Siirry sisältöön

Yhteiskonsertissa esiintyy yhdessä kaksi ammattilaisista koostuvaa kamarikuoroa johtajanaan Tõnu Kaljuste. Viron Filharmoninen kamarikuoro on tehnyt yhteistyötä Tampere Cappellan kanssa yli vuoden ajan ja konsertissa kuullaankin harvinainen yhteiskokoonpano näistä kuoroista lähes 50 laulajan voimin.

Ohjelmistossa kuullaan konsertin nimiteoksen lisäksi Arvo Pärtin teokset The Deer´s Cry ja An Den Wassern Zu Babel Saben Wir un Weinten Psalm 137.

Viron filharmoninen kamarikuoro eli Eesti Filharmoonia Kammerkoor perustettiin vuonna 1981. Se on yksi maailman arvostetuimmista ja tunnetuimmista kuoroista. Kuoron perustaja Tõnu Kaljuste toimi sen taiteellisena johtajana ja ykkösjohtajana 20 vuotta ja on palannut jälleen taiteelliseksi johtajaksi.

Tampere Cappella on musiikin ammattilaisista koostuva kamarikuoro, joka on aloittanut toimintansa vuonna 2015. Kuoron tärkeä yhteistyökumppani on TAMK Musiikin kuoronjohdon koulutus ja laulun ammattikoulutus. Kuoron taiteellinen johtaja on Markus Yli-Jokipii.