja esiintynyt Suomen Kansallisoopperassa Saariahon ja Stravinskyn oopperoiden cembalosolistina. Taiteelliseen tohtorintutkintoon tähtäävissä opinnoissaan Sibelius-Akatemian Docmus-yksikössä hän keskittyy italialaiseen 1600-luvun alkupuolen musiikkiin ja työstää sen tunneilmaisua myös uusien taiteen- ja musiikinlajien kautta.

Aira Maria Lehtipuu on vanhaan musiikkiin erikoistunut monipuolinen viulisti, joka nauttii musiikin tekemisestä sekä soittaen että opettaen. Vuosien varrella hänelle on kertynyt kokemusta konserteista ja levyksistä maailman arvostetuimpien vanhan musiikin yhtyeiden kanssa ja folkbarokki cross-overprojekteista. Muusikon roolit vaihtelevat joustavasti alttoviulistista konserttimestariin, jona hän on viime aikoina toiminut mm. Euroopan Unionin Barokkiorkesterissa, Helsingin Barokkiorkesterissa, Suomalaisessa Barokkiorkesterissa ja puolalaisessa Kore-yhtyeessä. Lehtipuu asui pitkään Hollannissa mutta toimii nyt aktiivisesti Tampereelta käsin jossa hän on mm. Café Barock -konserttisarjan taiteellinen johtaja. Vuonna 2018 hän keskittyy omiin soolo- ja kamarimusiikkiprojekteihinsa valtion taiteilija-apurahan turvin. Lehtipuu toimii myös vanhan musiikin kouluttajana mm. Pietarsaaren Novia -ammattikorkeakoulussa ja Pirkanmaan alueen musiikkiopistoissa Opetushallituksen rahoittamassa vanhan musiikin hankkeessa.

 

08.05.2018 20:15-21:15
Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere