Siirry sisältöön

Ruoveden 1850-luvulla valmistuneessa viljamakasiinissa nähdään Elga Sesemannin ja Unto Liettyän yhteisnäyttely. Ruoveden kunta haluaa kunnioittaa näiden taiteilijoiden 100-vuotisjuhlavuotta. Suurin osa teoksista on esillä julkisesti ensimmäistä kertaa.

Maiseman aika -taidenäyttely keskittyy Unto Liettyän taiteen tunnetuimpaan ja taiteilijalle itselleen läheisimpään osaan, pohjoishämäläisen luonnon kuvaukseen. Liettyän taiteilijankuvaa luonnehtivat voimakas luonnontunne, rohkea värienkäyttö ja tunnelman välittäminen katsojalle. Näyttelyssä matkataan taiteilijan mukana kevättunnelmista ruskan väriloistoon ja kypsän kesän täyteläisyydestä talven kylmiin väreihin.

Elga Sesemann syntyi Viipurissa vuonna 1922. Ruovesi tuli rakkaaksi Elgalle ja hänen miehelleen Seppo Näätäselle, kun he yhdessä ostivat Ruovedeltä tontin, johon 1940-luvun lopulla rakennettiin taiteiljapariskunnan vakituinen asunto Elkala. Elgan taideteoksia hallitsevat vahvat värit ja palettiveitsen vedot. Taiteilijan tuotannosta näyttelyyn on valittu Ruovesi-aiheista kuvastoa ja hänen mielenmaisemia. Elga Sesemannin teoksia on samaan aikaan esillä myös Ruoveden Asunta-ateljeessa sekä kunnan kirjastossa, jossa voi tutustua taiteilijalta tilattuihin paikallisten asukkaiden muotokuviin.

Näyttelyt ovat avoinna päivittäin klo 12–18.

Avajaispäivän ohjelma 5.7.

Klo 14 FM Jaana Kallio kertoo näyttelyssä olevista isänsä Unto Liettyän maalauksista.
Klo 15 FM, Ateneumin erikoistutkija, Anu Utriainen kertoo Elga Sesemannin merkityksestä suomalaisessa taiteessa ja samalla syventää Elga Sesemannin taiteilijakuvaa eri taidesuuntausten murroksissa.
Paikalla  myös intendentti, FM Tiina Tuulasvaara-Kaleva.

Elga Sesemannin näyttelyn on koonnut intendentti, FM Tiina Tuulasvaara-Kaleva ja Unto Liettyän näyttelyn taiteilijan tytär, tutkija, FM Jaana Kallio. Yhteistyötä on ollut tukemassa Tampereen taidemuseo, joka toimii Pirkanmaan vastuumuseona kuvataideasioissa.