Siirry sisältöön

Tampereen konservatorion Pyynikkisalissa kuullaan jälleen elektronimusiikkia, kun kaiuttimista vyöryy eliittitaajuuksia alan erikoishahmoilta.

MESAK
Elektromusiikin veteraani Tatu Metsätähti on ehtinyt katveessa luoda huikean uran, joka on vienyt nyrjähtäneestä phat phunkista Skweeen yli modulaarisynteesin syövereihin. Pitkä diskografia kattaa kaikki formaatit pikkuvinyylistä kasetteihin, ja julkaisulonkerot levittäytyvät ympäri Eurooppaa.

HAUDAT
Tamperelainen Haudat on Sami Harjun varjoissa kypsynyt projekti, joka on herättänyt huomiota noisepiireissä rupisilla kasettialbumeillaan. Häikäilemätön nauhaluuppien ja repeävän elektroniikan risteytys on sekä hypnoottinen, että tapahtumarikas. Soundi on ajaton, se kertoo dystooppisesta tulevaisuudesta optimistisen menneisyyden perspektiivistä.

Konsertin avaa Pentti Dassum, joka soittaa nelikanavateoksen ”Musiikkia Neljälle Kartiolle #2”. Teos rakentuu oskillaattorien ja konkreettisten nauhaluuppien dialogista, sekä oskilloskoopin projisoinnista. Materiaali on kerätty konservatorion Sähkömusiikkilabran modulaarisynteesikalustolla sekä Umpio-projektin meluarkistoista. Teos on yksi osa kartiomusiikkisarjasta.