Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Catedral

Catedral on, Juan Dolores Caballeron sanoin, “liturgia naisen kärsimyksestä ja vapautuksesta”.

Patricia Guerreron tanssin pyhä liturgia kutsuu pohdiskelemaan naisiin kohdistuvaa epätasa-arvoa uskonnon muodostamaa taustaa vasten. Esityksen suuria teemoja ovat mystisyys, sorto, uhraukset ja uskomusten maailmat, sekä dialogi jumalallisen ja saatanallisen, pyhän ja maallisen välillä.

Ensi-iltana Sevillan flamencobiennaalissa Lope de Vega -teatterissa 30. syyskuuta 2016 saanut Catedral on Patricia Guerreron tähän mennessä täydellisin ja kunnianhimoisin työ, jossa tanssija-koreografi jakaa pohdintansa ja huolensa radikaalin rehellisesti. Työ kertoo siitä kypsymisestä, jonka tämä palkittu ja monia taiteellisia huippukohtia saavuttanut taiteilija on käynyt läpi. Ja hänellä on vielä paljon sanottavaa. Catedral on palkittu parhaan esityksen palkinnolla Sevillan flamencobiennaalissa 2016.

”Catedral on minun näkemykseni vapaudesta – sellaisesta vapaudesta joka johtaa joka hetki ilmaisemaan sen, mitä intuitio määrää. Se vapaus on myös hyvin intiimiä. Se on hetki, jolloin päästämme irti niistä opinkappaleista, jotka joskus saavat meidät unohtamaan, keitä todella olemme.” – Patricia Guerrero

Tanssi ja koreografia: Patricia Guerrero
Tanssiryhmä: Maise Márquez – Ana Agraz – Laura Santamaría
Tenori: Diego Pérez
Kontratenori: Daniel Pérez
Flamencolaulu: José Ángel Carmona
Kitara: Juan Requena
Lyömäsoittimet: Agustín Diassera ja David “Chupete”

Konsertin kesto 75 min. Konsertissa on lisäkatsomo.

30.06.2018 19:00-20:30
Yliopistonkatu 55, Tampere