Siirry sisältöön

Kamarikuoro Tampere Cappellan vieraaksi saapuu marraskuussa kuoronjohtaja Lodewijk van der Ree, joka johtaa marraskuun pimeyteen rauhaa ja valoa konsertilla Da pacem lauantaina 11.11.2023 Tampereen tuomiokirkossa.

Van der Ree on Tampere Cappellan ensimmäinen kansainvälinen johtajavierailija. Hän on kotoisin Alankomaista, mutta on toiminut viimeksi Viron Filharmonisen kamarikuoron kuoromestarina ja luo tällä hetkellä omaa uraa Virossa.

Konsertin pääteoksena on Herbert Howellsin pysäyttävän kaunis Requiem. Lisäksi kuullaan Orlando di Lasson musiikkia renessanssin ajalta sekä uudempia teoksia virolaiselta Arvo Pärtiltä ja hollantilaiselta Ton de Leeuwilta.

Konsertin kesto n. 1h, ei väliaikaa.

Lodewijk van der Ree on Alankomaista kotoisin oleva kuoronjohtaja ja tenori. Hän opiskeli kuoronjohtoa Amsterdamin konservatoriossa Jos Vermuntin ja Jos van Veldhovenin johdolla (kandidaatti) ja Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa Hirvo Survan johdolla (maisteri) Tallinnassa.

Vuodesta 2020 lähtien hän toimi Viron filharmonisen kamarikuoron kuoronjohtajana ja laulajana ja on johtanut EPCC:tä sekä konserteissa että levytyksissä.

Lodewijk van der Ree on johtanut useita kuoroja ja yhtyeitä Hollannissa (Asko Kamerkoor, Collegium Utrecht, Cappella Amsterdam) ja Virossa (Tarton yliopiston kamarikuoro, naiskamarikuoro Sireen, Voces Tallinn). Vuonna 2019 Lodewijkille myönnettiin arvostettu hollantilainen Kersjes Fonds -kapellimestaripalkinto.