Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Eino Leino & Toivo Kuula. 1918 sodan vaientamat runoilija ja säveltäjä

Resitaalissa kuullaan Eino Leinon runoihin sävellettyjä suomalaisen laulumusiikin klassikkoteoksia sekä Toivo Kuulan yksinlaulutuotantoa. Leino menetti mielenterveytensä sodan seurauksena ja Kuula ammuttiin sodan jälkimainingeissa.

Pääsy ovelta 5 €.

 

Lyhyesti esiintyjistä

Taina Marja-ahoPianisti Taina Marja-aho (s. 1981), on Viitasalo-opiston kasvatti. Musiikkiopiston suoritettuaan hän opiskeli musiikkia ja pianonsoittoa, opettajanaan Carlos Turriago, Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja valmistui v. 2008 musiikkipedagogiksi. Marja-aho on opiskellut myös laulua Keski-Pohjanmaan AMK:ssa Marianne Tunkkarin johdolla. Hän on toiminut opettajana ja säestäjänä kansalaisopistoissa sekä Viitasalo-opistossa. Opetustyön lisäksi Marja-aho on työskennellyt pianistina laulajien ja kuorojen kanssa erilaisissa projekteissa.

Sopraano Maria Svan Sopraano Maria Svan (s.1983), on opiskellut laulua Pohjois-Michiganin yliopistossa, Centria amk:ssa sekä JAMK:issa ja musiikkipedagogin opintojen (2007) jälkeen valmistunut myös Jyväskylän yliopiston musiikin laitokselta filosofian maisteriksi. Viime vuosina Maria on kehittänyt ääntään Margareta Haverinen-Brandtin ja Jaakko Ryhäsen opetuksessa.

Svan on konsertoinut paljon niin Suomessa kuin ulkomailla sekä laulanut produktioissa mm. Savonlinnan Oopperajuhlakuoron ensimmäisessä sopraanossa. Viime kesän kantaesitetyssä, Kitusuon Sofia –oopperassa Mänttä-Vilppulan taidekaupungissa, Maria lauloi Sofian sisaren, Miina Kitusen sekä Orenburgilaisen lintusopraanon roolit. Hän toimi teoksessa myös apulaisohjaajana.